[]

Kahvaltı yapıyor musunuz? Neler yiyorsunuz?

Şunları hayatımdan çıkarmak istiyorum, bünyeye iyi gelmediğini düşünüyorum...
- Yumurta, peynir, süt, yoğurt, ekmek, domates

Ama bu sefer de kahvaltıda ne yiyeceğimi bilemiyorum
Komple kahvaltıyı mı es geçsem, 12 de öğlen yemeğiyle başlasam mesela, hiç denemedim.
Deneyen var mı, kahvaltı yapmayan? Ya da neler yiyorsunuz kahvaltıda?
Saydıklarımı kesip, faydasını gözlemleyen oldu mu?

 
yogurt fermente urun ben kesmezdim hatta kesememde.
Yumurtayi haftada 1-2 tuketiyorum, sut hic tukettigim bir urun degil cok nadir tuketirim. Ekmek zaten az yerim gunde 3 dilim. Domates de vazgecebilecegim bir urun degil.

Bal, tereyag,tahin pekmez,recel, salatalik, sivri biber, kuzu kulagi, tere, zeytin(siyah ve yesil) ,patates kizartmasi, patates kavurmasi, kofte, portakal,elma ilk aklima gelenler
  • 1917  (10.06.19 19:21:13) 
Dediginiz seye uygun olarak:

Tam tahilli ve ekstra sekersiz musli ve bitkisel sut.

Cok sicak havalarda smoothie, donmus meyvelerden ve yesilliklerden. Mesela: Dondurulmus muz ve cilegi makinede krema haline getirip azar azar su ekliyorsunuz, en son birkac nane yapragini da ekliyorsunuz. Cok serinletici ve lezzetli, ayni zamanda da ogle yemegine kadar sizi ac birakmayan bir icecek oluyor.
  • buf-e kür  (10.06.19 19:25:23) 
Kahvaltısız olmaz. Yumurta, peynir, ekmek, zeytin, domates, salatalık, reçel fln yiyorum. Bol çay yanında tabi.

Bir arkadaşım domates, gluten ve süt ürünü tüketmeyi kesti bir ara, sindirim sistemine dokunuyor diye (motoru bozuyordu). Zeytin, zeytin yağında yumurta, muzlu pankek, yulaf fln yiyordu. O ara iyi gidiyordu, sonra mesela canı peynir çekiyordu peynir yiyordu bir gün, yine bozuluyordu. Kısaca bunlarsız kahvaltı edince düzeldi, şimdi ufaktan ekmek yemeye başladı, abartınca bozuyor hala, ama süt ürünü hiç tüketemiyor. Neyin ne kadarının iyi gelmediğini deneye yanıla keşfetmek lazım belki.
  • pati  (10.06.19 19:32:31 ~ 19:40:12) 
Kellogs Corn Flakes + Nestle Chokelle (Gevrek olan) + Üzerine biraz damla çikalata döküyorum + Süt
İçecek de Su + Filtre Kahve

  • malheiros  (10.06.19 19:51:09) 
son dönemde pek çok diyetisyen kahvaltının şart olmadığını, uyanır uyanmaz bir şey yemek zorunda olmadığımızı savunuyor. incelemeni tavsiye ederim alicandemiroglu.com

ben henüz kavaltısız bir sürece kendimi hazırlayamadığım için kahvaltıya devam ediyorum :)
protein alma amaçlı olarak, 2 haşlama yumurta, beyaz peynir, 10 zeytin ile güne başlıyorum
  • kondansator  (10.06.19 19:53:56) 
Yapmam. Öğlene kadar su, kahve, çay içerim. Şekersiz


  • (s)AINT  (10.06.19 20:22:17) 
Yumurta + süt yulaf karışımı (dönüşümlü olarak gün aşırı birisini tercih ediyorum. Çünkü yumurta kolesterolümü yükseltiyor. )
Ayrıca;
Peynir
Salata
Zeytin
Reçel
Tereyağı
Helva
Bal
Bunları da kahvaltıda fazla olmamak koşuluyla 1-2 kaşık yiyorum. Abartıyor muyum acaba ?
  • creedwar  (10.06.19 20:29:32) 
İntermittent fasting yapıyorum haftada 2 ya da 3 gün. kahvaltı olmasa da olur. ama yoğurt, peynir, domatesten vazgeçmem. Ekmek de 1-2 dilim de olsa yiyin diyor doktorlar. Yemezsen saçların dökülürmüş.


  • naksidil  (10.06.19 20:29:40) 
yapıyorum.

salatalık, domates, siyah zeytin, bal, kaymak, tereyağı, yumurta, peynir
  • lesmiserables  (10.06.19 21:14:15) 
porridge ve yumurta. Deli gibi yumurta (._.) yumurtasız nasıl spor yapacağız?


  • velvetmorning  (10.06.19 22:00:04) 
Yok ya hiç yok yıllardır.. akşamdan kalan ne varsa gömüyorum. Pizza mizza, pide, köfte ekmek, dürüm falan allah ne verdiyse artık..


  • '  (10.06.19 22:14:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.