[]

istanbul çöp içinde

bir tek beni mi rahatsız ediyor bu?

kadıköy rıhtımdan eminönü meydana, galata köprüsünden karaköy'e. her yer çöp, çöp suyu ve pislik içinde.

belediye seçimlerinin arefesinde kimse gidelim temizleyelim bile demiyor. chp'liler de dile getirmiyor bu durumu. kimsenin umrunda değil.

niye böyle?

 
25 yıldır kadıköy’deyim burada hiçbir zaman her yer tertemiz ve steril olmadı fakat bu beni bu kadar rahatsız etmiyor veya bu şekilde gözüme batmadı hiç; sizin biraz abartıyor olma ihtimaliniz var mı acaba?


  • vedatchilipeppers  (15.06.19 01:49:54) 
1 yil sislide cehape zihniyeti ile 1 yildir da galata da akp zihniyeti ile yasiyorum. Belediyenin zerre sucu gunahi yok.
Sisli de hergun belediye temizliyor kopuklu suyla sokaklari yikiyor copleri topluyordu. Yok arkadas. Sokak cadde heryer kopek pisligi kokuyor. Bu bir insanlik meselesi.
Ayni durum simdi galata'da gecerli. Belediye her saniye calisiyor. Ama insanlar cevreyi temiz tutma bilincinden cok uzak.
  • allah yazdiysa bozsun  (15.06.19 01:53:31) 
Bugün benzer şeyler aklımdan geçti.
Çok çeşitli bir şehir burası. İnsanların bilgi ve yaşam tarzları da farklı. Ancak temizlik gibi temel şeylere herkes eşit önem vermeli. Bu olmadığı için bir çok yer rahatsız edici düzeyde kirli.

  • bagcivan  (15.06.19 01:54:21) 
Sorunu mültecilere bağlıyorlar yönerge demeyin ama sebep onlar. Herhangi islek bir caddede sabit noktada bekleyip izleyin


  • radikalherif  (15.06.19 02:37:29) 
niye böyle bilmiyorum ama benim de merak ettiğim şey, başka ülkelerde de böyle üstü açık konteynerlerde, caddenin ortasında mı oluyor çöpler? bize mi özgü bu olay?


  • dont eat me  (15.06.19 02:42:16) 
Geçen seçimden önce de İzmir çöp içindeydi niyeyse :) Her seçim öncesi bi şehir seçilip çöp içinde bırakılıyor belki de :)


  • superfluid  (15.06.19 02:46:17) 
allah yazdıysa bozsun +1

insanımız pis. çevre, sokaklar umurlarında değil. ellerindeki her çöpü etrafa bırakmak ülkemizde yaşam tarzı. ama edirneden öteye gittikleri anda "ulan ne kadar güzel yer, yerde bir çöp bile yok" en sık kullandıkları cümle...

mülteciler evet, bunda bir etken ama kusura bakmayın mülteciler öncesinde de sokaklarımız temiz değildi. arabayla giderken çöpü sokağa atan o kadar çok sığır var ki.
  • unique hint kumasi  (15.06.19 09:28:22) 
Bir süredir bende gözlemliyorum aynı şeyi, eskiden olduğundan daha pis, kağıt mendil, ıslak mendil, cips poşeti, naylon poşet vs. kaynıyor her yer. bilinçli olarak değil ama ağzı açık çöp bidonları ve ağzı bağlanmamış çöp poşetleri nedeni ile olduğunu düşünüyorum

geçen gün yürüyüşe çıktım gece, belediye çöpleri toplamış şu yere gömülü olanlardan, etrafı pislik içerisindeydi, bidonu yerden çıkartırken bir kısım çöp etrafa saçılmış, temizlemeden gitmişler. o çöpler rüzgar ile dağılacak vs.
  • selam  (15.06.19 09:56:14 ~ 09:57:57) 
Bir diğer sebebi de çok fazla sokak kedisi ve köpeğimiz olduğundan. Bunlar besin bulmak amacıyla etrafa bırakılan çöp poşetlerini açıp içindekileri dışarı çıkartıyorlar. Daha sonra rüzgar falan bu çöpler de dağılıyor.


  • queue  (15.06.19 13:38:12) 
çok kalabalık, her çeşit insan var. belediye tamam ama halk temiz tutmaktan uzak. en basitinden, sürekli yere tüküren insanlar görüyorum.


  • Neill  (15.06.19 14:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.