[]

abd'den macbook alırsak turistken tax refund yapabiliyor muyuz?

selamlar, soru başlıktaki gibi ve bu şekilde satın alanınız falan var mı? havaalanında direkt olarak refund almak mümkün mü yoksa geçerli değil mi bu durumlar için?

tenkyu


 
İngiltereden iphone aldığımda, kdv iadesi almıştım. Apple’da satış işlemi sırasında faturaya bir işlem yaptılar. O faturayla havalimanındaki tax refund bankosunda bir işlem daha yapmıştım. Para iadesini nakit almıştım. Abd’yi bilmiyorum ama sanırım aynıdır.


  • kaptan memo  (14.06.19 14:18:56) 
ingiltere bildiğim kadarıyla global blue üyesi. abd değil global blue olsa direkt tereddüt etmem ama abd her şeyde bi cins olduğundan aynı olmayabilir ya. yine de teşekkür ederim.


  • isvicre rakisi  (14.06.19 14:21:32) 
Bildiğim kadarıyla abd de sales tax geri alınamıyor.

help.cbp.gov
  • queue  (14.06.19 14:23:44) 
bir tek houston dan tax geri alınabiliyor diğer Eyaletler vermiyor.


  • monkey  (14.06.19 15:26:25) 
houston'dan da vergi iadesi alabilmen için ürünü de houston'dan alman lazım. çünkü vergi eyalete öndeniyor. başka bir eyalete ödediğin vergiyi iade etmezler.


  • himmet dayi  (14.06.19 16:07:38) 
texasta, alışveriş merkezlerinde bulunan yerlerden, bestbuydan aldığım hp bilgisayarın vergisinin yarısını iade almıştım, arkadaşlarım da yine benzer şekilde iphonelarınınkini aldı.


  • claws of perdition  (14.06.19 20:39:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.