[]

Vize Süresi Geçmesi Durumu

Arkadaşımla seyahat ediyorum ve vizesi bugün 12’de bitiyor. Bağlantılı uçağımız, ilk uçuşumuz nedeniyle rötar yaptı ve 2. Uçağı kaçırdık. En erken uçak yarın sabah. Ne yapmalı? Vize bittiği için çözüm ne? Polis kontrolünden 10 saat önce geçip geceyi o alanda geçirmek mantıklı mı? Türkiyeye girdiğimizde yine de vize geçmiş derler mi yoksa önceki ülkedeki polis kontrol saati mi önemli sadece?

EDIT: Ülkeden çıkarken görevliyi durumu izah etti. Görevli, 'Sorun değil, bu sizin kabahatiniz değil' dedi. Ama içeri gidip ufak bir kontrol etti belgeleri sonra geri dönüp, iyi yolculuklar dedi.


 
10 saat önce geç. bende aynı duruma düşmüştüm. sorun olmadı.


  • paudi  (09.06.19 21:05:07) 
Tr'de birsey demezler. Damgayi basip gectilerdi bende.

Yurtdisinda pasaport kontrolune girecekseniz 12 den sonra. Oradaki polis sorabilir. Sorun olmasi oradaki polise bagli ben 6 saat gecmistim vizeyi, baska biri geldi kontrol etti. 15 dk falan surdu.
Ama sonra pasaportumu verirken ilk polis bunun cezasi var ama biz komsuyuz falan demisti. Hatta ben anlamadim, ne kadar odicem falan diye sacmalamistim biraz.

Daha sonra internetten arastirdigimda 600 euro cezasi oldugunu ve 10 yil şengene giremezmissin diye okumustum. Yanlis hatirlamiyorsam
  • wishmaythşngs  (09.06.19 21:08:37) 
ben evhamlıyımdır online checkin yapar erkenden geçerdim pasaporttan yoksa mülteci gibi davranılma ihtimalin var ters bir adam baya canını sıkabilir.


  • basond  (09.06.19 21:17:44) 
Ben de basond'a katılıyorum, zaten Avrupa'da baya sıkıntı oluyor bu aralar, adamlar cinslik yapmak için bahane arıyorlar. Önceden gidip beklemeyi tercih ederim mutlaka.


  • roket adam  (09.06.19 22:09:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.