[]

film izlemek abartılmıyor mu?

godfather ve fight club gibi kült filmleri hariç tutuyorum. bazı nostaljik filmler de hosuma gidiyor. ama onun dısında film izlemekten pek keyif almıyorum.

en iyi aksiyon filmi veya en iyi oyuncuların oynadıgı filmler bile anlamsız geliyor cogu zaman. korku filmleri zaten aptalca. romantik komediler de sıradan. iyi filmler bile sadece vakit gecirmelik izlenir diye hissettiriyor. kitap okumak gibi bir film izleyip de inanılmaz etkilendigimi hatırlamıyorum, hatta bir sure sonra hangi filmi bile izledigimi unutuyorum. o zaman da niye film izliyoruz sorusu aklıma geliyor. neyse iyi felsefe yaptım. =)

sizin fikriniz nedir?

 
Ben de sadece kulak dolgunluğu olması açısından yabancı dilde izliyorum. Bu amacım olmasa asla izlemem.


  • Tequciqalpa13  (16.06.19 12:10:11) 
şeyma subaşı okuyup edebiyat sıkıcı demekten bir farkını göremedim bu duyurunun ve altındaki yanıtların.

stand-up falan yapsanıza siz. bayağı komik insanlarsınız.
  • bohr atom modeli  (16.06.19 12:17:57) 
abartılmıyor. bu tamamen bir hobi. her hobi gibi bazı insanların daha fazla ilgisini çekiyor, bazılarını da sarmıyor. ben mesela çok film izlerim, yakın arkadaşlarımdan biri çok kitap okur, diğer yakın arkadaşım çok belgesel izler. üçümüz de kitap, belgesel, film tüketiyoruz ama bunu sevme eşiğimiz farklı dozajlarda. ben albert camus okuyorum, kitap okuyan arkadaşım alternatif tüm fransız yazarların kitaplarını okumuştur. yakın arkadaşım cannes’dan altın palmiye kazanan filmi izler, ben o yıl cannes’da, yan bölümlerin öne çıkan tüm alternatif filmleri izlerim. dediğimi gibi sevme eşiği tamamen. yayınlanan tüm hit albümleri dinleyen, oyun oynayanlar, nba, futbol takip eden çok insan var. onların da film izlemek yerine tercih ettiği aktivite bunlar. senin için film izlemek öylesine bir hobi. belki daha çok önemsediğin bir şey vardır.


  • steve rogers  (16.06.19 12:18:03) 
steverogers'ın da dediği gibi bu bir hobi. nasıl herkes pul koleksiyonu yapmaktan zevk almıyorsa herkes film izlemekten zevk alıcak diye bir şey de yok. tabii film işi biraz daha farklı herkesin sevebileceği filmler elbet vardır ama bunu hobi seviyesine çıkarıcak kadar sevmek de herkeste olan bir özellik değil, sizde de öyle değilmiş işte.


  • semaforo de medianoche  (16.06.19 12:55:00) 
Sacma sapan romantik komedi ya da teen slasher izlersen zevk alamazsin tabi.. Iyi filmlerden(?) senin etkilenmemen, baskalarinin da etkilenmeyecegi anlamina gelmiyor; muhtemelen alt yapinin saglam olmadiginin gostergesi.

El cevap: Abartilmiyor.
  • twq  (16.06.19 12:56:38) 
doğru düzgün film izlememişsin hayatında.


  • dedim dedim de kime dedim  (16.06.19 12:58:10) 
bu kisisel bir bakis acisi.

film izlemek balik tutmak, yürümek, gezmek gibi bir eglence. seven sever, sevmeyen sevmez.

abartildigini düsünmüyorum cünkü apayri bir sanat. ben son 1 senedir teorisi ile ilgileniyorum bu isin, inanilmaz bir dünya. mesela duygunun karsi tarafa gecirilmesi icin yapilan trickler var, karsilikli durumlarda sag ya da sol omuz üzerinden cekim güclü biri, kafa arkasi cekim objektif bir konusma gibi etki yaratiyor. müzik bambaska bir etki bu konuda.

kisaca bunun üzerinden okuma yapabiliyorsaniz apayri bir zevk haline geliyor.

film secimleri cok önemli, iyi film seyretmek cok büyük bir lezzet.

mesela hic seyretmemis olsamda bilmeden tekrar izleyebilsem diyorum bazen the prestige, the dark knight, interstellar, cloverfield lane, signs, inglorious basterds gibi filmleri.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (16.06.19 13:33:39) 
iyi filmler izledim arkadaşlar, zaten imdb puanı yuksek olan filmleri izliyorum sadece. ama fark ettigim sey filmlerin cogunun balon oldugu ve izlendikten sonra unutulup gittigi. bir de sinemaya o kadar para vermeye degmez sevgiliyle gidilmiyorsa sayet. bedava izleniyorsa da vakit gecirmelik izlenir. herhalde asıl sorun filmin kitap gibi insanın hayal gucunu calıstırmaması.

tabii dediginiz gibi film izlemek de zevk meselesi, o yuzden fikrinizi sordum soruda.
  • s0phiesw0rld  (16.06.19 13:34:12 ~ 13:38:21) 
İnsanlar genel olarak kendi ilgi alanlarını abartmayı seviyorlar buna ben dahil.Onun için abartıldığını düşünüyor olabilirsin.Ben de gezmenin çok abartıldığını düşünüyorum mesela.


  • imumax  (16.06.19 13:56:58) 
Bir kere soruyu sorus seklin problemli benim gibi film izlemeyi degersiz goren var mi diye sormak yerine insanlarin hobilerine balon demek ofansif. Ben de mesela roman okunulan zamanda 3-4 iyi film izlemenin daha ufuk açıcı olduğunu dusunuyorum. Ama roman okumak balondur demem.


  • pofudukayi  (16.06.19 14:31:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.