[]

MEB'de atanınca istediğim yerlere gelemez miyim?

Branşım İngilizce. Mezun olmak üzereyim. Kafamda yüksek lisans, özelde öğretmenlik, yurtdışı, büyükşehirlerde başka sektörler, KPSS, okutmanlık, tercümanlık ve hatta müzik sektörü olarak sayabileceğim binbir türlü şey var.

Öğretmenliği seviyorum, uzun vadede Türkiye'de bunu yapacaksam üniversitelerde okutmanlık harici şartları en rahat olan yer MEB. Peki şimdi bir yere atanırsam yıllarda mecburi olarak gittiğim yerlerde sürüklenir miyim, Ege'ye hiç gelemez miyim? İzmirliyim. Bu bölgeye eninde sonunda gelebilsem atanayım ama hayatım boyunca Ege'den kopmak istemiyorum.

Durum nedir? Atandıktan sonra bu taraflara gelmek imkansız gibi bir şey mi? Hocalarımdan fikir bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

 
izmir imkansiz.


  • graupel  (09.06.19 19:41:07) 
haydaa. ne demek imkansiz abi. dort yil zorunlu gorevi konyada mi yasasam bartinda mi diye secmek icin mi yapiyor yani bu insanlar? sorunuza kaynak yaptim kusura bakmayin, cevabim yok ama beni de ilgilendirdigi icin sormak istedim.


  • aydonno  (09.06.19 19:49:20) 
Öğretmen olarak İzmir gerçekten imkansız gibi bi şey. Belki çok dışındaki ilçelerin köylerine falan verirler Kiraz'ın köyü falan. Merkez'de en kötü durumdaki okullarda bile öğretmenler geldi mi bırakmıyor.


  • nundu  (09.06.19 19:51:12) 
İmkansız değil hocam. Eş durumu atamasıyla daha kolay bir şekilde İzmir'e gidebilirsiniz. Bu seçenek sizin için geçerli değilse de orta yaşlarınızda elbet gidersiniz diye düşünüyorum. Öğretmenlikte tayinler puan yoluyla oluyor. Eğer puanı yüksek bir yerde biraz sabredebilirseniz daha erken gidebilirsiniz.


  • Murtazaaylak  (09.06.19 19:51:35) 
İstediğin yere gidersin.
1- Atandığın yer zorunlu hizmet ve puanı yüksek olsun
2- zorunlu hizmeti bitirdiğin okulda ekstra puan alırsın
3- İngilizce öğretmenlerinin tayini o kadar zor olmuyor, biraz puan biriktirirsen kanada'ya gidersin :)
  • cemallamec  (09.06.19 19:59:31) 
5 senede kiraz'ın köyüne falan gelebilirsin evet. orada 3 sene çalışıp il içi tayin zorlarsın. ya da izmir'de çalışan birisiyle evlenip eş durumu yaparsın, daha iyi okullar açılır.


  • burya  (09.06.19 20:11:03) 
İngilizce öğretmenliği için atama tayin vs daha kolay. Ama 5 seneye merkez ilçe zor


  • westblack  (09.06.19 20:35:15) 
@westblack: doğu'da sözleşmeli yaptığını düşünürsek olabilir gibi sanki ya. yibo falan gitse 5 senede 150'ye yakın puan alabilir


  • burya  (09.06.19 20:37:07) 
hemen mezun olayım kpss birincisi olup geleyim ihtimalin çok zor 5-6 sene başka yerlerin kahrını çekip ancak ege köylerine falan gelebilirsin.


  • basond  (09.06.19 21:21:40) 
ögretmenlikte en son durum söyle diye biliyorum.

1-mezun oluyorsun, sinav puani mülakat falan bunlari gecersen bir liste yapiyorsun ve o liste icinden bir yere ataniyorsun. bu liste neredeyse tamamen ankaranın dogusunda yer aliyor.

2- sözlesmeli ögretmenlikte 6 sene oldugun yerde cakili kaliyorsun, ögrenim durumu ve eş durumu tayin yaptiramiyorsun. 6 sene bitince sözlesme yeniliyorsun, sözlesmen yenilenince kosullar nasil olacak bilemiyorsun. eskisi gibi 657 kosullari gecerli degil. evlenirsin gelirsin diyenlere google da ufak bir arama tavsiye ederim, bir sürü insan es durumundan tayin yaptiramadigi icin ayri yasiyor.

3- diyelim ki bir sekilde izmir'e geldin, merkez ilce cok zor, önce ilcelerde bir süre gectikten sonra merkeze gelirsin. ama ingilizce ögretmeni acigi olmasi seni şaşırtmasin, cok fazla ögretmen de var, merkezde calismak isteyen sadece sen degilsin.

4- tüm bunlar politik bir tanidik akraba torpil olmasinda gecerliligini yitirebilir. ama yoksa, durum yukarida anlattigim gibi.

ögrencilerim mezun olunca ingilizce ögretmeni oluyor. iskembeden salliyorsun diyecekler icin belirtmis olayim.
  • proteus  (10.06.19 00:30:35 ~ 00:32:31) 
ha bir de haddim degil ama "Branşım İngilizce. Mezun olmak üzereyim. Kafamda yüksek lisans, özelde öğretmenlik, yurtdışı, büyükşehirlerde başka sektörler, KPSS, okutmanlık, tercümanlık ve hatta müzik sektörü olarak sayabileceğim binbir türlü şey var" diyorsan hic ögretmenlik yapma cocuklara yazik. ögretmenligi cidden seviyor ve bir kariyet secenegi olarak düsünseydin, yukaridaki birbiri ile alakasiz secenekler olmazdi. cok sıklıkla karsilastigim "ne iş olsa yaparim, en rahat ama maksimum garanti geliri olan işi sıkılana kadar yaparim" durumuna benziyor durumu. sen diger secenekleri degerlendir en rahat olan yer MEB'de ögretmenlik düsünme.


  • proteus  (10.06.19 00:36:22) 
Gittiğin yerde 5 sene çakılısın. Eş durumu falan da yok artık. İzmir'e sonrasında da gelmen zor.


  • Cruyff  (10.06.19 00:52:27) 
biz 3 senede eşimi erzurum a getiremedik. durumunun vehametini bilmeden tercih yapmayın pişman olursunuz. evet erzurum a tayin olamadı eşim izmir deyince komik oluyor. ne davalar açıldı nelerle uğraştık ama malesef olmadı. esinizden ailenizden ayrı kalmayı göze alıyorsanız gidin.


  • graupel  (11.06.19 20:52:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.