[]

mardin'deki eczaneden saç çıkartan ilaç

10 yıllık berberim geçen söyledi bi müşterisi getiriyormuş. kendi çektiği before - after fotolarını gösterdi 5 müşterisi kullanmış hepsinde de saç çıkmış. 10 yıllık berberim olduğu için de güveniyorum doğal olarak en azından bana yalan söylemeyeceğine. bana dediğine göre kanada'da yapılan bi ilaç varmış epey pahalı, bu da onu taklit ediyormuş, telife falan takılmamak için de markasız falan böyle kulaktan kulağa duyurarak pazarlamasını yapıyor. internette baktım böyle şeyler gördüm mardin'den malatya'dan başka yerlerden yapanlar da var sanırım. olumsuz yorum da görmedim. bu ilaç hakkında bilgisi olan var mı etken maddesi nedir, olayı nedir, yan etkisi var mı vs.? adam 1 şişe al şişe bitmeden etkisini görüceksin zaten etkiyi görünce kendin gelir istersin 2. 3. şişeyi diyor.




 
Ben böyle bir şeyin olabileceğini düşünmüyorum. Olsaydı tüm dünyada yok satar, paraya para demez başka şey derdi. Kanada’da da bile böyle bir ilaç varsa gerçekten işe yarıyorsa inan et, şu an saçı olmayan herkes onu kullanırdı, paraya kıyıp.


  • cemallamec  (09.06.19 13:51:05) 
Sac cikartan ilac yapabilen bir adam Mardin'de yasamak yerine Monaco'da villasinda kahvalti yapip ozel jetiyle Napoli'ye ogle yemegine pizza yemeye giderdi.


  • crown  (09.06.19 14:00:44) 
Ne çok bilgi sahibi olmayan fikir sahibi olan kullanıcı var burada.

Senin formülün: C9H15N5O

Yani vazodilatör bir ilaç olan minoxidil. Bahsedilen epey pahalı ilaç: Rogaine. Mardin'de irandan kaçak gelen kirkland vardır olsa olsa. Bunlar da ambajalını çıkarıp kendisi yapmış gibi satıyor olabilir ya da gerçekten kendisi de yapıyor olabilir zor değil. Her eczanede bulunan Minoxil Forte kullanabilirsin YouTube üzerinde işe yaradığını gösteren vatandaş videoları var. Ben hiç kullanmadım henüz hiç dökülme olmadığı için, babam gibi olursam ilerde kullanırım. İşe yaradığına dair çok kanıt var.
  • goodz  (09.06.19 14:12:53) 
Bir yerde okumuştum.
'Bir gün bulunursa eğer, penis büyütmenin çaresini bulan adamla, saç çıkarmanın yolunu bulan adam, dünyanın en zengin adamı olacaktır.'
diyordu.
  • Mirket  (09.06.19 14:19:40) 
Küçük bir şişede damla olarak sıkılan ilaçtan bahsediyorsun galiba. 1 ay kullandım bana faydası olmadı. Ama faydasını gören canlı şahit olduğum bir kaç kişi gördüm. Dene bence. Fiyat olarak 150 lira gibi bir şeydi.


  • valarmurgulis  (09.06.19 15:18:05) 
bende 6 yıldır falan devam eden bir saç dökülmesi var, o yüzden %100 saç çıkartan bi ilaç olsa onun şu an herkes tarafından bilineceğinin, yapanın acayip zengin olacağının bi çok insandan daha çok farkındayım. ilk zamanlar uğraşmıştım durdurmak için dökülmeyi ama çok işe yarayan bi şey olmadı, uzun süredir saldım sizin gibi düşündüğüm için. ama güvendiğim bi insanın bizzat kendi çektiği before - after fotoları görünce araştırmak istedim nedir ne değildir. bundan ibaret durum.

@goodz ve @valarmurgulis teşekkürler bu tarz cevaplar arıyordum ben de.
  • semaforo de medianoche  (09.06.19 15:26:04) 
@goodz un söylediği ilacı anlatayım.
Adı Rogaine.
Amerikan menşeili bir ilaç. Etken maddesi Minoksidil.
Tepe arkasından açılmaya başlayan erkek tipi saç dökülmelerinde işe yarıyor. Tepe önüne bir hayrı yok. Etki etmeye başlaması için 6 ay süreyle aralıksız kullanmak gerekiyor. 6 aydan sonra da etkisinin devam etmesi için ömür boyu kullanmak gerekiyor. Bırakılma durumunda kısa sürede kurtardığı saçların döküleceği iddiasında. Tahriş ve kaşıntı yapma durumu var. Bu durumda ilacı kullanmayın diyor. Yanlış hatırlamıyorsam tansiyon üzerinde olumsuz etkileri var.
Yani öyle bir şişe kullandım, saçıma tarak işlemez oldu gibi bir durumu yok. Bir şişesi bir aylık doz oluyor ve fiyatı eşek yüküyle ölçülüyor.
Bilginin tamamı ilacın prospektüsünden almıştım zamanında. @goodz un dediği gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım :)
  • Mirket  (09.06.19 15:45:05) 
acilin uzman geldi:)

kanada denilen sey rogaine. mardinde yapan ise minoxidil. aynisi degil sadece ordaki etken madde ayni. vaktinde online satis sitelerinde goruyordum mardindeki saticiyi.

rogaine'i ben taa 5 yil once kullandim. amerikadan siparis veriyordum. 2 yil kullandim. sac cikartiyor yalan yok. kullandigim zaman cevremdeki herkes sac mi ektirdin diye cok sasirmisti. minoxidil'i de 1 yil kullandim. rogaine kadar etkili degil ama ise yariyor.

amaaa sakin bulasma derim. bunlar(rogaine, minoxidil, proscar vs..) lifetime urunler. yani omur boyu kullanmak zorundasin. biraktigin zaman tum saclarin dokuluyor. kullanmasi ham maddi hem de zaman anlaminda cok fazla sey goturuyor senden. bence hic bulasma. bide vucudunun tuhaf yerlerinde killanma yada dokulme yapabilir.

nacizane yorum ve tavsiyem, ne burada soylendigi gibi adam bulsa gidip monaco'da villada yasardi diyecek kadar imkansiz ne de xx yerdeki berber bi urun bulmus sac cikariyor vs.. tarzi soylemler dogru degil.

evet cikartiyordur dogru ama bilinmeyen bir suru noktasi vardir. tum fda, who vs.. orgut/kurum/kurulus, birlik vs..den onayini almasi gerekiyor. ki oyle birsey olsa su an onu yapan loreal, schwarzkopf, nivea vs.. gibi firmalar cikartip muhakkak reklamini yapardi. ayrica baska ulkelerde satiliyor olmasi o urunun dogru oldugu anlamina gelmez. bizde yada diger ulkelerde uygun kriterleri tasimadigi icin yasaktir. devlet izin vermiyor; berber'de mal bulmus magribi gibi xx ulkeden geliyor diye promoasyon yapiyor. o ulkeden geliyor da neden uluslararasi arenada satisi yok?

bi de ben rogaine'i satin alirken hatirladigim kadariyla kanada'da yasakti. ama adam kanada mensei site acip bizim gibi 3. dunya ulkesi kellerine yonelik reklam yapiyordu. boyle oliunce bizimkiler kanada onayli saniyor. ama isin asli oyle degil.
  • mayeskuel  (09.06.19 15:53:26 ~ 16:05:48) 
minoxil kullandım ve epey saç çıkardı. ama kullanmayı bıraktım ve çıkanların hepsi yeniden döküldü.şuan eski haline döndü.
ben de bir çare ararken 2 gündür aynı tarzda bir şey duydum arkadaşımdan. tokatta bir kuaförün kullandığı bir ilaç varmış ve saç çıkartıyormuş.adam önce saçınızı ve dökülme tipini falan inceleyip ilacın etkili olup olmayacağını söylüyormuş.ben de istabuldan tokata gitmeyi düşünüyorum

  • möldersgotinnue  (09.06.19 16:16:27) 
Arkadaşlar saç dökülmesi artık beni de mutsuzlastiriyor. Ilaca ulaşabilecek varsa bir denesin. :)


  • opitseri  (09.06.19 19:22:53) 
goodz ve mayeskuel'in yaptığı yorumları okuyun. gerisi hikaye.
alacaksanız bahsettikleri ilaçları alın.

  • kanlakarisikyagmur  (09.06.19 22:31:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.