[]

Organ bağışı

Az önce doktor TV de söyledi ama anlamadığım şey var

30 bin insan organ bekliyor dedi

20.000 küsür kişi böbrek
2500 karaciğer
1000 kişi kalp

Bekliyor ama sadece 500 organ var dedi.

Bilen arkadaşlar ayrıntılı yazabilir mi, bu veriler yıllık mı?
85 milyonluk ülkede sadece 500 kişi mi organ bağışlamış?
Her aile çocuguma canımı bile veririm diyor, tamam tutup tutmaması olayı var ama yine de 85 milyon kişinin içinde nasıl 500 organ bağışlanmış ben onu anlamadım

 
Böbrek sağlıklı donörden alınabiliyor ama alıcı-donör uyumu lazım, her böbreği herkese veremiyorlar ve insanlar genellikle kendi ailelerine/yakınlarına böbreğini veriyor.

Karaciğerden emin değilim ama kalp nakli ancak doğru koşullarda ölen ve organ donörü olan (ya da ailesi organlarını bağışlayan) insanlardan yapılabiliyor, dolayısıyla çok daha zor.

Ben organ donörüyüm ama ancak bir trafik kazasında falan, nakledilebilir organlarım zarar görmeden ölürsem ve hızlı müdahale edebilirlerse işe yarıyorum. O yüzden o kadar insan organ bekliyor.
  • kobuzchu kiz  (16.06.19 14:55:07) 
olay su aslinda. organ bagisi yapan kisi vefat ederse ve organlari alinabilecek durumda olsa dahi ailesi öldükten sonra vazgecebiliyor o kisi adina. bildigim kadariyla cogunlukla amalesef aileler vermiyor organlari kisilerin rizasi olmasina ragmen.

bu cok ciddi bir ihanet ölen kisiye.

bundan dolayi bir organ bagiscisi olarak ben hem aileme hem kiz arkadasima öldükten sonra organlarimi bagislamaktan vazgecmemelerini özellikle belirttim.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (16.06.19 15:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.