[]

Ne yapayım bu insanlara? Benim email adresimi sağa sola veren kişiler

Öyle aşırı yaygın "mehmet kılıç" gibi bir ismim yok... Adım John Doe.olsun;

Gmail hesabım adım,soyadım şeklinde.

Yıllardır mutlu mesut giderken dört beş yıl önce bana ait olmayan emailler gelmeye başladı.

Canlı yayına davet edildim
Film afişi taslaklarını onaylamam istendi
Mekanik parça çizimleri geldi(solidworks) fikrim soruldu
Müge anlı tarzı bir program yayın akışı (ne zaman hangi vtr vs) konusunda bilgilendirildim
At yarışı fiksturu gibi bir şeyler geldi editlenmek için
Derse konuşmacı olarak çağrıldım
Dizi senaryosu geldin okumam için

Bunlar böyle sürerken birkaç bankadan kredi kartı ekstreleri gelmeye başladı. Adresler çeşitli şehirler, isimler benim ismim ama adresler filan başka. Huylanıp bankayı aramaya çalıştım.
Yapı Kredi mesela. Bugune kadar kapısından girmemisimdir. Telefonla baya uğraştım. Bir insan evladına ulaşamadım. Çünkü TC kimlik no veya müşteri numarası istiyorlar. Müşteri değilim, bunu anlatacak birine ulaşamadım. Web formla şikayet bıraktım bana ait olmayan kart ekstreleri geliyor diye. Dönüş olmadı. Birkaç tekrar yazdım. Bakıyoruz dediler çözülmedi.

Sonra BES ödemesi esktreleri başladı
Sonra bilmem ne tur tatil rezervasyonu yapıldı onun onayı geldi.
Adaşlarımdan biri kayınvalidesi ve çocuğu ile tatile çıktı.
Nerede kaldı, kaç öğün yedi tüm bilgiler düzenli olarak benim email adresime geldi. Hatta sonrasında memnuniyet anketi geldi.
Iyice canım sıkıldı, anketi ben doldurdum.

Sonra bu alakasız emailleri birbirlerine forward etmeye başladım.
John bana yanlışlıkla email gönderdin galiba gibi cevaplar geldi.
Şu ana kadar tespit edebildiğim, 6-7 tane John Doe'nun ıvır zıvır emailleri bana geliyor.

Sonra farkettim ki kart sözleşmesi nüshası filan baya şahsi bilgiler de var bu emaillerde, durduramayinca aramaya karar verdim.
Bir tane Yalova'lı John Doe var. 1.84 liralık kullanmadığı kartta kalan borç bakiyesi arttıkça artıyor..iki senedir devam ediyor. Aradım bu elemanı. Internetten ve dünyadan bihaber bir eleman. Anlatmaya çalıştım.nbak bankaya benim email adresimi vermişsin. Hangi marketten alışveriş yapıyorsun arabana nerden LPG alıyorsun, ev adresin iş adresin telefonun hepsi bana geliyor... Anlatamadım adama. Dolandırıcı sandı sanırım..ya git şubeye düzelt şunu dedim kapattım.

Bir başkasını aradım. Şirket sahibi adam. sekreteri çıktı. Dedim bak kredi sözleşmesi bile bana geliyor. Tamam filan dediler o mailler kesildi.

Gmail'de "Başka John" diye bir tag oluşturdum. Sayfalarca email var içinde. Napayım nasıl kurtulayım?

 
Başka bir mail adresi al?


  • her giriste sifresini unutan adam  (09.06.19 12:33:44) 
mahkeme kararıyla isminizi soyisminizi değiştirip yeni bir mail alın kendinize. böyle ç*k kadar sorunları da büyütmeyin


  • vladimirdökümov  (09.06.19 12:35:27) 
email adresi kişiye özeldir ama onaylı değildir devlet vermediği müddetçe. bir şey yapamazsın.


  • Techsavvy  (09.06.19 13:01:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.