[]

cemaatler nasıl para topluyor sorusu

bir araştırma yapıyorum. tr deki dini cemaatlerin vakıfları ve bankaları var. bu sistemi çok az biliyorum. torpil için gidip adamın vakfına bağış yapıyorsun yüklüce. bunu anlatırsanız sevinirm.

peki mesela bunun dışında kalan paralar var. bu paraları nasıl topluyorlar ve saklıyorlar ? cali carteli gibi depoları falan olduğunu sanmıyorum.

bana bu sistem nasıl işliyor o lazım. bir senaryo yazıyorum onun için gerek.

1- vakıf ve bankalar yolu ile toplanan para nasıl toplanıyor nasıl aklanıyor

2- bu vakıf ve bankalar üstünden gelmeyen rüşvet ve himmet paraları nasıl toplanıyor, muhasebe ediliyor ve korunuyor ? nasıl aklanıyor bu para ?

 
Yüklü miktarlardan emin değilim ancak gördüklerimi söyleyebilirim bunlar dernek statüsünde olduğu için makbuzla para toplayabiliyorlar.


  • bagcivan  (09.06.19 12:50:40) 
bunu burada anlatacak adamı şafak operasyonuyla alırlar yalnız


  • vladimirdökümov  (09.06.19 14:02:09) 
bildiğim bir grup, saçma sapan dergiler çıkarıp onları zenginlere "satıyordu". tabi herkesin fiyatı farklı.


  • nahtoderfahrung  (09.06.19 14:16:31) 
hepsinin faturası oluyor. yardım makbuzu cart curt kesip aktarıyorlar.


  • mikahakkinen  (09.06.19 18:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.