[]

İşyeri sorunları çıkmazı

Selamlar
Uluslararası bir şirkette çalışıyorum. Müdürüm sadece bana değil takım arkadaşlarıma da mobbing vs yapmaktan çekinmiyor.
Bayram öncesi haftada iş ile ilgili konuşurken bir tartışma yaşadık ve hem sesini yükseltmesi hem de aşağılayıcı kelimelerinden dolayı kendisini insan kaynaklarına şikayet ettim. Muhtemelen bunu duydu ve şu anda beni daha çok işten soyutlamaya yönelik tavırlar sergikiyor ve haytımı zorlaştırmaya çalışıyor. Kendisi ile ilgili insan kaynaklarına daha önce de gidilmişti ve malesef o zaman da bir şey yapmadı İK departmanımız. Benim dışarıdan bir şeyler yapma şansım var mısır? Mesela bir psikoloğa gidip yaptıklarını anlatıp rapor alsam bunu da avukatlar aracılığıyla şirkete göndersem falan işe yarar mı? Nasıl bir yol izlemek gerekir? Daha önce umarım kimsenin başına böylrsi gelmemiştir ama örnek verebilecek, yol gösterecek biri var mıdır?
Teşekkürler

 
  • ayseee  (11.06.19 17:20:55) 
Neler yapıyo tam olarak?


  • (s)AINT  (11.06.19 17:47:11) 
aynı ekipten farklı kişiler ik yla konuşsun, ik nın üstü kim? mobbing yapan yöneticinin üstü kim? bir şekilde onunla konuşsanız?


  • benaslinda  (11.06.19 17:52:49) 
Bazen bazı durumlarda gözü karartıp profesyonellikten çıkmaz gerektiğini düşünüyorum, elin adamı/kadını karşıma geçip beni çocuk gibi azarlayamaz hele hele aşağılayıcı şeyler asla söyleyemez ister haklı olsun haksız olsun. Böyle durumlarda hak ettiği cevabı vermenin sakınmaması gerektiğini düşünüyorum. Kendini kaf dağında zannedenlerin o dağlarını başlarına yıkmak gerektiğine inanıyorum.


  • zekicalik  (11.06.19 18:08:59) 
@saint

Yukarıda anlattığım olayda üstü kapalı “gerizekalı” dedi. Yanımızda başkaları da vardı. Şahitlerim de var yani.
Bugüne kadar yaptıkları arasında hor görmek, genellikle azarlamak, herkesin arkasından dedikodu yapmak, yaptığın işi aşağılamak geldi ilk aklıma. Düşünsem daha bir sürü şey çıkabilir
  • esek sipasi  (11.06.19 18:28:57) 
@benaslinda
Daha önce yapıldı. Hatta başka ekiplerden de gidip ik ya şikayet eden oldu ancak hiçbir şey yapılmadı. Yani yapıldıysa da biz onu görmedik. Mobbing yapana nasıl bir yaptırım uygulanıyor onu da bilmiyorum açıkçası

  • esek sipasi  (11.06.19 18:30:06) 
  • redskull  (11.06.19 20:29:42) 
Mobbing ülkemizde genelde sineye çekilir ya da iş bırakılır. Siz önce bir psikoloğa veya psikiyatriste gidin yaşadığınız sıkıntıyı anlatın. 3 ay boyunca devam etmeniz daha iyi olur. Mobbingin ispatlanması için. Mobbingin somut kanıtlanara dayanması ve devamlılık arz etmesi ileride açılacak dava da elinizi güçlendirir.Dava açmadan önce durumu iş yerinizdeki yönetime yazılı olarak bildirmeniz gerek.Yaşadıığınız mobbing olaylarıdan yazılı (e-posta,yazışma ekran görüntüsü vs.) olanları saklayın yazılı olmayanları yanınızda şahitlik yapacak arkadaşlarınız var ise tarihini,saatini not alın. Sonra bir avukatla görüşün. Avukatınız yöneticinizle dava açmadan önce görüşebilir dava açma niyetinizi hissettirmek için. Devam ederse tazminat davası açabilirsiniz. Yargıtayın mobbing olarak kabul etme kriterleri anlattıklarınızdan farklı. Sizinkiler şimdilik ispat için hafif kalıyor. Duyarsızlaşın. İşinizin asgari edimlerini yerine getirin ötesini sallamayın.


  • digits  (11.06.19 20:39:21) 
Sen de ona mobbing yap. Ye gitsin elemanı


  • (s)AINT  (11.06.19 21:18:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.