[]

Ezanın sesi çok yüksek

Merhabalar
Yeni taşındığım evin yakınındaki camiden gelen seslerin şiddeti çok yüksek. Ezanlar ve selalar derken gün içinde ciddi derecede yüksek sese maruz kalıyoruz.
İmamı ile görüşsem geçiştirir muhtemelen. Hoparlörün sesinin kontrol edilmesini ve sağlığı bozmayacak seviyelere getirilmesini nasıl sağlayabilirim?


 
o tür yerlerin genel amacı ezanı dinletmek olduğu için ben pek bir sonuç alabileceğinizi düşünmüyorum. Geçen senelerde bir öğretim görevlisi yüksek sesle ilgili dilekçe verdiği için bayağı bir hakarete maruz kalmıştı. Maalesef bu görgüsüzlükten kurtuluş yok.


  • qui gon  (14.06.19 23:01:27) 
Ne kadar yüksek olursa olsun, ezan sesinin yüksekliğinden rahatsız olunduğunun beyanı, ülkemizdeki muktedir görüş tarafından din düşmanlığı olarak algılanmaktadır.

Alışmanı, ya da taşınmanı öneririm.
  • Mirket  (14.06.19 23:28:29) 
Aynı sorunu 9 aydır yaşıyorum, üstelik caminin içinde 3-5 kişi varken bile sanki bahçe doluymuş gibi içerinin sesini de dışarıya veriyorlar. Ben ilçe müftülüğüne dilekçe verdim dışarıya ses vermeyi kestiler. Dilekçede rahatsız oluyorum değil de, işte o an gusülsüz olabilirim vs. Duaları duyunca eşlik etmem gerekir bu beni ve farkında olmayan cemaati günaha sokabilir vurgusu yaptım. :) dikkate aldılar. (bir din inancım yok)


  • 16f628a  (14.06.19 23:52:07) 
16f628a +1

eğer yetkililere bildireceksen sularına gideceksin kardeş. nasıl dile getirdiğin önemli. öbür türlü allahsız kitapsız pis münafık derler.
  • dont eat me  (15.06.19 00:44:07) 
"annem ameliyatli yeni taburcu oldugundan rahatsiz oluyor, uyuyamiyor" dedim muftuluge. ayrica diyanetin 80db siniri olmasi yonunde yonetmeligi var. sesi biraz kistilar


  • cay sigara  (15.06.19 05:11:03) 
Yan sokaktaki camii ramazanda sesi sonuna kadar açmıştı. Bi kere camı açık unutmuşum gece zıplayarak uyandım yerimden sesten. Yaşlı bebek hasta vb şeyler ile şikayet edebilirsin. Sınır normale dönünce saat sesi gibi oluyor zaten, kafaya takmayınca duymuyorsun.


  • hasmetizm 2046  (15.06.19 09:04:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.