[]

İş yerinde tartışma yaşamak

İş yerinde tartışma yaşayınca ve yaşadığınız kişide sizden baya kıdemli olunca daha sonrasında nasıl tavır alıyorsunuz?
İşten hemen soğur musunuz?İstifayı basıp gider misiniz? Olayda yüzde 90 siz haklısınız,karşıdaki ego tatmini için fırsat olarak gördü. Küfür,hakaret olmadı; sadece ses yükselmesi ve gerginlik. Siz ne gibi aksiyonlar alıyorsunuz bu durumlarda?



 
direkt istifayı basıyoruz


  • vladimirdökümov  (09.06.19 22:59:30) 
çizginizi bozmadan devam edin. haklıysanız, ki öyle düşünüyorsunuz, savunmaya devam edin. zaten haklılığınız görülmese de ileri de mutlaka fark edilecektir. bazen zaman geçtikçe karşıdaki kişinin sizin savunduğunuz şeyleri savunmaya başladığını görüyorsunuz.


  • MtKrt  (09.06.19 22:59:59) 
hakliysam cizgimden taviz vermiyorum. sadece sinir bozuklugu oluyor. herkes duyuyor falan. bir dahakine ses yükseltmeden tartismaya calisin. iki gün sonra hicbir sey olmamisa döner ortam. ota boka da istifa basamiyoruz maalesef.


  • maq  (09.06.19 23:08:15) 
Siz ustunuze duseni yapmissaniz ve yureginiz sogumussa beklemede kalin ve karsi tarafin tavrina bakin. Alttan aliyorsa ustune eklemeyin. Kaliteli birisidir. Kalitesiz davranmaya devam ederse kalitesine gore davranmaya devam edersiniz. Inceldigi yerden kopsun.


  • Kirmizibavul  (09.06.19 23:10:27) 
ben sesimi yükseltmem, karşımdaki yükseltirse ne söylüyeceksen mail olarak yaz derim götü yiyosa yazar. işimi bu sebepten dolayı aksatmam, herhangi bi protesto yapmam. çok zorlarsa kimseye iş aktarımı yapmadan istifa ederim arkasını toplamakla uğraşırlar :)


  • nahtoderfahrung  (09.06.19 23:22:32) 
Ne gerzekler tanidim plaza aleminde. 2x2=4 sirf ibneligine artistlik yapiyor. Cok sabirliyimdir. Hepsini dize getirdim. Simdi bakiyorum ne gerek var. Aramaya basla derim.
ara,net.

  • tunaktunaktun  (09.06.19 23:31:44) 
benzer bir olayda işten soğumuştum. sürekli çalıştığım biriydi bir de her lafı batmaya başlamıştı, kendi kendime konuşmaları tekrar edip laf sokuyordum falan :)
neyse sonra başka bir iş buldum da gidiyorum, rahatladım.

konuyla bağlantısı zayıf ama iş bulmadan istifa etmeyin.
hiç birimiz bu kadar onur/şahsiyet/ilke sahibi olmayı göze alamayız-hobi olarak çalışmıyorsanız-
  • ilkot  (09.06.19 23:46:39) 
tartışmada sesimi yükseltmiyorum. sinirlendiğimi göstermiyorum. sesini yükselten kavgayı kaybetmiş gibi görünüyor bence.

istifa abartı bi tepki olur bence. ayrıca iş bulmadan istifa edilmez.
  • sttc  (10.06.19 00:00:13) 
Haklı olmak ya da olmamak çok önemli değil, bu tarz senaryolarda politik davranan kazanır. Kendi çıkar ve geleceğini göz önünde tutarak alttan almak, üstelemek, bir tokat vurup bir sevmek, sallamamak ama etrafta kazanı kaynatmaya başlamak gibi bir çok yöntemi kullanabilirsin. Ancak bunların hiç biri sinirle yapılacak şeyler değil, ilk bertaraf olanlar çabuk sinirlenenler oluyor.


  • roket adam  (10.06.19 00:03:53) 
bahsettiğin gibi bir olay yaşasam daha sonrasında hiç bir şey yaşanmamış gibi davranırdım. hiç uzatmazdım. profesyonellik bunu gerektirir. kavga tartışma doğal şeyler. bunu uzatmak, kinlenmek, duygusal davranmak yanlış.


  • dafuq  (10.06.19 09:18:18) 
yemeğe davet edip sakin bir diyalogla çözmeye çalışırım
kimin haklı olduğunu değil iş yerinde nasıl davranmanın uygun olduğu ekseninde konuşup olayı tatlıya bağlarım
hesabı da ben öderim
  • superb  (10.06.19 10:19:40) 
İş hayatında tartışma her zaman olacaktır, her girdiğiniz işten tartışma yaşadınız diye istifa edip çıkamazsınız. Gün gelecek mecburiyetleriniz olacak ve devam etmek zorunda kalacaksınız. Bu sebeple ciddiyetinizi koruyarak işinize devam etmelisiniz. Bir süre sonra her şey normale dönecektir. Normale dönmek derken kanka olacaksınız demiyorum tabii ki, iş ilişkiniz rayına oturup sürüp gidecek.

Şahsen tartıştığım kişiyle iş dışındaki ilişkimi keser işime bakarım. İşin gerekliliklerini ise olması gerektiği gibi yerine getiririm.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (10.06.19 10:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.