[]

ucuza analog fotoğraf makinesi nerden bulabilirim?

konum istanbul anadolu.

bunu analog gruplarına yazınca satıcılar olduğu için söylemiyorlar, ama fiyatlar en son bıraktığımdan bu yana inanılmaz gereksiz artmış. o nedenle daha ucuza alacağım yerler alıyorum, bit pazarı olur, pasaj vs. olur. teşekkürler.


 
analog foto makinalarının fiyatları, popüler olmaya başladığı için çok arttı, sirkeci de hayyam pasajı var sultanahmetin hemen altında orada bir sürü fotoğraf malzemesi satan dükkan var bu dükkanlar ikinciel de satıyor , birinin 300 dediğine ötekisi 500 diyor ama haliyle topluolarak bir sürü çeşit görüp bir sürü fiyat alabileceğin bi yer.

bir de analog makina duyurusu açıldı geçen, orada arkadaşların tavsiyesi pozometreli bir model olmasının ciddi fark yarattığıydı. onlar da aynen fiyatların şişmesinden yakındılar çok.

gözüne bir model kestirip internette sürekli kovalarsan sanıyorum ki 1 2 ay gibi bir sürede temin edebilirsin.
  • Fodera  (09.06.19 10:25:34 ~ 10:30:01) 
2 sene önce arkadaşım minolta 7000 satacaktı. tatil olduğu için memleketine gitti işi bana saldı. antikacılara, makine satan sahaflara falan gittim. arkadaşın kafasında 300 vardı. alan olursa 250'ye bırakacaktı. antikacılar 70 80 lira teklif etti. sahafın biri de satmak için değil hediye için alacaktı. 120 vereyim dedi. bu ölücülere satacağıma atıl durumda dursun daha iyi dedi.

bir sene sonra başka bir arkadaşa makine almaya gittik. aynı yere. antalya'daki sahaflar çarşısındaki koleksiyonerlere. ae1'lere falan yaklaşılmıyor zaten. 1500 lira diyen vardı. gözümüze başka bir japon çarptı. kasa m42 ae1 görünümlü bir kasa. markasını unuttum. size 400'e bırakalım dediler. bir de isterseniz minoltalar var, leicalar var dediler. minolta x700'ü 500 liraya satmaya çalıştılar. 7000'e +lens+çantaya 80 lira para veren adamlar. almadık, çıktık. sonra başka bir yerden bir makine geldi. arkadaş hala kullanır.

işin özeti dükkanlar, sahaflar, pasajlar artık ucuza makine için çok geç. hippiler piyasayı çok arttırdı. bulabiliyorsanız letgo'dan falan satıcılara bakacaksınız. al sat işi yapan satıcılar olmaması önemli. adamın atasından dedesinden kalma bir makine bulup fiyatı öldürmeye çalışacaksınız. minolta 7000'e 500 lira veremem şahsen. 250 liraya aldım 6 ay önce. buraya ilanını da koydum ama satamadım. başka bir arkadaşımla kitap karşılığı takas ettik. minoltalar ilginizi çekerse de ben size 200 250 civarına çözebilirim. ama önce bir yerden kullanıp deneyimlemeniz lazım. sadece minoltalarla ilgilenen gazeteci bir abimiz var. 30 40 liraya bir ustaya elden geçirtririsiniz. bal gibi makine olur. kozmetik kusurları görmezden gelmek kaydıyla tabii.


unutmuşum. adını hatırlamıyorum ama ıspartada eski bir usta var. hurda makineleri alıp topluyor. tamir edip satıyor. genellikle atıl durumda çok uzun beklemiş makineleri var. ve neredeyse hepsi de rus. rus severim, iyidir diyorsanız bir araştırın. bulamazsanız ben de bakayım. ısparta'da tanıdık varsa 150 200 civarına alabilirsiniz.
  • mind mischief  (09.06.19 10:42:15 ~ 10:46:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.