[]

öğrenci yurdu

normal 4 kişilik öğrenci yurtları. ortam nasıl? belli bir saatten sonra uyunabiliyor mu? üzerinizi nerede değiştiriyorsunuz? herkes odada mı değiştiriyor?




 
ortam tamamen oda arkadaşlarına bağlı. 4 kişinin sağduyulu, birbirilerine saygı gösteren insanlar olduğunu varsayarsak, yalnızca belli bir saatten sonra değil istediğin her saatte uyuyabilirsin. saygısız tiplerse eziyet olur yurt hayatı. ha tabi 4 kişinin hepsi bir değil ya, herkesin ayrı ayrı huyları, alışkanlıkları, tuhaflıkları olur (sen dahil). önemli olan karşılıklı saygı, karşılıklı tolerans ve orta yolu bulmak.
çekinmeyen üzerini odada değiştirir, çekinen duşta fln değiştirir. hiç pratik değil evet, odada biri varsa ben giysilerimi poşete koyup duşa gidiyordum her seferinde.

biz gündüz vakti uyuyan olduğu zaman da odada ses çıkarmamaya gayret ederdik. gece diğerleri uyurken ders çalışacak olan olursa tavandaki ışıkları kapatırdık, çalışma masasının ışığını açardık. birbirimizin rahatsız olduğu şeyleri (diğerlerine ne kadar saçma gelse de) yapmamaya çalışırdık. birbirimizin eşyalarını izinsiz kullanmazdık, kişisel alan kavramına saygı gösterirdik, gayet iyi geçinip giderdik. şimdi en çok yurdu özlüyorum..
  • pati  (09.06.19 13:52:50 ~ 13:53:37) 
herkes üzerini odada değiştirir elbette. @pati'nin dediği gibi saygısız, yontulmamış tiplerle aynı odaya düşersen çok isyan edersin. gecenin köründe ışık açarlar, sigara içen bile vardı gece odada. tavrını koyup susturacaksın ama sürekli gerginlik de devam edecek. bizzat yaşanmıştır


  • burya  (09.06.19 14:06:23) 
yeni yapılan yurtlarda çalışma odası(ufak bir hol) ve yatma odası ayrı oluyor. Tek odada 4 kişi kalmaktan kat kat iyi. Arkadaş olayı biraz şans biraz da sana bağlı. Ama sorun olursa idareyle konuşup odanı değiştirebiliyorsun.
not:kyk

  • oyle  (09.06.19 14:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.