[]

Ehliyet için sağlık raporu - göze sevk

Aile hekiminin göz doktoruna sevk etmesi standart bir uygulama mı? Yoksa hekimin keyfine mi kalmış?
Devlet hastanesine gitsem 50 tl mi ödeyeceğim bunun için?

edit: aile hekiminin keyfine göreymiş. ertesi gün aile hekimimi değiştirdim. yeni aile hekimim hiçbir sorun çıkarmadı. bir gözümü kapattırıp harf okuttu, sonra rapor verdi sağolsun. göz doktoruna da gitmedim. yeni aile hekimimi de tavsiye üzerine seçmiştim, bir arkadaşım ondan rapor almış sorunsuz. neyse, ileride aynı durum başına gelen olursa diye güncelleme yaptım..

 
aile hekimi klasik yüzeysel göz kontrolü yapıyor. o çatal gibi sağa sola bakan harflerden gösteriyor. eğer iyi göremediğini düşünürse uzman hekime gönderiyor. babamla beraber gittik. bana raporu verdi, babamı uzman hekime sevketti. gözlükle ehliyet kullanılabilir şeklinde aldı ehliyeti.


  • rosencruz  (17.06.19 15:10:15) 
Yok hiç göz kontrolü yapmadı, sadece gözlerin nasıl diye sordu, çok iyi sıfır numara dedim.. uzman hekim dediğin devlet hastanesinde mi, ücret ne kadardı?


  • pati  (17.06.19 15:11:10 ~ 15:12:59) 
iyi de seni sevk etmedi mi?

sevkte yazar ne hastaanesi olduğu?

zaten devlet hastanesi ise sigortalı değilmisin?
  • Fodera  (17.06.19 15:30:34) 
Uzman hekim baksın diye rapor verdi. Google uzman hekime 50 tl diyor. Sevk durumunda da geçerli mi, aile hekimi yerine direkt hastaneye gidersen mi ödeniyor bilemedim. Özele gitsem öperler herhalde?


  • pati  (17.06.19 15:41:59) 
Sigortalı çalışan ve sağlık sigorta primleri ödenenler ile bakmakla yükümlü olunan kişiler devlet hastanelerinde 6 lira, üniversite hastanelerinde 8 lira muayene katkı payı öder. Muayene ücretleri reçeteye yansıtılarak ilaç alınırken bu ücrette alınır.

www.hastanerandevu.gov.tr

buraya gir(edevlet şifresiyle giriş yapılır)

sonra göz için muayene seç bakalım civarda hangi devlet hastanelerinde var göz polikliniği?

ben baktım 7 tane devlet hastanesinde var göz polikliniği il bazında.

yapman gereken yukarıdaki linkten giriş yapıp, sana yakın olan bir hastaneden randevu alıp gitmek. hastaneye gittiğinde kimliğini ibraz ederek fiş kestirirsin orada da belirtirsin ehliyet için aile hekimi sevk etti diye.

tabi randevu alacağın doktor uzman olmalı.
  • Fodera  (17.06.19 15:45:26 ~ 15:52:14) 
Randevu aldım zaten. Benim merak ettiğim ehliyet için rapor özelinde 50 tl alıp almayacakları. Bir de standart olarak herkesi mi sevk ediyorlar yoksa benimki tipimi mi beğenmedi de keyfi olarak sevk etti, bunu merak ediyorum.


  • pati  (17.06.19 15:54:27) 
sigortalı olduğun için ve muayene olacağın için devlet hastanesi bünyesinde para alınmaması lazım.. ama nereden duyduğunu bilmediğim için bişey diyemem. bu kadar kafana takılıyorsa alo 182 i ara sor?


  • Fodera  (17.06.19 15:54:32 ~ 15:59:34) 
Yeni yılda sistem değişmediyse o 50 tl yi alacaklar maalesef.


  • piranase  (17.06.19 16:51:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.