[]

distopya romanlar

üniye hazırlanırken fahrenayt 451 ve ünideyken okudğum 1984'ten sonra bir daha distopya okumayacağım diye yeminler etmiştim. ursula k. leguin'e de bundan dolayı hep uzak kaldım, ama bir romanını okusam çok sevecekmişim gibi geliyor. kendisinin romanları da fahrenayt 451 ve 1984 tarzı distopya mı yoksa sindirilmesi daha gerçekçi romanlar mı?




 
ursula'nın bilim kurgu romanları (mülksüzler, karanlığın sol eli vs.) distopya sayılabilir mi bilmiyorum. çok gerçekçi değil, mesela 1984 veya cesur yeni dünya daha gerçekçiydi bana sorarsanız, ama aşırı güzel romanlar, mutlaka okuyun.


  • plutongezegendegilmi  (12.06.19 09:52:59) 
Murathan Mungan şairin romanı


  • kirmizipilotkalem  (12.06.19 10:32:45) 
Yeni atlantis, güneş ülkesi, ütopya

Bu kitaplar orta çağda ütopya olsun diye yazılmış olabilirler, amma ve lakin ki öyle değildir. Okursan/okuduysan görürsün. Gerçekten ütopya olarak düşünülüp yazılmış olmaları gerçeği okurken tüylerin diken diken olmasına ekstra katkı sağlıyor.
  • mentuhotep  (12.06.19 10:43:42) 
Gülliver'in Seyahatleri


  • burka  (12.06.19 11:02:42) 
distopya utopya denmis ama thomas more bir kere bile anılmamış. püü.

Thomas More UTOPIA derim (iki o lu da olabilir)

ps: adam katolik kilisesince AZİZ ilan edilmiş bir adam.
  • Techsavvy  (12.06.19 12:28:58 ~ 12:29:34) 
1984 ve cesur yeni dünya ile karşılaştırınca ursula le guin bana daha ağır geliyor.

direkt mülksüzler ya da karanlığın sol eli yerine rüyanın öte yakasından başlayabilirsin. daha hafif, yine de dolu bir kitap, daha kolay sindirilebilir. tam distopya olmayabilir ama.

yine okumadıysan yevgeni zamyatinden bizi okuyabilirsin.
  • ron dennis  (12.06.19 14:08:32) 
Ron dennis + 1 . Dünyaya orman denir i de okuyabilirsin , yok ya ursula’nın bütün romanlarını okuyabilirsin


  • proustun bir aski  (13.06.19 09:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.