[]

Kaş'ta dalış

Selam,

İlk kez dalis yapacagiz.

1-Hangi firmayi secelim? Kas diving, barakuda diving ve bougainville'i onermisler.
2- nereye dalalim?
3- bunlarin suresi falan mi oluyor nasil oluyor? Paketli oluyisa hangi paketi secelim sizce?

 
Merhaba,

daha önce eğitiminiz/sertifikanız var mı sorunuzdan anlamadım.
Yoksa yalnızca deneme dalışı mı yapmak istiyorsunuz, yoksa (paket sorduğunuzdan dolayı diyorum) çoklu dalış mı yapmak istiyorsunuz?

Normalde sertifikanız var ise ve örneğin 10 dalış yapacaksanız paket alabilirsiniz. Tek dalışa göre daha avantajlı fiyatı oluyor.
Tekne ile beraber gidiyorsunuz. Dalış noktaların bir gün önceden çoğunlukla belli oluyor. Dalış noktasını doğrudan siz seçmiyorsunuz. Ertesi günkü dalış noktaları hoşunuza gitmezse pas geçebilirsiniz, veya özellikle istediğiniz bir dalış noktası varsa onu ayarlamaya çalışabilirler (son günlerde gidip gitmediklerine, teknedeki dalıcıların genel tecrübelerine ve daha da önemlisi hava durumuna bağlı).

Biraz detay verin, nokta atışı cevap vereyim. Genel olarak Kaş'ta dalış tekneleri iyi. Benim tercihim Kaş Diving oluyor.
  • burfak  (10.06.19 17:43:54) 
Tesekkurler cevap icin. İlk kez dalis yapacagiz, egitimimiz filan yok :(

Bir gunumuzu dalisa ayirabiliyoruz, suyun altindaki dunyayi gorebilmek icin ayni gunde birden fazla yere de gidebiliriz sanirim. İlk kez yapanlar genelde tek dalis mi yaparlar?
  • fakyoras  (10.06.19 17:54:46) 
Merhabalar hocam;

Daha önce Kaş’ta dalış lideri olarak çalışmış biri olarak bilgilendireyim.

Tek bir gün ayırdığınız için yapacağınız dalış, deneme dalışı olacaktır. Yani bire bir eğitmen eşliğinde sualtı dünyasına küçük bir giriş yapmış olacaksınız. Dalış süresiniz yaklaşık 20-25 dakika sürecek ve dalıcağınız maksimum derinlik federasyon kuralları ve sizin güvenliğiniz gereği maksimum 5 metre olacaktır.

Nereye dalacağınız sizin insiyatifinizde büyük ihtimalle olmayacaktır, tekne o çıkışta nereyi dalış bölgesi seçti ise dalışınızı o bölgede gerçekleştireceksiniz. Tekneler ise günde sabah 10 ve öğlen 3 olmak üzere iki kez çıkıl yapmakta, size uygun olan aralığı belirleyebilirsiniz. Aktivite yarım gününüzü alacaktır.

Sertifikalı eğitim alacak olsaydınız 2-3 gün süren eğitim planlamalarından yararlanacaktınız ancak deneme dalışı yapacağınız için bu konuda sizi ilgilendiren pek bir durum yok.

Kaş’ta dalış ücretleri bütün teknelerde sabitlenmiş ve aynı olarak uygulanmaktadır. Bildiğim kadarıyla bu sene 150 Tl olarak uygulanmakta.

Önerim ise Oceanids Dalış Merkezi (limanda ki tek sarı tekne) aracılığıyla gerçekleştirmenizdir.

Eğlenceli ve bir daha kopamayıp eğitim almak isteyeceğiniz aktivite sizi bekliyor, keyfini çıkarın :)
  • hayaletimsi  (10.06.19 19:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.