[]

nokia n 73 kamera hatası

daha önce de sormuştum ama cevapları takip edememiştim. nokia n 73 telefonun kamera fonksiyonunu açmak istediğimde "donanım hatası: kamerayı kapat aç " yazıyor ekranda. daha doğrusu yeğenimin telefonunda. tamire götürdüğünde bellek kartının değişmesi lazım demişler. biz de bırakmadık tabi.
daha önce burdan sorduğumda format atma-güncelleme denmişti ama nasıl yapılır hiç bilmem. bi anlatıverin bi zahmet. ama öyle bi anlatın ki ben de bunu 10 yaşındaki bi çocuğa anlatabileyim.



 
daha once de cevaplamıstım..
bellek kartı dediği hafıza kartıdır..n73 de altta bulunur..neden onda sorun var dediler ki..bir cıkar bakaım, baska varsa dene ne olacak..bir sey olmaz sanırım..
donanımsal sa senin yapacagın bişey yok..board değişimine kadar gider olay(bilgisayarda anakart değişmesi gibi)..daha once de soyemiştim belki kamerayı aktif eden kızaktaki mekanızmada problem vardır..onun için de anlayan biri bakması lazım ama..
yazılımsalsa belki bir ihtimal kendin kurtarabilirsin..bunun için guncelleme onermiştim..telefonun yazılımın yeni surumu muhakkak cıkmıstır..bunu netten guncellersen telefon sıfır gibi olacak..bunun için nokia nın sitesinden pc suite(yeni adı farklı galiba-ovi mi ne) yi indiriyoprsun..(turkce destegi var) telefonu bilgisayara kablo ile baglıyorsun,kablo onemli bir nokta ne yazıkki,kutunun içinde gelmişse guzel olur(gerci nokia nın kabloları kolay ulaşılır)..pcsuite telefonu tanıyacak(sen de yardım edeceksi-yonergeyi takip et programı acınca)..ondan sonra tel yazılımı guncelle gibi bişey bulacaksın..o kontrol edecek tel i yani versiyonu indirecek, sana bişeyler soracak falan filan..yonergeyi takip edince tamam olacak..bunu yapmadan tel hafızasını ve hafııza kartını yedekle ve tamamen temizle derim..sonunda tel yeni versiyon olacak ve guzel de olacak:.umarım işini gorur..ama bana donanımsal-servise mehkum gibi geliyor..
ha bi arkadas da virus demişti o konuda benim bi ongorum yok..5senedir sybian kullanıyorum ne virus kaptım ne virus yuzunden bozulan tel gordum..
saygılar sevgiler kolaylıklar...
  • ne adrenerjik ne kolinerjik  (05.04.10 15:06:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.