[]

Kişinin Mesleğine Göre Sapıklık Derecesi

Aslında sapıklık yerine başka bir kelime kullanacaktım ama çok düşünmediğim için sapıklık diyeyim en iyisi dedim.

Ekşide bir başlık gördüm. Bir profesör doktorun adı ile açılmış. Kendisi birçok öğrenciyi taciz ve tecavüz etmiş. Olay doğru mu değil mi gerçekten bilmiyorum çünkü kesin hükmü verilmemiş sanırım(yanlışsam lütfen düzeltin)

Soracağım soru başlıkta sayılır. Burada bazen bakıyorum bazı duyurulara ve genellikle bazı meslekteki, mevkideki kişiler tam bir sevgi pıtırcığı, iyilik timsali gibi yansıtılıyor. Yok işte ne bileyim ''Doktor o beeeee. Yapmaz öyle şey'' Efendime söyleyeyim ''Çok üst düzey bir yönetici. Ayrıca defalarca Avrupa görmüş, dünyayı gezmiş(ne alakaysa) Yapmaz öyle şey'' vs vs tarzı cümlelerle bazı meslek grupları ve kişiler savunuluyor. Gerçekten bu kadar kolay güvenebiliyor musunuz? Karşınızdaki kişinin kıyafeti, mevkisi, parası, zengin olup olmaması çok mu önemli sizin için? Tv'de gördüğümüz kadın cinayetlerinin belli bir kısmını gerçekleştiren şerefsizlerin çoğu zengin ve sizin o ''yapmaz öyle şey'' dediğiniz türde insanlar.

Neden insanlar bu kadar çabuk kanıyor bazı şeylere? Hadi gençler neyse de belli bir yaşı geçmiş insanların kendince modern(başka kelime bulamadım) düşünmesi hep garibime gidiyor. Sonuçta beyin yerine t.şak ele geçirmişse bedeni, o insandan her şey beklenmelidir. Üzerindeki kıyafet, mevki sadece birer maskeden ibarettir.

 
“yapmaz öyle şey” lafını çok iyi tanıdığım kişiler haricinde kullanmam. herkesten her şey beklenir. hatta kimileri de bu sapkınlıklarını örtmek için böyle meslekler seçiyor. yeşilay derneği başkanı uyuşturucu ticaretinden hapse girdi örneğin :)

bana kalırsa bu tip “yapmaz o” genellemeleri eskide kaldı. artık pek kimse mesleğine göre insanı yargılamıyor. elimizde bunu yapmamak için bol miktarda örnek var maalesef.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (14.06.19 18:50:34) 
Burada vardi gecen bi baslik, doktor taciz muhabbeti ama millet “doktor yapmaz oyle sey” diyordu. yapiyorlar iste, eksi’deki baslik guzel ornek olmus. Insanlari gozunde buyutmek, saflik, sokaktan uzak yetismek, insanlardan kopuk yasamak insani “... yapmaz oyle sey” kafasina getiriyor.

Herkes her seyi yapar, secici olacaksin ve gozunde kimseyi buyutmeyeceksin.
  • eazy  (14.06.19 19:33:25) 
(bkz: halo etkisi) ile ilgili biraz... “başarılı”, o zaman “iyi insan”dır, mesela.


  • e haliyle  (14.06.19 20:24:29) 
“Meslek icabı” paso olaylar içindeyim ve yapılan şeylerin niteliğiyle yapan kişinin karakteri arasında herhangi bir korelasyon kuramıyor beynim artık, herkes her şeyi yapabilir benim gözümde; herkesin bir zaafı var hayatta bazıları gösteriyor bazıları göstermiyor


  • vedatchilipeppers  (15.06.19 00:58:34) 
@istanbul kanatlarimin altinda

Tanıdığınız kişiler harici kullanmamanız hakkında çok haklısınız. Doğrudur ama artık eskide kaldı lafı bence doğru değil. Eskide filan kalmadı. İnsanlar hala bu kafada.

İşte tam bunun üstüne @eazy'nin dediği o başlığı hatırlatırım. Bu sadece bir örnek tabi.
  • bitchesaintshit  (16.06.19 15:26:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.