[]

savcı iddianameyi neden hazırlanmıyor?

8 ay önce (ekim ayı) gece vakti tanımadığım bir adam pencereden evime girdi (konut dokunulmazlığı ihlali). Ben eve girdiğimde adam evdeydi ve hürriyetimden beni alıkoydu. Zar zor evimden çıkıp koşmaya başladım. Olay yerine polisler geldi. İfade verdim ve şiikayetçi olduğumu söyledim. Süreç başladı. Avukat tuttum. Karşı tarafın ifadesini okuduğumda adam suçunu kabul ediyor. Hala bir duruşma olmadı. Aavukatımın dediğine göre savcı iddianemeyi hazırlamamış. Avukatım da ilgisiz. Yani süreçle ilgili net bilgi alamıyorum ondan. Ne yapmam lazım? Savcı neden iddianameyi hazırlamaz. Bu süreç neden bu kadar gecikiyor? Bu arada olaydan 20 gün sonra savcı değişmiş. Unutulmuş ya da gözden kaçmış olabilir mi?




 
Bir isguzarlik var tamam da, polis gelene degin adam niye kacmadi veya tanidik mi onu anlamadim ?


  • tunaktunaktun  (14.06.19 04:47:02) 
benim karşılaştığım avukatların yüzde 70 i malesef aşırı ilgisiz oluyor. hayır yani ilgilenmeyeceksen niye kabul ediyorsun onu da anlamıyorum. belki 20 tane avukatla anlaşıp ilgisizliğinden yollarımızı ayırmışlığımız var.


  • Fodera  (14.06.19 08:24:28) 
Öncelikle soru altındaki avukat düşmanlarına bir cevap verelim.

@ jesus Eskiden hakim savcı olup şimdi avukat olanlar bizim meslekte en kötü en beceriksiz kişiler addedilirler, çünkü yıllarca salla başı al maaşı yaptıktan sonra avukatlık yapmayı bilmezler ve dolayısıyla yapamazlar da.

@fodera Avukatların çoğunun ilgisiz olduğu iddiasına ise belki de siz gereğinden fazla ilgi bekliyorsunuzdur olamaz mı? 20 tane avukatla çalışıp hiç birini beğenmemeniz emin olun sizde bir sorun olduğu gösterir.

Sorunuza gelecek olursak maalesef hukuk sistemimizde eğer soruşturma dosyasında tutuklu bir şüpheli yok ise iddianame düzenlenmesi 1 yılı ve hatta daha da ileri tarihi bulabilir. Bu durum avukatın ilgisizliğinden ziyade biraz önce yukarıda bahsettiğim salla başı al maaşı yapan savcının işgüzarlığındandır. Fakat yine de bana özelden soruşturma dosyası bilgilerini gönderirseniz sizin için kontrol edebilirim.
  • karsiyakaliyiz  (14.06.19 08:33:07) 
evet haklılarmış avukatlar çok ilgisiz sosyal medyada laf yetiştirmekten iş yapmıyorlar belli ki. ve cidden ilgisizler +1


  • Big bada bum bum  (14.06.19 08:49:53) 
20 tanesiyle birden çalışmadık 15 sene içinde değiştirdiğimiz avukat sayısı bu oldu, ödeme yapıyorsun 1 ay geçiyor aradan arıyorsun, adam ne bişey yapmış, ne seni hatırlıyor, ne dava konusunu? öte yandan bu sallamayanlar da çok güzel sonuçlara ulaştırdı bizi defalarca.

ayrıca avukat ihtiyacımız tek şehirde değil de 2 3 farklı şehirde.

şimdi sorun bende derken, ortada bir dava var, avukata gitmişim, anlaşmışız, ödemesini de peşinen yapmışım, sıkıştırmamışım da 1 ay sonra aramışım 2 ay sonra aramışım ne oldu bizim davamız diye? adam ne araştırmış, ne bişey yapmış. şimdi bunda ben nasıl problemli olabiliyorum? hem bizim davalar da genelde kiracılar ile ilgili, atıyorum tahliye davası, mal paylaşımı, yine kiracılar ile olan problemler bunun gibi şeyler.

geçen sene tahliye davası için 7500 tl nakit ödeme yaptık ve bu piyasanın 3 katı, çünkü 3 tane avukat değiştirdik. adamlar dediğim gibi salladı. şey komik oluyor, adamla anlaşıyorsun ödeme yapıyorsun, bi defa arıyorsun sallamış, iki defa arıyorsun sallamış, üçüncüye kalkıp gidip davayı ondan alıp ödediğin parayı geri isteyince bozuluyolar. üstelik aradan adli tatil olmamasına rağmen 3-4 ay geçmiş, adam dosyanın kapağını açmamış ve hiç bişey yapmamış.

yani özetle , bu işler pek öyle değil, sen yapmıyor olabilirsin ama böyle olan ciddi bir çoğunluk da var.
  • Fodera  (14.06.19 09:12:07 ~ 13:18:10) 
türkiye'de pek çok farklı esnaf grubuyla çalıştım açık ara en kötüsü avukatlar. sözlerinde durmazlar, kazıklamak için aşırı çaba gösterirler, iyileri de burunlarından kıl aldırmaz.


  • fistikthecat  (14.06.19 10:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.