[]

programlamada ilerlemek

merhaba arkadaşlar!
yazılımla ilgili olmayan ama yazılım dersleri de aldığımız bir bölümde okuyorum. mezun olduktan sonra yazılım alanında ilerlemek istiyorum. okuldan öğrendiğim kadar c# biliyorum. kendimi bu dilde nasıl geliştirebilirim, neler yapmalıyım?

masaüstü programlamayı c# ile yapabilecek düzeye gelince web programlamayı da öğrenmek istiyorum. asp.net sanırım en mantıklısı c# ı akıcı kullanabilindiği zaman. fakat onun da frameworkleri varmış asp.net mvc gibi, biraz kafam karıştı. asp.net core mu yoksa mvc gibi başka bir frameworke mi yönelmeliyim?

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

 
ne yaparsanız yapın, ama allah aşkına ortaya proje koyun. "şunu şunu biliyorum, şunu öğreniyorum" vs deyip "ne yaptın peki şimdiye kadar bakalım" dediklerinde apışıp kalmayın.

Gerekirse örnek projeleri inceleyin, "from stratch" video tutorial'ları izleyin ve ortaya koyabileceğiniz bişi olsun. bunları yaparken zaten hangi framework gerekir işime, hangisini atlasam, hangisi ne katar öğrenirsiniz.
  • cern de cayci olmak vardi  (12.06.19 17:07:45 ~ 17:08:09) 
.net biliyor ya da öğreniyor olmanız web için bu bağlamda devam etmeniz gerektiği anlamına gelmez. web için server-side olarak en rahat uyum sağlayabileceğiniz dil javascript'tir, node.js runtime'ıdır.

her ne kadar klişe gelse de: kendinizi geliştirebilmek için sürekli pratik yapmak zorundasınız!!.
  • skid row  (12.06.19 17:09:59 ~ 17:10:35) 
programlama ilerlemek birkac konuda toptan ilerlemek ile olabilir.
1. bir programlama dilinde ilerlemek
2. veri yapilari ve algoritma gelistirmekte ilerlemek
3. yazilim mimarileri, design patterns ve frameworkler uzeirnde ilerlemek
4. yazilim arac gerecleri konusunda ilerlemek
5. uzmanlasmak yani yazilim gelistirmeyi bir konu uzerinde yapabilmek. ornegin c# ile "image processing" ya da "game development"

genelde yapilan en buyuk hata sadece programlama diline odaklanmak oluyor. ama programlama dili ilerlemek icin kullanilan en onemli adim olsa da adimlardan sadece biri.

ayrica dikkat edersen bu adimlardan sadece birincisi yazilim diline ozel adimlar. diger adimlar neredeyse tum dillerde ayni mantik, birbirinin farkli varyasyonlari. yani digerlerine kendini gelistirmis bir kisi yazilim dilinden bagimsiz komple bir gelistirici olur. farkli bir dili ogrenmek cok da zaman almaz.
  • emrahday  (12.06.19 18:49:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.