[]

SSD Markaları Önemli Midir?

Örneğin Adata, Samsung, WD arasında, okuma-yazma hızlarının 10-20 Mb fark etmesi dışında çok bir fark yok. 1 sn daha çok bekleyeceğim diye 100 lira fazla verip Samsung almak mantıklı gelmiyor. Bu fiyat farklarına sebep olan sadece bu 10 Mb'lık okuma-yazma hızları mıdır yoksa başka detaylar da var mıdır(malzeme kalitesi, marka tanınırlığı vs)




 
ömrü daha uzun.


  • alperz  (16.06.19 16:32:40) 
daha guvenilir. ssd dedigin sonucta transistorlerden olusuyor dandik transistor kullanilirsa chipler cabuk bozulur, hdd gibi bad sector vermez ve ssd tamamen kullanilmaz hale gelir, icindeki verilere de ulasim imkanin olmaz.


  • crucio  (16.06.19 16:35:41) 
Adata kullanıcıları donanımhaberde ağlıyordu 8 ayda bozuldu diye. Hdd gibi değil bir anda bozuluyor ssdler. Tüm verileri kaybediyorsunuz. Ama çok önemli veri tutmam sadece windows olur gerisi hddde durur ssdyi de arada yedeklerim derseniz sizin bileceğiniz iş.


  • bahoho  (16.06.19 17:06:10) 
bende samsung evo var 8 yıldır mis gibi çalışıyor. aldığımda da pahalıydı halen pahalı. 1 yıl önce arkadaşa pc topladık ucuz diye en ucuzundan taktık. adata. 4 ayda pert. ücret iadesi aldık ama ne var ne yok gitti.


  • denek hayatım  (16.06.19 17:24:46) 
pioneer ssd ye bak derim


  • jamswety  (16.06.19 18:41:25) 
Bugün çekmecede benim ssd'lerden birinin kılavuzunu buldum. Mesela Samsung 860 Evo'nun 150 TB yazma garantisi var iken 860 Pro'nun 400 TB yazma garantisi var. Ne ka ekmek o ka köfte yani.


  • alperz  (19.06.19 07:17:49) 
sdd'leri ssd yapan okuma/yazma hızları değil. iops değerleri.

samsung 960 evo 500 gb;

prntscr.com

sandisk ssd plus 480 gb;

prntscr.com

Seagate 5400 rpm 8tb hdd;

prntscr.com

ek olarak; alperz ve kalte sterne ssd'nin asıl ömrünün neye bağlı olduğunu ve marka farklarının ne olduğunu söylemişler.

benim samsung 960 evo'yu yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve 200 tbw olarak garantisi mevcut. ben 2 senedir aşağıdaki kadar veri yazmışım buna;

prntscr.com

200 tb'nin üstünde de veri yazılacak buna tabii ki ve kabaca 500'ün üstüne çıkar diye tahmin ediyorum ki şu zamana kadar ki kullanımım düşünülürse, samsung'un garantisini verdiği 200 tb, benim kullanımımla toplam 20 sene olacak
  • iseedeadpeople  (19.06.19 09:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.