[]

işsizlik var mı yok mu?

kimi var kimi yok diyor da, işsizlikten mi işsizim boş bir adam olduğumdan mı işsizim bilmiyorum. yakın çevremde işsiz yok. sizde var mı?




 
İş olsa da teklif edilen rakamlar çok düşük. Artık o kadar yığılma var ki her alanda, maaşlar asgari ücrete düşmüş durumda. Gittiğim iş görüşmelerindeki rakamları duyunca çalışmamak daha iyi dedim kendi kendime


  • Cruyff  (10.06.19 01:08:18 ~ 01:09:03) 
Sigortasız 2k maaş. günde 11 saat çalışma. ramazanda bazı günler 14 saat çalışma genelde 12 saat ve ramazanda izin yok. Tüm gün ayakta duruyorsun bir de.
Bunu yapan şirketin 17 mağazasının olması... Burada yakınım çalışıyor.

2 tane 2500 liraya çalışan 0 tecrübe mühendis arkadaşım var.

Ben 1.5 senedir başvurularıma dönüş alamıyorum hep ret çoğu dönmüyor bile zaten. İşe ihtiyacım var diyemem o pek yüzden umrumda değil gibi ama işkurdan bile bir şey denk gelmedi. Karmaya inanıyorum bunların acısını fena çıkartıcam :d
  • bahoho  (10.06.19 01:17:12) 
Bunun bir nedeni de artık memurluk diye bişeyin kalmaması. eskiden insanlar iyi kötü kpss ile bir yere atanıyordu. Şimdi herkes özel sektöre yöneldi. Böyle olunca işsizlik kaçınılmaz. Özel üniversiteler de binlerce niteliksiz mezun veriyor. Bir sebep de bu


  • Cruyff  (10.06.19 01:24:05) 
Bu kişiden kişiye değişiyor, mezun olmadan iş buldum. Bizim bölümde master/doktora yapmayan veya iş bulamayan kimse yok.


  • Elduinnnn  (10.06.19 05:40:11) 
Aslında her ikisi de. Kalifiye eleman açığı var. Hem beyaz yakalı hem de mavi yakalı işini bilen insan eksikliği var. Ama aynı zamanda belli sektörlerde ve niteliksiz insan gücünde eleman fazlalığı var. Öyle olunca şirketler eleman bulamıyor, işsizler de iş bulamıyor. Benim çevremde işsiz yok,hatta asgari ücrete çalışan yada sigortasız çalışan da yok. Ama cevremin,ülke genelini yansıtmadığının farkındayım.
Bu durumu bilen bazı karaktersiz şirketler çalışana hak ettiğinden az haklar vermeye çalışıyor. Bir de rastgele bir üniversiteden 2.5 ortalama ile mezun oldu diye kendini birşey sanan bir boktan anlamayan iş ve maaş beğenmeyen bir kitle de issisiz, iş yok diye geziniyor. Ha bir de sırf öğretmenlik, tıp okudu diye devletten, garanti iş bekleyen bir asalak sürüsü de var.

  • crucio  (10.06.19 07:56:35) 
Var tabi ki.


  • baldan kaymak  (10.06.19 09:31:08) 
Neye göre kime göre vizyonsuz iş bulamayanlar? Kim evde oturmayı tercih eder? Hem iş bulamıyoruz hem de vizyonsuz,karektersiz oluyoruz.


  • geçerkenugradım  (10.06.19 11:03:01) 
genc nufus cok, ekonomik aktivite de bunu karsilayacak kadar guclu olmadigi icin issizlik dogal. hindsitan vs gibi dusun. yakin cevrende yok ama kenar mahallalerde tasralarda falan milyonlarca gec bos oturuyor.


  • hot potato  (10.06.19 21:21:40) 
Herkes anasının karnından vizyoner doğmuş, kişisel gelişim gurusu olarak doğmuş haberimiz yok.
Gene her konuda olduğu gibi burada da insanımız nedeni sorgulamak yerine güçsüz olana, zaten ezilmiş olana yıkmış sorumluluğu.
Çok değil bundan 15 20 sene önce üniversiteye yeni girmiş adama kaç kişi kendini geliştir diye bomboş, ne ifade ettiği belli olmayan bir tavsiye vermiştir?
Bir kişinin girdiğini üniversiteden donanımlı olarak çıkamaması neden onun suçu oluyor?
Memlekette son 20 yılda nüfus 1/3 artmış, endüstri kavramı farklı aşamaya geçmiş ama bu konuda laf kalabalığından başka bir şey yapmayan ne yöneticiler suçlu ne başkası. Suçlu öğrenci, işsiz yeni mezun.
AB demiş şu yıla kadar şu yaş grubunda şu kadar yükseköğretim mezunu olsun demiş. Gene bakmış yarını düşünmeyen insanımız nasıl yapsak bunu diye her köşe başına üniversite açmış. Mis di mi hem şirketlere pr ve vergiden kaçınma alanı hem yönetici tayfaya işsziliği gizlice düşürme yolu.
Sadece İstanbul da 60 a yakın üniversite var. Ama suçlu kim, öğrenci. Memleketteki computer science phd sahibi elemanları birer birer dağıtsan bilgisayar mühendisliği bölümlerine yetmiyor ama olsun nitelik değil nicelik önemli. Yetmiyor zaten başlı başına sorunlu bir aöf sistemi varken diğer üniversitelerde aynı yola giriyor.
Bu kadar üniversite açmış peki başka ne yapmış? Hiçbir şey. Çimento tüketiminde ve işçi ölümlerinde liderliğe oynamaktan başka hiçbir şey ama sorun vizyonsuz öğrencilerde.
Yıllarca oku oku da böyle olma diye meslek aşağılandı bu ülkede sistematik olarak. Şimdi gene o aşağılanan meslekleri gösterip ama siz de iş beğenmiyorsunuz diyorlar.
Peki bu iş beğenmiyorlar diye gösterilen işlerde bu lafı söyleyenlerin kaçı az da olsa çalışmıştır o işlerde? Günde 12 13 saat haftada 6 gün asgari ücretten yarım sigortalı çalıştı mı tekstil atölyesinde bunu söyleyenler?
Ben bugün 9 saat yol yaptım.
Niye? Şeref yoksunu eski patronlardan biri piyasaya çıkmış gittik kavga dövüş 4 yıl sonra 2 bin lira aldık. Şimdi bu adam gene mekan işletiyor, ben gene işsizim ama sorsan iş beğenmiyoruz.
Kendi emeğinin sömürülmesini o kadar normalleşmiş ki adam ya ben yandım başkası yanmasın demiyor ben çok dayak yedim sen isyan etme sen de ye dayağını gel iki de ben vurayım diyor.bunu öylesine normalleştirmiş ki kendisinin yanlış yaptığını kabullenmektense başkalarını da yakmayı daha makul görüyor.
Memlekette 'network' olmadan 'referans' olmadan bir halt olmuyor, zorunlu stajda bile araya adam sokman lazım ama maşallah öğrenciden beklenen superman olması.
Yurtdışı görsün, staj yapsın, dil öğrensin - 1 tane de değil ha en az 2 - güzel bir ortalama ile güzel bir yerden mezun olsun.
Yeter mi yetmez bi de yl yapsın ne de olsa herkers lisans mezunu artık.
Nasıl olacak bunlar hele bir anlatın da bilelim.
O 'iyi' sayılan üniversitelerin aldığı öğrenci sayısı belli. Napsın dışarıda kalanlar var mı bir öneriniz?
Eğitimde fırsat eşitliği dediğinde diplerdeyiz.
Memleketin yarısı asgari ücretten kölelikten belki biraz iyi şartlarda çalışıyor. Bu insanlar çocuklarını zaten özel okula yollayamıyor. Kurs ücretleri 5 6 aylık asgari ücret en iyi ihtimalle.
Ya hadi her şeyi geçtim hiç açıp baktınız mı sınava hazırlık kitapları kaç para?
Kolay mı sizce anne baba ben odtü kazanana kadar sınava gireceğim demek? Memlekette son 15 yıldır liselerde İngilizce namına bir halt öğretilmiyor.
Ama İngilizce mühim, olmazsa olmaz. Ne yapacak kursa gidecek yetmez çünkü anasından native doğan birileri beğenmez onu illa bi yurtdışı görmesi lazım. Git desene bir 2000 lira maaş alan annene anne ben erasmus yapacağım ama hibe falan sıkıntı nasıl yaparız diye?
Her yerde o kadar çok var ki bu herkesi kendi ile aynı imkalara sahipmiş de diğerleri sırf gıcıklık şerefsizlik olsun işsizlik var denilsin diye işe girmiyormuş gibi yargılayan.
Hepsi vizyoner hepsinin kulağına adlarıyla birlikte geleceğin meslekleri okunmuş. Hiç sistemin, yönetenleri falan suçu yok ama. Suçlu bir umut ben okumadım o okusun diye çocuğunu iyi kötü bir üniversiteye sokmaya çalışan anada babada, onların kişisel gelişim gurusu olamayan evlatlarında.
İnsanlar işsizlikten parasızlıktan intihar ediyor ama işte vizyonsuzlar be abi hep onların suçu.
  • denek hayatım  (10.06.19 21:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.