[]

kara para aklama sistemini anlamadım

www.timeturk.com

burada anlatılan şirinler köyü sistemini bilale anlatır gibi anlatır mısınız ? çünkü hiç anlamadım.

10 kişiye kara parayı bölüp veriyorlar. her gün 9bin lira olan yasal sınırın altında parayı hibe? ediyorlar şirkete. buna da devlet uyanmıyor. bunu yanlış anladığıma yüzdeyüz eminim çünkü

1- kara para meblağları çok büyük 100 kişi tutup yapman gerekicek. organizasyonun büyüklüğü gizliliği kaldıramaz.

2- nereden buldun parayı diye devlet sorar.

3- bir de daha iyi yönetmler olmak zorunda. bu organizasyon (şirinler sistemi) çok tedious.

 
Atladığın bir nokta var, sırf mali sisteme uysun diye yapıyorlar bu işi.
Yani evet parayı aklıyorlar ama devletten saklamak için değil, sırf sisteme dahil edebilmek için yapıyorlar, çünkü zaten göz yuman hükümetti, ne için aklandığını da nereden nereye gittiğini gayet iyi biliyorlardı.

  • atom karincanin torunu  (09.06.19 13:42:23) 
zaten bu cemaat denen oluşum çok büyük ve organize bir yapıya sahip olduğu için bu yöntemi kullanıyorlar. eğer bu kadar gizli ve organize olamasalardı dediğiniz gibi olurdu. daha küçük gruplar şirket kurma, şirket alma gibi yollardan yapıyorlar bu aklama işini.


  • candide  (09.06.19 14:02:50) 
Şuan Masak bu tarz şahış işlemlerini sıkı takipe almış durumda. para yolladığın yer ticari faaliyet gösteren bir yer olabilir. ama senin ticari kimliğin yok ise 1 ay içerisinde aynı hesaba parça parça da olsa bir nakit akışı var ise ve bunu fatura olarak belgeleyemiyorsan vergi denetim kurumu devreye giriyor ve senden açıklama bekliyor. makul bir açıklaman yok ise bunu vergilendiriyor.

En kolay yol döviz büroları veya hawala denilen sistem olacaktır.
  • janavarorion  (09.06.19 14:29:24) 
Yani yanlislarin hangisini duzelteyim bilmiyorum ama nereden buldun yasasini akp ilk geldigi donem kaldirmisti, bu yasa ve yonetmelikleri arastirma ile baslayabilirsiniz belki.


  • dunal  (09.06.19 15:12:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.