[]

Bebek arabası önerisi?

Selamlar arkadaşlar,

Ünlü halk ozanımız Tarkan'ın da dediği gibi: Baba oluyorum.

Bu nedenledir ki bir süredir bebek arabası + oto koltuğu vs. gibi bir arayışımız var.

Fiyat kısmı çok önemli değil ancak aşağıdaki kriterleri gözetiyoruz:

-Aldık mı 3-4 yaşına kadar kullanalım. Niye kısa süreli alalım ki? (Alalım mı? Bilmiyorum, fikriniz varsa buyrun.)

-Oto koltuğunu ayrı alın diyorlar. Ağır olduğu için çıkarıp arabaya takmakla uğraşmayın diyorlar. Ne yapalım?

-Inglesina Trilogy City veya Mamas&Papas Armadillo Flip XT2 nasıldır? (Mesela bu Mamas&Papas modeli 4 yaşına kadar kullanılabiliyormuş)

-Fiyat olarak toplamda 5000 TL'ye kadar yolu var sanırım. Daha üstü gereksiz geldi.

-Toplu taşıma vs. konusunu hiç düşünmüyoruz. Arabamız var.


Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

 
Bir süre sonra herkes baston bebek arabasına dönüyor. Travel sistem'ler biraz hantal ve çok yer kaplıyor sanırım. 6 aylıktan sonra bebek etrafı görmek istediği için de travel'lerde durmuyorlar.

Biz Casual Vista aldık.Puseti arabaya monte edilebildiği için travel gibi de kullanılıyor. Boyutu biraz büyük. Arabanın bagaj geniş olmalı. 500 lt. bagajı olan araca 2 tekerleği çıkartarak diklemesine koyabiliyoruz.Diğer eşyalara da yer kalıyor böylece. Kullanımı rahat. 3-4 yaşına kadar çok çok rahat idare eder.
  • Evocati  (10.06.19 11:26:40) 
Yakın zamanda bu keşmekeşin içine düşmüş birisi olarak tavsiye vermeye geldim.

Öncelikle travel sistem dedikleri olay kocaman bir bebek arabası o sebeple benden sana tavsiye travel sistem dedikleri arabaya çok para verme. Bebek arabası için en önemli kriter kolayca katlanması, kolayca taşınması ve az yer kaplamasıdır. Ancak travel sistemler ne yazık ki bu 3 unsuru da barındırmıyorlar. Travel sistemler arabanın bagajlarında da sığmıyorlar. Zaten 3-4 aydan itibaren baston dedikleri bebek arabasına geçiyorsun. Bu bastonlar küçük, portatif her yere sığan cinslerden. Bastonlar kolay sürülüyor, kolay kapanıyor, kolay taşınıyor ve her yere sığıyorlar. Baston bebek arabası ucuz sanma en iyi ihtimalle 600-700 tl falan verirsin.

Ama çocuğu taşıman için ilk zamanlar bir adet pusete ihtiyacın olacak. Bu puseti ilk zamanlarda araba koltuğu yerine de kullanacaksın. Çocuk 6-8 aydan sonra sığmayacağı için araba büyük bir araba koltuğu almak zorunda kalacaksın.

Bana çevremde tecrübeli herkes travel sistem alma gerek yok diyordu ancak ben aldım, ama ikinci el aldım(casual cadillac trona). Normal fiyatının 1/3 üne ve neredeyse sıfır gibi idi. Aldığım aile de zaten daha doğru düzgün kullanmadan bastona geçtiklerini söyledi. Geçen haftasonu 50 gün sonunda ilk defa arabayı kullandık. Arabamın bagajı 400 litreye yakın ve bizim travel sistemi koyunca bagajın büyük bir kısmını kapladı. Gerçekten hantal ve gereksiz büyük olduğunu gördüm.

İlla alacağım diyorsan Casual Cadillac air falan iyidir ama biraz pahalıdır, onun dışında piyasada çok fazla marka var. Bazı modeller birbirinin aynısı sadece marka bandrolü farklı. Onun dışında bebek mağazalarını gezmeni öneririm orada.

Daha sonra baston bebek arabası alacaksın onun içinde sana kanz check-in modeli var onu öneriririm.

Bu sırada instagramda "mühendisinoglu" hesabı var, mühendisinoglu adında bir web sitesi de var. güzel bilgiler içeriyor incelemeni tavsiye ederim. Şimdiden kolay gelsin.
  • kraldan cok kralci  (10.06.19 11:42:46) 
oto koltuğu ile ana kucağını birbirine karıştırmayın.
ana kucağı dediğimiz şey aşağıdaki gibidir ve takriben 1 yaşına kadar kullanılır. bunlar bebek arabalarına takılabilen koltuklardır (birleşme noktaları için adaptör gerekebilir modeline göre).

www.google.com

belirttiğiniz mamaspapas modeli güzel ancak daha basiti de işinizi görür. aşağıdaki modele bir de ana kucağı almanız durumunda bir senelik süreci halletmiş olursunuz. 1. senenin sonunda da arabada sabit tutacağınız oto koltuğu ile ana kucağından kurtulursunuz. çocuk arabada oto koltuğunda oturur, bebek arabasına ile herhangi bri ana kucağı olmadan direkt oturur.

www.e-bebek.com
  • teritori  (10.06.19 11:44:08) 
Evocati'ye katılıyorum. Ufaklık 1 yaşına geldi ve bebek arabasına hanım burun kıvırıyor. Taşıması zor ve görece hantal geldiği için baston bebek arabası bakıyor. Düzgün olanların fiyatı da bebek arabasından aşağı değil.

Ana kucağına bir süre sonra sığmıyor çocuk, haliyle diğer katlanabilir taşıma zımbırtısına dönüyorsun (artık terim ezberlemekten canım çıktı). O da çok kullanışlı olmuyor.

Oto koltuğu alacaksan ve devamlı sök/tak yapman gerekiyorsa mutlaka isofix bağlantılı al, kemerle bağlantı yaparken adamın g..den ter akıyor.

bebek arabasında marka/modele çok takılma, nasıl olsa hayalini kurduğun kadar uzun seneler kullanmayacaksın.
  • kimlanbu  (10.06.19 11:46:06) 
Umarım silinmez ben de bu başlığı takip etmek istiyorum. Travel sistemleri çok tavsiye etmiyorlar diye duyduğumu da yazayım da silinmesin.


  • curukturpkokusu  (10.06.19 12:07:29) 
Bebek arabasında durum şu; 3-4 sene kullanma imkanınız yok. Çünkü ilk sene bebek genelde uyuyor ve odağımız onu rahat ettirmek. Sonrasında ise yürüyor ve odağımız onu hareketli tutmak.

Dolayısıyla ilk sene mümkün olduğu kadar içinde uyuyacağı bir ortam lazım. Bu da travel system bebek arabası. Ana kucağı denen muhteşem icat ile arabadan al-pusete koy, pusetten al-arabaya koy ikilisi sizi rahatlatır. Bu arada çocuk 9-10 kilo oluyor zaten.

İlk seneden sonra yürüyen bir arkadaş olacağı için zamanla bebek arabası ihtiyacı ortadan kalkıyor. Benim sıpa 4.5 yaşında, en son ne zaman bebek arabası taşıdığımı hatırlamıyorum. Bu dönem yoğun olarak oto koltuğu kullanmanın mantıklı olacağı dönem. Artık çocuk olacak, oturabilecek ve kendi koltuğunda seyahat etmesi daha mantıklı olacak.

Size ilk senede lazım olan bir travel system set. Ben isofix sebebiyle kraft tercih etmiştim. Arabaya bağlamak çok kolay ve güvenli.

Oto koltuğu için daha sonra vaktiniz olacak, ana kucağı devri bitince alırsınız. İkisini aynı anda alıp kendinize yük etmenize gerek yok.
  • babilbaligi  (10.06.19 12:32:35) 
ben de uzun arastirma sonucunda Mamas&Papas almaya karar verdim (bkz: http://eksiduyu.ru/1238594), travel system almistik, ama denildigi gibi bi sure sonra araba cok hantal geliyor baston bebek arabasina geciyor cogu anne-baba.

Mamas&Papas tan son derece memnunum, city idi galiba modelin adi, sehir yasami icin tasarlanmis, az yer kapliyor ve agirligi cok hafif. ayrica tek elle katlanabiliyor, tek elle katlanabiliyor olmasi cok pratik, cunku bi kolunuzda bebek tutarken diger elinizle isinizi yapabiliyorsunuz. Ben bazen tank gibi buyuk bebek arabalari goruyorum, buyuk sehirde yasiyorsaniz bu tarz iri bebek arabalarini onermiyorum. Asansore bile zor sigiyor, tekrar sirada beklemek zorunda kaliyorsunuz, kaldirimlarda bazi yerleden gecemiyorsunuz bile. minnacik bebek icin o denli genis ve iri bebek arabasi alinmasi cok mantikli gelmedi bize.

bu bahsettigim mamaspapas modeli kucuk oldugu icin cok islevsel oldu kalabalik yerlerde bile.

Su an bebek 17 aylik, halen kullaniyoruz, ama benim de bastona gecesim var, lakin cidden cok yer kapliyor artik, anakucagi seti ile beraber satmayi dusunuyoruz. bastona geceriz.

Arabaniz varsa sabit otokoltugu almanizi oneririm, tak cikar yapinca kan ter icinde kaliyorsunuz.

Fiyat olarak 2K ustu bence fuzuli, yine de siz bilirsiniz, herkesin kesesine gore sonucta.

Bebek saglikla gelsin :)
  • cossecant  (10.06.19 15:40:01) 
doğumdan önce şunu aldık: Inglesina Trilogy City Travel

biz gayet memnunuz. ufaklık şu anda 1 yaşında ve hala kullanmakta. Buradan ebat olarak ne kadar bir şey söylesek de yine en iyisi gidip kendin görmelisin, incelemelisin. Oto koltuğu için çok acele etmene gerek yok. Zaten söyledikleri gibi yeni doğmuş bebek oto koltuğu kullanamaz. Biz yakın zamanda Besafe İzi Comfort X3 Isofix aldık. Ufaklık kusuyordu arabada, pek sevmiyordu arabayı ama artık bununla seyahat ettiği için gayet memnun. İki ürünün de maliyeti biraz yüksek ama bence gidip doğrudan mağazalarda inceleyin
  • silah taciri  (10.06.19 16:29:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.