[]

Düşük bütçeli Avrupa seyahati - hala mümkün mü?

Bu sonbahar-kış 3 kişi (1 çift+1 kank) Avrupa turu yapmak istiyoruz. Kank kişisi Budapeşte'de yaşıyor olacağı için orada kalacağımız yere para vermeyeceğimizi varsayıyoruz. Bunun dışındaki yerlerde tek odada 3 kişi kalabileceğimiz, bitik olmayan hosteller bulmaya çalışacağız.

Düşündüğüm rota: Ankara-İstanbul-Budapeşte-Viyana-Prag-Berlin-Amsterdam-İstanbul-Ankara

Arkadaşım ve ben yukarıdaki şehirleri daha önce 2-3 kez gördük; ancak erkek arkadaşımın ilk yurt dışı tecrübesi olacak. Aslında bu paraya mantıklı olan hiç Amsterdam’ı katmamak ama açıkçası ben sırf onun için gidiyorum.

1) Kişi başı pasaport, vize, uçak biletleri, yeme-içme, kalma vs. en fazla 8 bin tl ayırabiliyoruz. Bu rota için bu miktar çok mu az, bizi süründürür mü?
2) Açgözlülük yapmayıp Budapeşte-Viyana-Prag üçlüsünde mi takılsak? Erkek arkadaşım çok hevesli onun için genişletmek istiyorum rotayı.
3) Amsterdam’dan dönmek yerine ilk Amsterdam’a mı gitsek? Dönüş gezisinde yanımızdakileri yiye yiye dönmek daha zevkli olurdu sanki?
4) Eğer Amsterdam’dan uçakla İstanbul’a dönecek olursak; daha önce hiç buradan ülkeye kek, şeker vs. getiren oldu mu? Ben otobüsle daha önce pek çok kez getirdim ama ilk kez uçakla döneceğim. En azından kek gelir sanki? Özelden yazabilirsiniz bunu.

 
Butce kisitliysa rotayi ucak/tren bilet fiyatlarina gore olusturun.

Oncelikle gidis donusunuzu ayarlayin. Arkadasinizin ilk yurtdisi seyahati olacagi icin duzgun bir sekilde vizeye basvurmasi gerekir.

Aralari sonra doldurursunuz. Tavsiyem once vizeyi alin.
  • brkylmz  (10.06.19 10:40:10) 
bu rotada amsterdam ve berlin olmasa rahat rahat otobus ya da araba kiralayarak gezebilirsiniz, amsterdam olunca ucak olmak zorunda, yani otobusle mi gideceksiniz prag berlin arasi? bence budapeste prag viyana diye sinirlamak yerine, macaristan'da ornek veriyorum balaton golunu, avusturya'da bir iki yeri daha, cekya'da terezin ve bir iki yeri daha ekleyip guzel guzel gezin. bu sizin yazdiginiz rota zaten 'sehir gormek' olur, gezmek, ulke gezmek vs. olmaz.


  • songforsomeone  (10.06.19 17:12:16) 
vallahi onumuzdeki ay 2 hafta turkiye'de olacagim. onun disinda eger berlin'e gelirseniz esim de ben de seve seve agirlariz sizi. saka yapmiyorum maksat muhabbet olsun :) ozelden yazabilirsiniz eger yardimci olabileceksem.


  • tannen  (12.06.19 13:26:12) 
Amsterdam'da az parayla ac kalirsiniz. Amsterdam'a parasiz gidilmez.


  • stavro  (12.06.19 13:47:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.