[]

LPG sonrası km göstergesi bozulması

İlk başlarda LPG ile 100 km gidiyorsam benzin menzili 10 km ya düşüyor ya düşmüyordu. Birkaç ay sonra benzin menzil kmsi sanki benzindeymiş gibi düşmeye başladı. Mesela 300 km var bitmesine yaklaşık 300 km sonra tekrar başa dönüyordu km 290 veya 300 falan oluyordu menzil. Neyse sonra üç çizgi oldu ve değişmedi öuşr kaldı. Halbuki en az yarısı dolu deponun.

Bunu da geçtim, bu çok önemli değil hadi. Bu hafta benzin depo göstergesi çalışmamaya başladı. Fullemişti depoyu birkaç yüz km sonra LPG'de kullanmama rağmen 10 litre benzin bitmiş diye düşünmeme neden olacak kadar azalma oldu göstergede. Şaşırdım ama gittim fulledim. Ben en az 6-7 litre alır hatta 10a kadar yolu var derken 3 litreden az aldı. O da fulledikten sonra benzinciler düğmeye bir daha basar da tekrar doldurur ya o kısımmış. Çünkü bugün biraz yokuşlu bir yolculuk yaptım. Arabadan indiğimde depodan benzin sızdı baya. (yarım litre kadar) baktım depo kapağı tam kapanmamış.

Neyse bu benzin menzili çok önemli değil de gösterge önemli benim için. Bozulma çok görülen bir şey mi LPG olayında. Tamiri kolay mı ?

 
Araç ne renault mu ?


  • MustafaCan  (09.06.19 23:44:32) 
Kia Rio, ilk 7 ayda hiç sorun yoktu göstergede, son birkaç gündür oldu. Bu aralar çok uzun yol yaptım ondan olabilir sanırım.


  • Fusha  (09.06.19 23:46:40) 
Honda'larda da bu sekilde. Lpg'de gidiyorsun ama yol bilgisayari sanki benzinde gidiyormus gibi dusuyor.

Honda su sekilde asmis bunu; kontagi kapatip tekrar actiginda benzini yeniden hesaplayip dogrusunu gosteriyor kalan benzinin.
  • brkylmz  (10.06.19 01:23:59) 
Gostergeniz bozuk degil. Arac yol bilgisayariniz samandra olcumu yapan bir model değil. Dijital olcum yapip menzil olcuyor.

Yani gercekten depo icindeki miktari tespit edip olcum yapup ona gore menzil soylemiyor.

Diyor ki su su hizlarla gidiyor, su su devirle gidiyor. Demek ki bu kadar benzin harcayacak. O zaman menzili de su kadar olur diyor. Sizin benzinle devam ettiğinizi varsayarak sunuyor verileri. Dogal olarak menziliniz bittmesi gerektigini belirlediği anda depoyu tekrar samandradan olcuyor. Mevcur benzine gore dijital olarak tekrar menzil belirliyor.

Periyodik olarak da samandra olcumu yapip depoda ne kadar benzin kaldigini testip ettiginde, haaa bak depomda su kadar benzin var, demek ki bu kadsr gider diye veri sunuyor. Yami bu mevcut benzinin olcumunden elde ettigi veriye göre 300 km gideceginizi varsayip, siz 300 km gidince tekrar olcuyor benzini ve size tekrar 300 km menzil gösteriyor.

Bu arada o pompacilarin tabanca attiktan sonra tekrar doldirdiklari kisim deponuzun genlesme payidir. Markalara gore degismekle beraber genellikle 5-7 lt arasi olur. O pay uzerine de dolum yapmak birkac seferligine zarar vermez ama saglikli bir islem degildir. Tabanca atınca biraktirin. Doldurtmayin.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (10.06.19 01:49:44) 
@deveyi diken, hocam ama ilk yedi ay sorun olmadı ibrede. Son bir haftadır sorun var. Dediğiniz gibi olsa en basından beri öyle olmaz mı


  • Fusha  (10.06.19 12:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.