[]

neden tarım yapmamalıyız?

birikmiş paramızla biraz toprak kiralasak ya da satın alsak, sulama, ilaç, bakım gerektirmeyen, bulunduğumuz bölgede rahat yetişen bir bitki eksek, tohumları israil'den alsak kar etmez miyiz?

engellerimiz ne olur bu yolda?


 
Benim tavsiyem topraga hic bulaamayip topraksiz
z tarim yapmaniz olacaktir. Maliyet dusuk rekolte yuksek. Buyuk bir depo kiralamak yetecektir.

  • goodman  (13.06.19 07:55:09 ~ 07:55:45) 
Hastalıklar, zararlılar ve doğa olayları gibi kontrol etmesi çok zor durumlar elde edeceğiniz geliri çok düşürebiliyor ve hatta yok edebiliyor (akrabalarımdan biliyorum). O yüzden köylerde insanlar tarım ve hayvancılığı birlikte yürütmeye çalışıyor. Başka bir gelirimiz daha varsa deneyebilirsiniz ama deneyimimiz yoksa çok, çok zor.


  • gmzo  (13.06.19 08:19:15) 
çalışmak istiyorsanız yapın.


  • calmdown  (13.06.19 09:11:55) 
@xephry +1 başında durup işçiliğini kendin yapmazsan zor. traktöre kira parası, yövmiye parası vermessen ve alan büyük verimi yüksek ürün alırsan kar edebilirsin.


  • mikahakkinen  (13.06.19 09:27:15) 
ne kadar paran var, nerede ve ne kadar arazin olacak, basinda duracak misin? Bunlarin hepsi onemli sorunlar ve yerine gore engel. "sulama, ilac, bakim gerektirmeyen" diye bir ifade kullandigina gore konuya cok yabancisin. Bir konuya tumuyle yabanci olup, ilgili sektore girip para kazanmak mumkun mu sence?
ben 3-4 yildir ciftcilik yapiyorum. turkiye'de tarim ile para kazanmak cok cok zor. Tarima dokecegin para ile baska is yap, daha mutlu olursun.

  • ebabil curnatasi  (13.06.19 09:34:41) 
bir arkadas, "mantar yetistir" demis. Demesi kolay, o isin oyle incelikleri var ki.. Sen mantar yetistirmis birine sor bakalim, kolay mi zor mu? Hele ki sitake vs. pahali turler, o kadar nazlilar ki.. Onlari yetistirmek ciddi uzmanlik istiyor.


  • ebabil curnatasi  (13.06.19 09:37:47 ~ 11:22:08) 
dediğin gibi anca ağaç dikilebilir, işte kavak/okaliptus falan. onda da efor daha azdır diğerlerine göre ama sulama falan gerekir.


  • re noreno  (13.06.19 09:50:02) 
bakım her türlü gerekiyor+1
bölgede rahat yetişse bile arzı düşük olan ürünlere yönelinebilinir;
avakado,kuşkonmaz,özel biber türleri vs.
tohumda israil yerine sırp tohumu olabilir
  • sameidiot  (13.06.19 10:38:59) 
Tohumu da İsrail'den getirsen her şey hallolur zaten tek eksik tohum.
Yanlış anlama görüşüm gereği boykotçu değilim fakat senin gibi düşünenler bu işte ilk sezon sonra batanlar.

  • kirmizipilotkalem  (13.06.19 10:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.