[]

anlayamıyorum, anlayan var mı? (yine bir davul zurna isyanı)

ya ben gerçekten sokakta davul zurna çaldırma olayını anlamıyorum, aklım almıyor. yani bir "insan evladı" nasıl bu kadar düşüncesiz, sağduyusuz, saygısız, terbiyesiz olabilir bunu anlamıyorum. mahallede yaşayan başkaları yokmuş gibi, insanların evlerinde huzurla oturmaya hakkı yokmuş da davul zurna dinlemek zorundalarmış gibi sokakta davul zurna çaldırmanın motivasyonu nedir? bilen anlayan varsa anlatabilir mi? niye yapıyorlar bunu?

bu pislikler umarım kısa zamanda yeryüzüden temizlenirler.

not: tamam varoş bir yerde yaşadığımı kabullendim. şimdilik taşınma imkanım yok.

 
soruna tam manasıyla bir cevabım yok ama çözümü de basit, biraz beyaz peynir, biraz süzme yoğurt, bi kaç duble rakı ve buz. göreceksin çok daha keyifli gelecek.

hatta bir de şarkı ikram edeyim: www.youtube.com
  • Fodera  (16.06.19 16:28:10) 
Toplu eğlence kültürümüz git gide köreliyor. Ben de tam tersine mahallemde böyle şeyler olsun, teyzeler döktürsün, gençler misket oynasın istiyorum ama yok. Hem davul nedir ki yarım saat çalar biter gece yarısı çalınmadığı sürece sorun yok. Ramazan davulcularına kızıyorum ama.


  • heidi'nin dedesi  (16.06.19 16:34:37) 
sorun kalifiye olmayan insanların sırf kolay para olarak görmesinden dolayı davul zurna ya başlaması, aynen ramazanda olduğu gibi. ikincisi kültürel uyuşmazlık mesela trakya havaları bana keyif verebiliyorken doğunun davul zurnalı şarkıları isyan ettirebiliyor. özellikle zurna çok zor bir enstrumandır.

www.youtube.com

burada davul zurna oluyor bazen, şöyle oluyor, gelin almaya geliyolar mesela taş çatlasın 10 dakika çalıp susuyolar. aynı şekilde sünnet düğünü oluyor alay falan yapacaklar maks 5 dakka çalıp susuyolar, biraz da medeniyetle alakalı, gerçi burası da 3 4 bin kişinin oturduğu büyük bir site.
  • Fodera  (16.06.19 16:37:33 ~ 16:41:05) 
@heidi iki gündür bir saat çalınıyor. sadece davul da değil, zurna da var. mahalledeki herkes sevmek zorunda değil bence şehrin göbeğinde toplu yaşam alanlarında yapılmamalı böyle şeyler. hele o zurnanın sesini kafam kaldırmıyor valla.


  • pati  (16.06.19 16:38:26) 
Karşı atak yapsan?
twitter.com

  • rastinon  (16.06.19 20:53:37) 
Kesinlikle katılıyorum sana, maalesef böyle. Ataşehir'de oturuyorum, her allahın günü sokak düğünü var. Barbarlık dışında başka bir şey değil. 15 20 dakikalık bir şey değil çünkü gündüz 2 gece 12'ye kadar. 12'den sonra da silah atışları, drift, falan filan. Rezalet.


  • roket adam  (16.06.19 20:58:11 ~ 20:58:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.