[]

eski amerika yerlilerinin amerika'ya yerleşmesi

bering boğazı vasıtasıyla asyadan göç etmişlerdir tezi bilimsel olarak kabul görüyor mu? başka tezler var mı? bu adamlar cidden orta asya kökenli olabilirler mi? yani dilleri, kültürleri, inanışları filan incelenmiş mi?




 
kuzey asya kökenli tabi, başka geçiş yolu yok ki oraya.
bu arada bahsettiğimiz olay 14.000-12.000 yıl önce buzul çağı sırasında oluyor. türklerin tarih sahnesine çıkışı en fazla 2500 yıl önce olmakla beraber o sırada orta asya'da bilimum milletin, kültürün bulunduğunu hatırlatır, kızılderililerin türk olduğunu iddia edenlerin tam bir gerizekalı olduğunu belirtirim.

  • :/  (05.04.10 23:39:38) 
bu tez, amerika kitasinda insan nufusunun :/'da belirttigi gibi 15-16 bin sene onceki bir gocunden bahseder; "land bridge theory" filan diye geciyor, fakat yine :/'in belirttigi gibi kizilderililer turktur filan gibi bir tespite kesinlikle ve kesinlikle varilamaz. isine gelen maalesef bu tip teorileri o sekilde yorumlar ama o yorumlar dogru degildir.

bir de, yakin zamanda ortaya atilan deniz yolu ile goc durumu soz konusu ki, sagdan soldan insan topluluklarinin deniz asiri yolculuklari yaklasik 150 000-130 000 sene once yaptiklarina dair arkeolojik kanitlar geliyor, dolayisiyla deniz asiri gocleri de degerlendirmek gerekir.
  • contexere  (06.04.10 01:03:31) 
amerikanın esas yerlilerinin bering boğazı yoluyla avrasya'dan geldiği tezi bilimsel olarak kabul görmekte. antropolojik ve arkeolojik olarak doğu sibirya halklarıyla amerikan yerlileri arasındaki bağlara dair veriler mevcut. ingilizceniz varsa şuralardan bilgi alabilirsiniz: en.wikipedia.org
en.wikipedia.org

denizler yoluyla diyen teorilere ilişkin:

en.wikipedia.org

ayrıca daha önce de söylendiği gibi amerikan yerlilerini türk kabul eden saygın hiçbir bilim insanı bulunmaz. zaten ulus kavramı modern bir kavramdır. kültürleri geçmişe doğru bugünün kavramlarıyla izlemek bu bakımdan hatalıdır.
  • dopermen  (06.04.10 05:40:57 ~ 05:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.