[]

parayı nereden buldun vergisi

yabancı bir şirketle görüşmekteyim, Türkiye'de legal entity'leri yok. döviz cinsinden maaşımı istediğim banka hesabına yatırabileceklerini ancak geri kalan tüm prosedürlerin bende olacağını belirttiler.

maaşımı Dubai'de bir hesaba yatırtsam, ara ara gidip fiziksel olarak çeksem. aynı zamanda burada bir şirketle anlaşıp minimum tutardan maaş alıyormuş gibi görünsem + sigorta, emeklilik primi vs'leri ödesem. bir gün toplu parayı Türkiye'ye getirip ev veya araba aldığımda maliye buna çöker mi?

dikkat çekiyorum aylık 2 bin Euro'dan falan bahsetmiyorum, Türkiye'ye periyodik olarak para sokmayacağım. aylık kısmını belirli aralıklarla gidip zaten elden alacağım ve getireceğim, yaşamsal masraflarımı o şekilde karşılayacağım. ancak maliyenin radarından kaçmak için büyük satın almalarda ne yapmak lazım? çevrenizde böyle gidip range rover Porsche ya da daire falan alan ve maliyenin lan bu parayı nereden buldun diye çöktüğü bir senaryo oldu mu?

 
en kötü 2 senede bir düğün yapar takı taktılar diyebilirsin


  • sameidiot  (13.06.19 14:26:34) 
reza sen misin?

abi para aklama sistemi skeçlemişsin aman diyeyim :/

breaking bad stili dusunursek git striptiz klubu masaj salonu falan al. mihi
  • Techsavvy  (13.06.19 14:59:33 ~ 15:00:53) 
"maaşımı Dubai'de bir hesaba yatırtsam, ara ara gidip fiziksel olarak çeksem." parayı fiziksel olarak çeksen bile ülkeye nasıl sokucaksın? bununda belli bir miktarı var. parayı nerden buldun diye bişey uygulanmıyor tr'de. önemli olan o parayı ülkeye sokmak. çözüm mü bilmiyorum ama en azından düşük meblağlar için dubai'deki hesabının banka kartını tr'de kullansan işe yaramaz mı?


  • scudman1  (13.06.19 15:12:38) 
bkz: bitcoin nedir, nasil kullanilir. biri sorarsa da mining yaptim dersin


  • crucio  (13.06.19 15:18:03 ~ 15:18:35) 
en legali bir şahıs işletmesi kurup yurtdışına vergisiz danışmanlık faturası kesmek. ayda bir kesersiniz, gelir vergisi ödersiniz. masrafları falan da şirkete gösterip bir kısmını düşersiniz. vergi dönemlerinde arabayı değiştirirsiniz. ne güzel.


  • kveldulv  (13.06.19 15:22:30) 
Maaşlı çalışan gibi değil de fatura kessen diye düşündüm. Nihayetinde bilgi işlem benzeri işleri dünyanın her yanına satabilirsiniz ve bunun karşılığında çıkartmış olduğunuz faturanızın ödemesini banka aracılığıyla tahsil etmiş olursunuz. Tabi ki bu gelen paranın vergisini paşa paşa ödersiniz.
Vergi vermek istemiyorsanız bulduğunuz her yol yasadışı olacaktır. Nakit olarak 10.000 USD den fazlasını TR'ye sokmak yasal değildi. 15 Nisan'daki bir genelgeyle beyan zorunluluğunu kaldırdılar sağ olsunlar. Ama beyan etmediğiniz tesbit edilirse MASAK çöküyor.

  • SiyamkedisiZorro  (13.06.19 15:37:06) 
1- bitcoin denmiş bunu aynen düşün
2- gittiğin ülkede mümkünde ab ülkesinde bir bankadan kredi kartı çıkart, belirli harcamalarını onunla yap, gidip gelmekten daha az maliyet ile belirli bir bir miktara kadar işini görebilirsin.

  • cursor  (13.06.19 15:39:33) 
parayı nereden buldun diye sormuyorlar +1

öyle olsa metresleri hep içeri alırlardı asdfg adamın/ kadının hiçbir vasfı yok, bir işte çalışmışlığı yok ama üzerine evler, villalar, son model arabalar var.

gerisi için @kveldulv +1

onun haricinde cebinde sokabileceğinin bir miktarı var, o miktar yeterse anlattığın gibi takılabilirsin.
  • air  (13.06.19 15:42:16) 
Hocam bu durumda iki yolun var;

Birincisi payoneer. İngiltere hesabına yatıyor, kredi kartından çatır çatır harcıyorsun. Artık araba mı alırsın, kredi kartıyla ev mi alırsın sana kalmış.

İkincisi de şahıs şirketi ile yurtdışına fatura kesmek. KDV yok, gelir vergisinin de yarısını ödüyorsun. O da kabaca %10-15 civarına gelir.

Zaten iki üç yılda bir varlık barışı çıkıyor, bir şey olmaz. Kimse kimseye nereden buldun diye sormuyor, rahat ol. Sorarlarsa aldıkları ruşvet ne olacak!?
  • babilbaligi  (13.06.19 16:20:16) 
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Amacım gelir vergisinden kurtulmak, dolayısıyla şirket kurmak tamamen manasız oluyor bu durumda.


  • roket adam  (13.06.19 16:48:24) 
nasıl işler yapıyorsunuz, ne kadar özel ve spesifik insanlarsınız ki böyle gelirler elde ediyorsunuz, yabancı firmalar sizlerle çalışıyor anlatın olm feyz alalım biraz ya aşsdladşasöl


  • dadasalon  (13.06.19 16:50:40) 
@dadasalon +1


  • birbilsem  (13.06.19 17:50:06) 
Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır


  • glamdr1ng  (13.06.19 18:59:39) 
Şirketin bulunduğu yere bağlı olarak resmi olarak beyan ettiğinde dahi sana şahsen vergi çıkmayabilir, yurtdışına yapılan hizmetlerin bir ayrıcalığı vardı ama hatırlamıyorum. Düzgün bir para alacaksan tavsiyem bir vergi uzmanı bulup tavsiye alman.

Türkiye'de nereden buldun vergisi zaten yok, neden olmadığını tahmin edebilirsin. Vergici bu konuda sana zaten bilgi verir. Zaten 5-10 senede bir vergi barışı veya affı çıkar bu ülkede, bu şekilde yapanlar affa girip geçiyor.

Sonuçta bugün baba parasıyla yaşayan binlerce insan var. Birisi gelse sorsa diyecekleri belli, babamdan / x kişiden 'borç' aldım.

Düğün takılarının makul olanın üstündeki kısımları dahi vergiye tabi, böyle bir şey demeni tavsiye etmem.
  • record take zero  (13.06.19 19:14:05) 
@Dadasalon, bilişim sektöründe çalışıyorum. Remote pozisyonlar çok yaygın, uzaktan çalışıyorsan da firma genel merkezi neredeyse oranın koşullarda ya da ona yakını ile maaş verebiliyor. Atıyorum Amerikan şirketi Amerika'daki ortalama yazılımcı maaşı 120 bin dolar brüt'e yazılımcı çalıştırabilir uzaktan. Orası için normal bir para ama burası için müthiş bir rakam. Bu şekilde çalışan çok tanıdığım var, dolayısıyla bizim sektörde bu yöntem oldukça yaygın.


  • roket adam  (14.06.19 01:09:56) 
Merhabalar,


Aynı olay benim de başıma gelecek. Şirket İrlanda da? Türkiye'de yüzde 40 vergi alıyorlar. El insaf. İnsan o kadar uğraşsın didinsin biri gelip maaşının yüzde 40'ına çöksün. Valla yurtdışından hesap açarım yine vermem o parayı. Sonuçta nefes aldığımız sürece vergi veriyoruz.

Siz ne yaptınız bu durumda?
  • jayhun  (10.03.21 21:41:48) 
@jayhun parayı hangi şartlarda aldığını bilmiyoruz, önce bunu belirtmen lazım. Sana brüt ücret ödeyecekler ve sen fatura mı keseceksin? Ya da vergilerini İrlanda da ödeyip, sana personel olarak net ücret mi yatıracaklar.
Ayrıca verginin İrlanda'da ödenmesi durumunda, Türkiye ile İrlanda arasındaki çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmasına bakabilirsin.
www.verginet.net
Yalnız İrlanda'da verginin düşük olacağını sanmıyorum.
Ya da Fatura kesecek isen, TR dışında bir ülkede bir işletme açarak resmi olarak fatura kesmen ve bu sefer de o ülkede vergi ödemen gerekecek. Başının ağrımaması için yine TR ile çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması olan bir yer olursa daha iyi olur.

Size yaptıkları ödeme karşılığı bir belge de istemiyorlar ise de Bitcoin üzerinden ilerleyin.
  • cursor  (12.03.21 09:14:12 ~ 09:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.