[]

Güvenilir ekspertiz/usta - Avcılar Civarı

Merhaba,

113 binde dizel araba almaya niyetlendim. Motoruna düzgün baktırmak istiyorum. Avcılar civarında tanıdığınız bildiğiniz bir ekspertiz veya usta var mı dizel motordan anlayan?

Bir de arayı alacağım sahipler yarım saatlik mesafeye gelir mi arabayla benle? Rica etsem ayıp olur mu?

 
Tanıdık ustam yok ama araç sahibini istediğin yere çağırırsın ayıp olmaz satış işi zaten 1 günlük iş yarım saat bir şey değil. İnternetten ekspertizde yapılan usulsüzlükleri incele satıcının tavsiye ettiği yere gitmemeye dikkat et. Onun haricinde kendin gözle muyaneni kesinlikle yap ekspetize en iyi paketten alki her şeyine baksın bazı ekspertizler arabanın altına dahil bakmıyor dyno testine mutlaka girsin araba. Motorda üfleme yağ yakma var mı ayrıyetten kendin bak bu duruma ekspertizler bakmayabiliyor atlama yapanlar oluyor. Kapı fitillerini sök herhangi kaynak boya farkı var mı mutlaka bak. Bagaz havuzuna bak işlem var mı?, Araba sağdan soldan işlem yemiş mi? Mutlaka arabanın modeli belli şase numaralarının yerini öğren arabanın 5-6 yerinde yazan şase numaralarını tespit et aynı olduklarından emin ol. Mesela araba kazalıdır airbagde farklı yıla ait şase no vardır. Arabanın bütün fonksiyonlarını mutlaka kendin test et satıcılar ufak kusurları söyleyerek kafa karıştırabilir.
Almadan hem şanzımana yürüyen aksama baktır hatta rotçuya mutlaka götür.
Kısacası ekspertiz tamam dedi diye o araba tamam olacak diye bir şey yok.

Birde bir diğer tavsiyem var araba almak kolay değil bir ton para harcıyorsun. Sen satıcıya muhtaç değilsin aynı modelden belki 40-50 araç daha var. Kendinden emin durup her şeyi iyi inceleme hakkın var satıcı sana muhtaç istediğin yere çağırırsın istediğin ustaya götürürsün işine gelirse dersin. Mutlaka noterde satış bedelini tam yazdır parayı almadan notere onay verme.

Belki alırken insan 500 lira 4-5 saat zaman harcıyor ama sonuçta kaç aylık birikimin bu yüzden kontrol etmekten ekspertiz masrafındançekinme piyasa zaten araç dolu o olmazsa öbürü ne olacak ki
  • ZetaStar1903  (09.06.19 12:47:51) 
istediğin yere gelir. sağlam bir yer bul ekspertizlere güvenme hangi marka ise o markanın özel servisinden tanıdık bul öyle baktır. ekspertizler 89 model torosun motor performansına yüzde 98 veriyor.


  • mikahakkinen  (09.06.19 18:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.