[]

ırkçılık mı ?

eksisozluk.com

Şimdi aynı cümlelerin suriye yazan yerine türk yazalım.Olayda almanyada geçsin.Alman birinin bunu internette forumda yazdığını hayal edelim.Şimdi sizce ırkçılık mı değil mi ? Dürüst olun !

Not :Şahsi fikrim usuluna uygun biçimde süriyelelerin büyük kısmı sınırdışı edilsin ama nefretle de insanlara bakmak doğru değil gibi ?

 
Bunu ırkçılık olarak düşünemezsin. Almanya'da Türklere böyle bi şey yazılsa karşısında devlet bunları almasa nasıl kalkınacaktınız aq gibi bir argüman üretebilirsin. Suriyelileri şu an savunacak hiçbir şey yok. Ki ben Almanya'daki Türklere dair eleştirilerin birçoğunun doğruluğunu gördüm ve kabul ediyorum.


  • mg3929  (07.06.19 19:27:11) 
Irkından ötürü mü eleştiriliyorlar yoksa medeniyetsizliklerinden ötürü mü? Onu sorgulamak lazım. Bizim insanımız da süper medeni değil ama .En azından nerede nasıl davranacaklarını biliyorlar. Siz savaştan kaçıp başka bir ülkeye sığınırsanız ve oranın kültürüne uymamak için çabalarsanız sorun sizdedir. Emin olun bu davranışları sergilemeseydiler, buranın kültürüyle uyum içinde olsaydılar kimse bu tür şeyleri yazmazdı bile.

Şimdi sizin yaşadığınız bölgede sürekli sahile gidip otururken artık oturamıyorsanız, hayat tarzınızı bunlar engeller hale gelmişse insanlar neden tepki göstermesin? kaç yıldır buradalar, bi zahmet uyum göstersinler.
  • cemallamec  (07.06.19 19:30:28) 
İrkcilik ve sonuna kadar hakli. Uzgunum, gecmisi, nerede ne yaptigi belli olmayan 5 milyon neonderthalle ayni havayi solumak istemiyorum. Kendi ulkemde uvey evlat muamelesi gormek istemiyorum. Dahasi ve en onemlisi bu insanlarin o topraklardan getirdigi ne iduu belirsiz viruslerle hasta olmak istemiyorum. İlk defa bu sene 1 ay boyunca iyilesemedim lan var mi boyle bisey. Virusler bile evrim gecirmis bunlar sayesinde.

Kendi vatanimdaki kekeler yetmezken bir de bunlar cikti. İstemiyorum kardes, zorla degil ya. Buna irkci dahil istedigin yaftayi yapisitrabilirsin.
  • thesomberlain  (07.06.19 19:36:22) 
Ben buna benzer birseyi feysbukumda yazmistim, fransiz bir arkadasim bana irkci demisti.

Internette okusam alman hakli derim.
  • durgunfoton  (07.06.19 19:44:35) 
evet ırkçılık ama thesomberlain'in de dediği gibi dünyanın en sevimsiz ırkı olan araplarla bir arada yaşamak istemiyorum. itiraf edin sırf müslüman oldukları için toz konduramıyorsunuz. onlar yerine başka dine mensup mülteciler gelse suriyelilere toz konduramayanlar böyle hümanizm kasabilecek mi çok merak ediyorum. kim ne derse desin dünyada tek sevmediğim ırk bunlar. diğerlerine karşı olumsuz bakışım yok.


  • nothing in my way  (07.06.19 19:46:46) 
Evet irkcilik.
Ben de irkciyim. Sorunun cevabi evet.
Nerfetle insanlara bakmanin hakli yani olur bazen. Kyitsiz sartisz, koru korune humanuzm kasmak ahmaklik.
Almanyadaki irkciliga da hak veriyorum.
  • stavro  (07.06.19 19:48:21 ~ 19:53:05) 
irkcilik zaten objektif bakinca turklerle araplar arasinda bir fark yok.
"dünyanın en sevimsiz ırkı olan araplarla bir arada yaşamak istemiyorum" <- dunyanin en sacma soylemi.

  • hot potato  (07.06.19 20:09:11) 
Almanya'ya giden Türkler bizzat Alman devleti tarafından oraya çağrılan kişiler. Hizmetlerinden ve emeklerinden yararlanmak için çağrılan işçiler. Suriyelileri eleştiren herkes anında "Nazi" damgası yiyor hayretlik iş. Türkiye'de kimse ses çıkarmasa sırada daha Afganlar ve Pakistanlılar var. 1 milyon Afgandan bahsediliyor mesela. Yine Suriyeliler kayıt mayıt altına alınıyor, Afganlar külli kaçak


  • burya  (07.06.19 20:14:31) 
Bu şekilde davranan birisi kim olsa olsun ben bu yazarın verdiği tepkiyi veririm. Türk, Arap vs olması fark etmez. İsveç'in bağrından buraya göçmüş olsalar ama bu şekilde ülkeyi istila edip ülkenin tüm yaşantısını bozsalar İsveçliler ülkeden gitsin derdim şimdi Suriyeliler gitsin dediğim gibi. Savaştan kaçan insan İzmir, İstanbul, Mersin gibi şehirde yaşamaz, onlara ayrılmış olan mülteci kamplarında yaşar. Şehirlerde yaşayanların şehirlerine bir gram katkısı yok belki ucuz iş gücü olmaktan başka.


  • nundu  (07.06.19 20:15:09) 
Entry aklima danimarka'da 1985 yılında yapılmış bir televizyon programı ile ilgili bir aihm davasini getirdi. Irkçılığı konu edinen program birkaç tane ırkçı ile yaptıkları röportajı yayınlamış, ve ırkçıların kullandığı ifadeler nedeniyle program yapıcısı ve sunucusu hakkında dava açılmış, ceza verilmiş, bunun üzerine yapımcı aihm'e
başvurmuş, ve aihm de program yapımcısının ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermiş. Irkçılarla söylediklerinden dolayı yapımcının ve sunucunun suçlanamayacağı, onların amacının ırkçılığı desteklemek değil bilakis ırkçı düşünceleri teşhir etmek ve alay konusu yapmak olduğuna kanaat getirmiş, danimarka'yı tazminata mahkum etmiş. Jersild ( Danimarka) aihm kararı diye aratirsanız bulabilirsiniz.

O röportajda da şöyle ifadeler geçiyor:
"ku klux klan sizin için ne ifade ediyor?"

"çok şey ifade ediyor, çünkü yaptıkları şeyin doğru olduğunu düşünüyorum. zenciler insan değildir, hayvandır, bu durum türkler, yugoslavlar ve kendilerine ne denirse densin diğer bütün yabancı işçiler için de geçerlidir.


Buraya geliyorlar ve bizim toplumumuzun sırtından geçiniyorlar. zaten bizim sosyal yardım almada yeterince problemimiz var, ama onlar sosyal yardımları hemen şıp diye alıyorlar. bizler paramızı almak için sosyal yardım müdürlüğündeki ahmaklarla tartışıyoruz, ama onlar hemen alıyorlar, onlar konut listesinin başında bulunuyorlar, onlar bizden daha iyi daireler alıyorlar, çocuk sahibi olan bazı arkadaşlarımız kenar mahallelerdeki en kötü evlerde oturuyorlar, evlerinde bir duş bile yok, ve işte bu
‘perkere’ (nigger benzeri ırkçı ve aşağılayıcı bir argo kelime, danca perser (pers) ve tryker (türk) kelimelerinin karışımından geliyor) aileler yedi çocuklarıyla buraya geliyorlar ve pahalı bir daireyi hemen alıp çıkıyorlar. paraya bağlı olan her şeyi alabiliyorlar, bu doğru bir şey değil, danimarka danimarkalılarındır, tamam mı?"

Sonuçta ırkçılar cezaya çarptırılmış danimarka'da ve aihm de onların söylediklerinin ifade özgürlüğü çerçevesinde kabul edilemeyeceğinin altını çiziyor.

Soruya cevap vermek gerekirse @cemallamec' in de dediği gib ırkından ötürü mü eleştiriliyorlar yoksa medeniyetsizliklerinden ötürü mü, burası biraz muğlak. Irkından dolayı ise bence ırkçılıktır. Öte yandan ifade özgürlüğü müdür? Yukarıdaki karara göre değil. Bilemiyorum altan. Nerden baksan tutarsız nerden baksan ahmakça diyor ya ahmet kaya o misal.
  • Amaranta ursula  (07.06.19 20:26:18) 
almanya’ya giden türkler savaştan kaçıp gitmediler
orada adaptasyonunu sağlayamayan zaten türkiye’ye dönmek zorunda kaldı.
adapte olmada. kalmaya çalışanlar da türk mahallesinden dışarı çıkmıyor zaten.

ez cümle eğer mülteci isem gittiğim ülkeye adapte olmaya çalışırım, ülkede misafir olduğumu hissederim.
ama bu suriyeliler ülkenin sahibi gibi yaşıyor, senş yaşadığın ülkede yabancı gibi hissettiriyorsa orada bir sorun vardır.

sen almanya’da bu suriyelilerin yaptığını yap bakalım mülteci olarak.
toplumda ne karşılık alırsın.
ya da green card sahibisin diye amerika’da yap.

evet yazar arkadaş çok sinirli ve söylemleri biraz sert ancak almanya’daki türklerle, türkiye’deki suriyeliler aynı terazide değerlendirilemez.
  • otopsicocugu  (07.06.19 20:27:03) 
Bu arada miyon tane insanin multeci veya siginmaci kisvesi altinda tum ulke topraklarina dagitilmis olmasinin ardinda bir art niyet ariyorum arkadaslar. Bu konuda anlasalim. Bunun ucu vatana ihanete kadar gider, umarim o gunleri goruruz.


  • thesomberlain  (07.06.19 20:30:29) 
Dünyanın her yerinde bu Tür söylemler ırkçılıktır.


  • sorubankasi  (07.06.19 21:42:48) 
"bana ırkçı damgası vurmayn" <- tam az gelismis ucuncu dunya vatandasi soylemi


  • hot potato  (07.06.19 21:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.