[]

Arabayla izmir’e köprüden mi İDO mu?

istanbul’dan izmir’e arabayla köprüden mi gitsek feribot mu (pendik-yalova)

süre ve maliyet olarak ne farkları olur?


 
Bilet fiyatına göre değişir. Ben Yalova yerine Bursa'yı öneriyorum. Yalova zaten köprünün diğer tarafı hemen. Çok fark etmiyor.

Ben bayramdan önce Pazartesi günü Bursa'ya Yenikapı'dan İDO ile gittim. Bilet 130 liraydı.

Köprüden gitsem: 100 lira köprü + 36 lira otoban + 65 lira Bursa'ya olan mazot masrafı. 71 lira zararda olurdum.

Süre olarak daha uzun sürüyor. Bursa'ya 1.5 saatte gidiyor İDO. Ama öncesi, sonrası derken 2 - 2.5 saat sürüyor. Bursa'dan İzmir 4 saat. Normalde zaten İzmir'e 5 saatte gidiyorsun.

Bu arada Balıkesir'den çıkıp Akhisar'a tam girerken Çanakkale yol ayrımı var. Oradan İzmir'e otoban açıldı. 1 saatte İzmir'e giriyorsun. Yol yağ gibi. Akhisar, Manisa, Sabuncubeli yollarını çekmiyorsun. Ama pahalı: 38 lira.

Bence bir kereye mahsus denemekte fayda var. Yol akıyor.

edit: yalova'ya baktım şimdi 71 TL. Zaten sadece köprüden bile ucuz. Benzin masrafı da yok.
  • himmet dayi  (11.06.19 17:07:23 ~ 17:08:51) 
bu durumda İDO Yalova + 38’lik otoban
makul görünüyor..

  • otopsicocugu  (11.06.19 17:26:30) 
@himmet dayi nın dediği o 38 liralık otobana girmesen de İzmir'e aynı sürede giriyorsun. O yolun seni tee nerelere götürdüğünü google maps'ten görebilirsin. Hatta başlığını hatırlamıyorum da geçen hafta ekşide epey bir eleştirilmiş, gereksiz bir 38 lira olduğu söylenmişti.


  • Mirket  (11.06.19 17:29:38) 
bu durumda İDO Yalova + 38’lik değil normal yoldan
makul görünüyor..

yakıt + 71 (IDO)
  • otopsicocugu  (11.06.19 17:31:15) 
@Mirket

Üstat şöyle ki, otobanda 120 ile gidersen tabii ki aynı sürede varırsın. Otoban 15 km daha uzun. Ama hiç ışığa takılmadan direkt Bornova çevre yoluna kadar geliyorsun. Ama otobana çıkıp 180 ile gelmeyi tercih edersen o zaman en az yarım saat fark ediyor.

Yarım saat için 38 lira için mantıklı mı? Tabii ki hayır. O yüzden bir kere denemek lazım dedim.
  • himmet dayi  (12.06.19 08:02:19) 
Anahtar kelime 'fiyat/performans' Hocam.

Bence de her bu yollardan geçen herkes, o yolu bir kez kullanıp o kazıklanmışlık hissini tatmalı :)
  • Mirket  (12.06.19 10:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.