[]

Vdsl hat değerlerim(dB) sizce nasıl?

Santrale 400 metre uzaklıktaymışım ve 50mbpslik paket kullanıyorum hız testlerinde 41mbps civarında alabiliyorum bunda bir sorunum yok fakat bazen canlı streamleri falan izlerken takılmalar yaşıyorum sanıyorum sinyal değerlerim kötü. Modemin arayüzünden ekran görüntüsünü ekliyorum anlayan birisi benim için yorumlayabilir mi acaba? Duruma göre ankastraye kablo çektirmeyi düşünüyorum.




 
aslında normal. fiber olsaydı 50 net alırdınız. vdsl olunca düşüş oluyor hızda.
"anlık" olaylar için. steam izleme, online oyun oynarken ping olmaması için ethernet ile bağlanın.
film dizi izleme netflix youtube wireless yeterli olur.
ben de türknet kullanıyorum vdsl. 100mbit'e kadar hız ancak ethernet ile 85mbit hız alabiliyorum.
  • kitik  (18.06.19 11:36:02) 
41 megabit hız alabiliyorsan sinyal değerlerinde sıkıntı yok demektir. stream izlerken sorun yaşama nedenin servis sağlayıcından bağımsız da olabilir.

örnek;

sen -a-b-c-d-e-f-g-h-twitch.

twitch'e erişene kadar aradaki cihazlar yukardaki gibi olsun. bu cihazlardan ilk 4'ü senin isp'ne diğerleri de başka isp'lere ait olsun (pratikte de böyle zaten) kullandığın isp'ye ait olmayan bir cihazda trafik yoğunluğu ya da herhangi başka bir sorun nedeniyle twitch sana yeteri band genişliğinde veri gönderemez ve takılma yaşarsın.

- bende sıkıntı oluyor benimle aynı isp'yi kullanan arkadaşımda sorun yok.

yine cevap aynı. arkadaşın aynı mahallede olsa dahi, twitch'e farklı cihazlar üzerinden ulaşıyor olabilir. trace attığınızda aynı çıktıyı görebilirsiniz bile hatta ama twitch size dönüş yolunda trafiği farklı yollardan gönderebilir.

özetle kablo çektirsen de sonuç %95 düzelmez.

peki ne yapabilirsin? isp değiştirebilirsin ya da modemini açıp kapatıp farklı IP adresi alarak sonucun değişip değişmediğini görebilirsin ya da sabırlı olabilirsin, bir ya da birkaç ay içinde kendi kendine düzelir, üzerinden bi süre geçtikten sonra yine aynı sorun tekrarlayabilir
  • iseedeadpeople  (18.06.19 11:41:41) 
@kitik Evet 41 benim için fazlasıyla yeterli ama bahsettiğim diğer sorunlar da can sıkıcı.
@iseedeadpeople haklısınız. 10mbps hızında superbox kullanırken en ufak takılma olmuyor ama 41mbps vdsl ile sorun yaşıyorum gerçekten çok gıcık bir durum. Sanırım olay trace route ile ilgili daha iyi bir rota olsa iyi olurmuş.

  • sabor  (18.06.19 12:07:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.