[]

türk halkındaki batı düşmanlığı

bu nereden geliyor tam olarak? kendimi bildim bileli hep batıya kötü gözle bakma, hep bir aşağılama var millette. geçenlerde fransa maçından sonra paris'te fransızlara sövmüşler, maçta milli marşları ıslıklanmış. adamlar orda yaşarken bile nefret kusuyor. şimdi de izlanda olayı çıktı. adamlara ana bacı düz gittiler hiç yoktan bir olay yüzünden. instagram'da izlanda'nın doğal güzellik fotoları altında türk bayrakları koymuşlar falan. adamlar tetikte bekliyor sanki. bunun nedeni ortadoğululuk mu, aşırı milliyetçilik midir nedir?




 
bana kalırsa bu şekilde genelleyemezsin. düşmanlık duyanlar olduğu gibi aşırı hayranlık duyanlar da fazla. her milletin, diğer milliyetlere olan aşırılığı hep olagelmiştir. daha derinlerdeki sebebi merak ediyorsan (bkz: fanatizm)


  • füt  (11.06.19 10:23:45 ~ 10:25:49) 
futboldan bahsedip neden şaşırıyorsun? fanatik aptallık ile milliyetçilik birleşince daha uzak diyarlara etkili oldu sadece. göztepe-ksk maçında çocukları döven bağımlılar da, izlanda'da bayrak açanlarda da aynı temiz kafa var. sorun bizim toplumun kendini medeni sanması.


  • hasmetizm 2046  (11.06.19 10:26:25) 
kıskançlık , milliyetçilik, artistlik.
peki batının türk düşmanlığı nedendir tam olarak ?

  • kitik  (11.06.19 10:37:33) 
turk halki ici nefret dolu irin dolu mutsuz tatsiz tuzsuz bir millet de ondan.

her tur gelismislik endeksinde sonda.

gelir dagilimi bozuk.

egitim sistemi millyetcilik ve din pompaliyor.

eglence yasak kadin erkek iliskileri neredeyse yok.

batinin gelismisligini refahini ozgurlugunu kiskaniyoruz. nefret ediyoruz. ama istiyoruz da ayni zamanda.
  • n62  (11.06.19 10:43:30) 
net olarak çekememezlik geri zekalılık. aklı selim insanlarımız var çoğu bunu yapmaz. aklı başında bir insan gidip şanzölizede türkiye diye sevinir mi? hadi sırbistanı yenelim belgratta kutlama yapsınlar yiyorsa. hem adamları kıskanıyorsun hem nefret duyuyorsun. tamamen kimliksiz ezik bir yapı.

instagramda mercedesclub tr diye bir grup var. mehter marşıyla mercedeslerle istanbulun fethini kutluyorlar. fatih istanbulu e250 c63 amg ile mi aldı? eziğiz lan biz ezik.
  • mikahakkinen  (11.06.19 10:51:22) 
Türkiye'deki insanlar mutsuz, yoksul ve kalitesiz bir yaşam sürüyorlar. Bu mutsuzluğu bir yere kanalize etmek lazım iktidar olmayacağına göre ? kimi zaman dış mihraklar kimi zaman fetö/daeş/ypg/jpg/mp3 oluyor kimi zaman da bir suçlu.


  • biravekahve  (11.06.19 11:05:35) 
Okul hayatı boyunca haftada en az iki kere "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" diye çığırarak yetişen nesillerin Batı düşmanı olması kadar normal bir şey yok. Bütün Türk kimliği "biz bu ülkeyi bütün dünyaya karşı gelerek kurduk" söylemi üzerine kurulu. Dikkat ederseniz solcusundan sağcısına, ırkçısından siyasal islamcısına, hatta liberaline kadar üzerinde anlaştıkları ender meselelerden biridir bu.

Kökeni Osmanlı'nın son dönemine kadar giden bir Batılı mı olalım Doğulu mu ikilemi var. Hiçbir bedel ödemeden Doğulu olarak kalmaya devam edip aynı zamanda Batı'nın bütün nimetlerinden faydalanmak istiyoruz. Doğal olarak beceremeyince de aşağılık kompleksiyle zaten nefret ettiğimiz Batı'dan daha da nefret eder hale geliyoruz.
  • bruce mclaren  (11.06.19 11:29:27) 
sistemli ve kararlı bir şekilde,bir zamanlar uygulanan ''edok doktrinileri'' ulus devletin zihinsel aşısı.''türk'ün türk'ten başka dostu yoktur'' ilkesini o zamanların gençlerine aşılayan çoğunluğun düşman olduğu bir dünya algısı,panturkist hayaller,kapalı devre müteffik paktı,soy ağacı esaslı,bir bakıma hanedanlık oluşturan oligark yapılanma.isimler değişse de kurumlar aynı;günümüzde de bu ümmetçilik;din esaslı bir benzeri.bunlar zihnen geri kalmışlık,sanayi devrimini kaçırmışlık,reform rönesansı tarihten öğrenme;toplumsal olarak tecrübe etmek yerine.bir sürü yansıması var tek elde değerlendirmek yanlış.


  • natallica  (11.06.19 11:31:40) 
Türk halkında batı düşmanlığı şeklinde değil bence durum. aslında millet olarak çok gergin bir milletiz. sadece milli maçlarda değil. galatasaray-fenerbahçe, karşıyaka-göztepe vs. bir dolu örneği var. biz sadece bizden olanı bir noktaya kadar sevebiliyoruz.

metalciler, rapçileri, rapçiler metalcileri sevmez. popçular bir başkasını. bu ayrışma toplumun her yerinde var. herkes kendini bir şekilde en doğru sanıyor. topluluklar bile kendi içinde ayrışıyor. ne bileyim; death metal tırt, progressive şahane, yok progressive dinozor işi black metal şöyle...

ya da sayısalcı, sözelci tartışmaları vs.

yani sadece kendimizi seven insanlardan oluşan bir toplumuz, toplumun büyük çoğunluğu egoist kişilerden oluşuyor. haliyle toplumda sadece kendini beğenen, diğer milletleri beğenmeyen bir karaktere bürünüyor.

toplumu anlamak için önce çevrene, sonra kendine bakmak gerek. hepimizin toplamına türk halkı deniyor sonuç olarak.

sorun sadece ve sadece en iyi biziz, en doğru biziz gibi bir hasta düşünce yapısı.
  • draconas  (11.06.19 11:53:38 ~ 11:58:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.