[]

ketojenikte ne yiyeceğimi şaşırdım.

şimdi hem if hem de keto diyeti yapıyorum, yapmaya çalışıyorum en azından.
if yapıyormuşum zaten ama meyve ve çikolatayla.

saat 13 te fıstık ezmeli tereyağlı bişey yaptım, instagramdan buldum. kurabiye gibi ama un vs.yok kahvenin yanında onu yiyorum.
18'de tavuklu veya ton balıklı salata yapıyorum. semizotu, salatalık, marul falan. bunların karbonhidratını hesaplamadım. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyorum.
ya da yağda yumurta ve avokado oluyor.
kilo vermek istediğim için kalorisi 1200-1400 civarında tutmaya çalışıyorum.
can çiftci ilk ay süt ürünleri yok yazmış kitabında, peynirsizlikten deliricem.

ben gram gram yazmadım sonuçta ama göründüğü kadarıyla yaptığım doğru mu? benim hesapladığım kadarıyla %70-60y, 20-30p, 10-15k gibi bir oran oluyor.
yağla beslenmeyi de hiç sevmedim fazla fazla yemişim gibi geliyor.

 
ketojenikte yüzde hesabından %65 civarı yağ iyi bir oran ama protein ve kar. için yüzdeden öte gramajlar daha önemli. Bu açıdan özellikle net karbonhidratın 30-40 gr. a çekmen gerekiyor, net karbonhidrata bak yani.

Bu süreçte kırmızı-beyaz etle ve çeşitli sebzelerle baya haşır neşir olman gerekiyor, en basitinden youtube a falan "keto recipes" yazsan ilham veren bir çok örnek görebilirsin.

Ben bir öğünde 1.200-.1500 rahat alan birisi olduğum için, günlük bunu yakalama konusunda kişisel faktörler, beğeniler ve maddi imkanlar devreye giriyor. Bu konuda genel tavsiye yerine kişisel gözlem ve çıkarım yapmak daha uygun olur.

%100 fısrık-fındık ezmeleri ve kuruyemişin yanı sıra avokado ve hindistan cevizi gibi ürünlerle yağ oranını yükseltebilirsin, canın unlu bişey çekerse keto ekmeği yapmak zor değil badem unundan, arasına istediğini koy ya da istediğin şeye ban.

Ayrıca, süt ve süt ürünleri tüketmeyen birisi olarak keto tariflerde yağ oranını yükseltmek için peynire çoğu tarifte abansalar da bu konuda kafayı kıranlar peynr çeşitlerine göre ayrıma falan gitmekteler.

Son olarak, sanırım Çiftçi'nin Ketofasting kitabını okuyup bir yol haritası oluşturmuşsun, başarılar.
  • candanag  (13.06.19 15:37:15 ~ 15:38:47) 
hayir peynir yiyebilirsiniz, sut urunleri derken kefir, yogurt, tavsiye edilmiyor. yoksa herkes deli gibi peynir yiyor. ayrica abartmamak kaydiyla kaymak vs. yiyen de var gayet. ben kefir ve yogurt da yedim gayet de kilo verdim.

keto'da bence insanlarin yaptigi yanlis su, ne yiyebileceklerine odaklaniyorlar. ne yiyemeyeceginiz cok basit aslinda kalan her seyi yiyebilirsiniz; seker, normal un, makarna turevleri, pirinc turevleri, orman meyveleri haric meyve, baklagiller yiyemezsiniz. temeli bu. bunun disinda ben oturup domatesin karbonhidratini hesaplamadim acikcasi. kaldi ki badem unlu ekmek, oopsie ekmek fln yaptim da.

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net
  • kassiopeia  (13.06.19 15:39:01) 
bir diger husus mesela kuruyemisin fazlasi tavsiye edilmiyor ozellikle yer fistigi 'baklagil' sinifinda degerlendirildigi icin fazla tavsiye edilmeyen kuruyemisler arasinda vs. yani if'i cikolata ve meyve ile acan insan icin ilk basta yukarda yazdiklarimi uygulasa bile kilo vermesi cok rahat olacaktir.


  • kassiopeia  (13.06.19 15:40:57) 
İşte bir sıkıntı da @kassiopeia nın bahsettiği noktada ortaya çıkıyor: "çok basit liste bu, ahanda görseli de bu" deyip detaylı araştırmayınca sözgelimi keto yapmaya çalışan birisi patates ya da havuç gibi kök bitkilere falan abanıp ketosise giremiyor/karbonhidratı yüksek alıyor. Bu örnek karabuğday-kinoa vs. ile çoğaltılabilir.

Sanırım süt ürünlerinde de ilk fazda ya da ayda süt şekerini devreden çıkarıp daha rahat ketosise girmesini sağlamak istiyorlar bünyenin.
  • candanag  (13.06.19 15:46:11 ~ 15:47:37) 
@candanag bir bucuk yildir ketojenik besleniyorum, bu konuda epey kaynak okudum, haklisiniz patates turevleri eksik kalmis. ama bence de yeni baslamis birine internette ketojenik diyet yaz bir suru tarif cikiyor demek mantiksiz geliyor. binbir turlu icerikle fantastik ketojenik yemekleri yapan hesap var internette, normal turk yemekleri ile de gayet ketojenik diyet yapiliyor, benim demeye calistigim bu, yoksa kimsenin oturup ilk gunden fistik ezmeli tarife girismesine gerek yok. kaldi ki, turkiye'de avokadonun, hindistan cevizinin, badem ununun fiyati belli, turkiye'de bu diyeti yapmak isteyip 'cok pahali' diye gozu korkan da cok. insanlari bunaltan bu cunku. normal hayatiyla surduremeyecegi bir diyet algisi oluyor insanlarda.


  • kassiopeia  (13.06.19 15:57:55) 
Birsey diyeceğim çılgın bir metabolizma hızım vardı. Ne yersem yiyeyim kilo almazdım. If yaptım 3 ay fln ve sonrasında metabolizma hızım okdr düşmüş ki bıraktıktan sonra gayet normal.ve sağlıklı beslenmeme rağmen 3 yıldan sonra ilk defa kilo aldim hayatimda Simdi metabolizma hızımı artırmak için canım çıkıyor. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ömür boyu yapmayacaksan başlama.


  • mobydick  (13.06.19 16:10:41 ~ 16:17:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.