[]

iş teklifi yardım

mevcut işim: altı yıl oldu, bilinen ancak kurumsal olmayan bir stk'da çalışıyorum. uluslar arası proje, bağlantılarımız var. mevcut yönetim beni desteklemiyor ancak uzmanlığım bu spesifik alanda olduğu için ve yıllardır deneyim ile sektörde adım olduğu için bir şekilde geçiniyoruz. Çok rahat çalışma ortamı var ancak kurumsal olmaktan uzağız. Pozisyon anlamında önüm açık diyemiyorum, görev tanımım yıllardır aynı, motive olamıyorum.
Kurumdaki en eski çalışan olmama rağmen kabul görülmüyorum.
Yöneticim hatta aralardaki güya motivasyon veya değerlendirme konuşmalarında "burası bir okul...umarım başka kurumlarda deneyim kazanırsın" veya "kendini geliştirmeye ihtiyacın var" tarzı söylemleri vardı. Bunlar da beni farklı arayışlara itti.

yeni iş: Bir headhunter aracılığı ile bana ulaştılar. Çalışacağım alan konu olarak farklı ancak benzer becerilerimi kullanabileceğim bir kuruluş (kurumsal ilişkiler, proje geliştirme).Teklif edilen pozisyon doğrudan yönetime bağlı bir pozisyon. Altımda bir kişi çalışacak. Konu açısından deneyimim olmadığını biliyorlar ve bu açıdan işi öğrenmem için beni destekleyeceklerini söylediler. Eğer alanı öğrenir ve işi oturtur ve uzmanlığımı geliştirirsem ileride başka fırsatlar karşıma çıkabilir. Ayrıca önceki iş deneyimim ve sahip olduğum çevreyi de birleştirecek projeler ortaya da koyabilirim.

Kurumsal bir yapısı var. Kurum kültürü alışık olduğum düzenden farklı, aynı rahatlığı bulamayacağım kesin gibi. Spor kıyafet giyip gidilemeyecek bir yer.
Maaş yüzde 25 daha fazla, yan hakları daha tatminkar. Girenin uzun yıllar çalıştığı bir kurum , özellikle linkedin'dan kontrol ettiğimde sirkülasyon az olduğunu gördüm. İş görüşmesinde ve IK tarafından ve dışardan yaptığım araştırma ile bu bilgiyi teyit ettim.

Diğer iş yerimden ne uzayıp ne kısaldığım, yönetimle anlaşmazlıklar yaşadığım ve iş tanımımım değişmediği için ayrılmayı düşünüyorum. Sektörde ya da alanda ismim var, herkesi tanıyorum ancak artık yeni fikir bulup peşinden koşamıyor, heyecan duyamıyorum.

Yeni iş yerinde korkularım ise kurum kültürüne alışamamak, ve beklentileri karşılayamamak. Şimdiki çalıştığım alanda uzmanlık geliştirdiğim ve bağlılık hissettiğim için, alan ve sektör değiştiriyor olmak konusunda tereddütlerim var. Aslında tam anlamıyla "comfort zone" da kalma sorunu.
Ayrıca bir diğer duyurumda da yazmıştım, 34 yaşımda bu değişikliği yapacağım ve çocuk sahibi olma isteğim var. Yeni bir alana girip bir de çocuk planını zamanında ve etik şekilde nasıl gerçekleştiririm bilmiyorum.

şu an için iş teklifini kabul etmiş durumundayım. cuma günü resmi teklif gelecek ve ben de iş yerime bildireceğim.
ancak hala kafamda döndürüyorum konuyu, sizlerin görüş ve değerlendirmesine açığım.

 
Simdi calistigin yerde mutlu degilsin anladigim kadariyla. Comfort zone'dan cikmak icin guzel bir firsat. Sektoru bilmedigim icin %25 gozume biraz az geldi, onu yukari cekme sansin var mi?


  • fakyoras  (11.06.19 12:35:06) 
bulundugunuz yerde hicbir geleceginiz yok bence. kesinlikle yeni is yerine baslamanizi oneririm. simdi 30'dan sonra cocuk cok zor diyen insanlar gelecektir, etrafimda 30'dan once cocuk sahibi olan cok az insan kaldi. hicbir seye gec kalmis degilsiniz. eger cocuktan sonra calisma isteginiz varsa bence teklifi kacirmayin. eger yoksa devam edin. bir de ne kadar dogum izni almayi planliyorsunuz? yasal sure belli zaten, yani yurtdisinda olsa iki yil gidip gelmeyen var ama turkiye'de ozel sirkette boyle bir sey pek mumkun degil. en fazla sut izinlerini biriktirip cuma gununu off alabilirsiniz. dolayisiyla idare edilemeyecek bir surec degil bu dogum izni yani.
ayrica, calistiginiz yer muhtemelen sizi cikarmak istiyor da kidem tazminatinizi odemek istemiyorlar, ben motivasyon konusmasindan bunu anladim. cocuk olduktan sonra bir sure idare edip cikarmanin yollarini da arayabilirler.
dogru duzgun bir sirket kulturunun oldugu yerde calismak size de iyi gelecektir bence, 34 yasinda bahsettiginiz tarzda bir yerde calismak cok daha yipratici emin olun, insanlarin bu sacma sapan davranislarinin sizdeki etkisi bence cocuktan sonra daha fazla olabilir.
  • kassiopeia  (11.06.19 12:40:43 ~ 12:41:30) 
Çocuğu mutsuz bir işte çalışırken büyütmek mi yoksa iyi bir şirkette çocuğun geleceğini daha iyi sağlayarak büyütmek mi? Cevap belli bence. Çocuk konusunda bilgisizim belki bir doktora sorsanız daha iyi fikir edinebilirsiniz gibi geliyor. Onun haricinde yeni işe geçin kesinlikle.


  • bahoho  (11.06.19 13:25:22) 
Mevcut işinde memnun olmadığın açık. Kaldı ki uzun süredir aynı yerdesin. Her zaman değişikliğin iyi olduğu fikrinden yanayım. Yan haklar ve %25 maaş artışının iş değişikliği için oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. (%15-20 artış benim kabul edilir artıştır.)

Uzun vadede de başka işler için önünü açacağını düşünüyorsan hiç düşünme derim. Maksimum motivasyonla yeni işine odaklan. Deneyimli olmadığını bilerek seni bu işe istiyorlarsa onların da inandıkları bir şey vardır. Sen de buna tutun ve mutlu ol.

Ben de 34 yaşındayım ve geçen sene çok ciddi bir değişiklik olmasa da sektörel anlamda değişikliğe gittim çok mutlu muyum hayır. Belki de hayatımda en mutsuz çalıştığım yer. Ama global bir firma ve denemeden bilemezdim. Şu an ise yurt dısında bir iş bulursam işe yarar diye devam ediyorum. Mutlaka size katacağı deneyimler olacaktır öyle bakın.

Şimdiden hayırlı olsun umarım mutlu olacağın bir iş olur.
  • kullanıcı adını aktif edemeyen insan  (11.06.19 13:25:22) 
hayırlı olsun, kafanda eski işyerini bitir. çocuk olayını daha sonra düşünürsün, onu da dert etme.

ilk izlenim çok önemli. ilk aylarda kasarsın, mesai yapıp belli etme, işler zamanında pürüzsüz yetişsin, gerekirse evden çalış, haftasonu çalış. güzel bir izlenim bırak.

1 sene geçti, çocuk fikrin hala devam ediyor, başka iş bak. burası çocuğu yap gel diyebilir, demezse de diyecek başka iş bulursun. önceliğin şu anki toksik şirketinden ayrılman olsun.
  • Jesus Christ  (11.06.19 14:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.