[]

kedi-mantar-ecosin

Merhaba duyuru ahalisi.

Kedimin mantarı var ve daha önce bununla ilgili google'a ilaç vb. bir şey hiç sormadım, veterinerine güveniyorum. Ama bugün instagram bana bir sayfa önerdi(nasıl da takip ediliyor yazışmalarımız. Bu, başka bir duyurunun konusu olabilir):

instagram.com

Ecosin diye bir ürünmüş. Mantara hızlı ve kesin çözüm sağlıyormuş sözde. Pazartesi günü kedimin veteriner kontrolü var, veterinere de soracağım. Ama merak ettim, daha önce bu ürünü kullanan, duyan, gören, bilen var mı? Yorumlar, fotoğraflar var. Ama dijital dünya, güven olmuyor. Bu şey gerçekten etkili mi o kadar ve yan etkileri neler olabilir(karaciğer problemleri tahmin ettiğim bir şey).

Teşekkürler.

 
Selam,

Kedimin mantar tedavisi yeni bitti. Tedavi sürecini veteriner ile beraber yürüttük. 2 doz mantar aşısı vuruldu ve 1 kapsül antibiyotik ilaç kullandık.(şu içinde zerrecikleri görünen toplamda 1 kapsülü 4 gün kullanılacak şekilde).

Şuan tüylerinin döküldüğü yerden yeni tüyleri çıkmaya başladı. Tedavi süreci 2 hafta sürdü. Google'dan iyi bir veteriner araştırmanızı ve süreci o şekilde yönetmenizi öneririm. (zaten veterineriniz varmış.)

Ek olarak; işe yarasın veya yaramasın bu tarz ilaçları kedim için kesinlikle kullanmam. Tıp çözüm sağladığı müddetçe o şekilde ilerlerim. :)
  • mrjones  (09.06.19 13:24:25 ~ 13:27:15) 
@mrjones, eyül-ekim gibi başlayan tedavi
6 ay kadar sürdü. Mantar bitti derken 2 ay sonra tekrar başladı(sebebi sanırım strese bağlı bağışıklığın düşmesi. Her iki mantarında da birer stresör vardı kedim için). Mantar aşısını ilk mantarında denemiştik. Karaciğeri fazla yorduğu için veteriner ona yanaşmıyor ki ben de bunun taraftarıyım. Mümkün olduğunca az kimyasalla tedavi etmeye çalışıyor, kedimin ömrünü uzatmak için. Antibiyotik tedavisi oldu. Pyometra geçmişi olduğu ve uzun bir antibiyotik sürecinden geçtiği için şimdi antibiyotiğe de yüklenmiyoruz, yine kedimin ömrünü kısaltmamak için. Şu an batikon uyguluyor yaraya sadece. Tedavi yöntemine ve bilgisine güveniyorum. Ticarethane işleten ve hayvanlara "para" gözüyle bakan veterinerlerden değil. Kedimin sağlığı ve iyiliğini benim kadar düşündüğüne inanıyorum. Gayet iyi bir veterineri olduğunu düşündüğüm için de yenisine ihtiyaç duymuyorum.

Bu arada linkteki şey de bir ilaç firması tarafından üretilen tıbbi bir ürün. Perakende satışı yok. Sadece veterinerlerden temin edilebiliyor.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ama sorumun yanıtı yazdıklarınızda yok. Sadece bu ürünü daha önce kullanmış olan varsa tecrübelerini merak ediyorum. Ürünle ilgili tıbbi bilgiyi yarın veterinerden edineceğim zaten.
  • siyah noktali film  (09.06.19 13:41:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.