[]

Yeni nüfus cüzdanlarında

Her tanımın yanında ingilizcesi yazıyor bunun sebebi nedir neden böyle bence büyük eziklik eski nüfus cüzdanlarında bu rezillik yoktu

Diline ve gönlüne sahip çık oktay sinanoğlu
youtu.be

turkcetarih.com

Anlayana.

 
avrupadaki kimliklerde de aynı uygulama var. belki de EU ya uyum yasaları içindeki bir gerekliliktir.


  • sttc  (17.06.19 22:57:46) 
Avrupa birliği normları. Mesela Almanya’da da yazıyor ama onlar ezik hissetmiyor çünkü almanlık bunu gerektirir.


  • gatherer  (17.06.19 22:59:26) 
çünkü ingilizce uluslararası bir dil.
çünkü o kimlikle uluslararası seyahat edilebiliyor.

  • kamile necaset  (17.06.19 23:11:49) 
AB uyum mevzusunu bilmem ama, ingilizce uluslararası ortak bir dil (istesek de istemesek de öyle, bilim bile bu ortak dil ile gelişimini sürdürebiliyor, buna itirazınız varsa bu başka bir tartışma konusudur). bunun eziklik ile değil globalleşmeyle alakası olamaz mı mesela? birkaç tane kimlikle seyahat edilebilen ülke var mesela, pasaportsuz gidilebilen, bu ülkelerdeki kimliğe bakacak insanlar her dili bilmek zorunda mı? bunu eziklik ve rezillik ile bağdaştırmadan önce belki bir bunları düşünebilirsiniz. Bunun dili korumakla çok alakası olduğunu düşünmüyorum. Dil böyle şeylerden çok kültürle korunur, bu diplomatik işleri kolaylaştırıcı bir mesele bence sadece. Almanya örneği verilmiş, hatta onlarınkinde 3 dilde yazıyor sanıyorum, Almaca'ya bir şey olduğu da yok, mis gibi korunmuş bir dil.


  • nimberjack  (17.06.19 23:13:38) 
bunun neresi rezillik yahu? Bu kimlikler uluslararası standartta üretilen kimlikler; önceki rezil kağıt parçaları gibi kalitesiz tasarım, kalitesiz malzeme ve gereksiz pek çok özelliğin yazdığı ama uluslararasılıkta yabancı bi görevliye göstersen ciddiye alınmayacak, dalga geçiyosun sanılacak şeyler değil. Uluslararası her kimlikte İngilizceleri yazıyor.

edit: ayrıca oktay sinanoğlu'nun bilim adamlığına laf etmemekle beraber dil ile ilgili konularda aşırı saçmaladığını düşünüyorum naçizane. Dil canlı bir varlıktır ve her türlü değişim onun içinde gelişir zaten. "Dilimizi koruyalım" zırvasını aşırı popüler hale getirdi kendisi.
  • nundu  (17.06.19 23:14:52 ~ 23:16:41) 
Eziklik diye düşünmenizin nedeni ezik olmanız.ingilizce uluslararası dil.tabi ki ingilizce yazması kadar normal biirşey yok.ben yurtdışındayım şu an ve pasaportumu her seferinde yanımda taşımıyorum.(cüzdana sığmadığı için)içki aldığım zaman nüfus cüzdanımı gösteriyorum.ingilizce yazması süper bu açıdan.şu ingilizceye nefretle bakan zihniyeti anlamıyorum.öğrenme kullanma madem kardeşim.herşeyden geri kalmaya devam et.


  • astrid  (17.06.19 23:25:41) 
Ezik sensin astrid


  • hepkosturmaca  (18.06.19 14:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.