[]

Fenerbahçe şike yaptı mı?

1-CAS'taki dava ve uefa'nın tavrı bu konuda net değil mi?
2-Hangi maçlarda şike var ve sizce gerçekten şike yapıldı mı?



 
2 evet

Hayir diyenler feto ye atiyor sucu. Hos savcilar vs tirt ama turkiyede adalet yok ki savcilardan soz edilsin. Kanit ariyorsan youtube tapeler ile dolu aziz yildirim ve eksioglu yazarsan gorursun.

Sirf buyuk camia diye dusurmediler.

1 Uefa sike dedi diyelim yaptirim icin Tff beklenir. Lig islerine karismiyor uefa. Tff ne derse ona ok. Uluslararasi ok ama hepsi o.

Ha ne zaman kabul edilir? Trabzona kupasi verildiginde.
  • baldan kaymak  (07.06.19 18:56:14) 
Bence yapmadı.


  • kaptan memo  (07.06.19 19:14:25) 
şike mike yok. Bir önceki yıl cemaatçi Ertuğrul'un Bursası şampiyon yapıldı. Başakşehirin aldığı desteğin bir milyonu katı bunlara verildi. Anadolu'dan şampiyon çıkıyor diye 0-6 yaş hareketler yapan başkanlar, siyasiler gördük. Sonraki yıl fb, tüm ligi tek tek sıradan geçirdi. Üstüne de M ali aydınlar başkan olunca bi kesim kudurdu. Ne hükümete, ne cemaate teslim olmadığı için kumpas kuruldu. Sevin sevmeyin adam AKP'nin adamına işinize bakın, siyasete girmeyin hergün şehit haberi geliyor diyor www.dailymotion.com Bu lafları söylebilecek camia yok. Adnan Polat ıslıklama olayından sonra 20 milyon gsli akp ye verdi diyen bir organizma, aradaki fark anlatılacak gibi değil


  • speedy  (07.06.19 19:28:11) 
son haftalarda kaybettikleri sampiyonluklar dolayisiyla travma icindeydi camia. aziz yildirim bir daha benzerini yasamak istememis, arka planda ayarlamalar yapmis. bu ayarlamalari feto yapmadi bizzat aziz yildirim fenerbahce elemanlarina yaptirdi, feto de yakaladi. usulsuz yakaladi diye aklandi fenerbahce. yoksa sike yapmadi denmiyor. tek bir sporcunun aklinin karistirilmasi bile zaten donulmez hasar verir.

fenerbahce sike yapmistir. yapmamis olsa da o maclari kazanirdi muhtemelen ama aziz yildirim takim emegine guvenmemis, yazik etmis, kendini de feneri de bitirmis.

youtu.be
  • iyi dedi  (07.06.19 19:48:48) 
başkanının bile itiraf ettiği şikeyi reddediyorlar.
akp'den beter bu fenerliler.

  • tchuck  (07.06.19 20:29:37) 
Yaptı.


  • Elduinnnn  (07.06.19 20:30:45) 
Ergenekonlar, Balyozlar olurken Fb imalı imalı her seferinde cumhuriyetin yıkılmayan kalesiyiz diye basın açıklamalarında laf çarpıyordu cemaate. Gs'yi zaten kucağına oturtmuştu cemaat, bjk'nin hali içler acısı, taraftarı medya gücü sınırlı. Fb'ye nufus etmek istediler, edemeyince bu kumpası kurdular. Trnin en büyük sivil toplum örgütü sonuçta. Adamlar genelkurmay başkanını içeri almış, Aziz'i mi içeri alamayacak. Kumpas değil diyen varsa fb biraz fazla sert yendiği içindir. FB 1 şampiyonluğu 10 şampiyonluk gibidir, acısı kolay kolay geçmez. GS şampiyon olduğu bu sene 2 günde unutuldu geçti işte, Muslera uçan tekmeler atıyor, kontrolsüz çıkışlar yapıyor bir sezonda 6-7 kırmızısı garanti kimse bir şey diyor mu, unutulup geçiyor. Ama fb desen ANELKO ELLO GOOL ATTI diyen tipler var, dediğim gibi fb şampiyonlukların yenilgisi, acısı kolay kolay geçmez.


  • freedonia  (07.06.19 21:01:37) 
yaptı.

o şimdi kumpas kumpas diye ağlayanlar, şike tapelerinin içeriğine itiraz etmemiştiler zaten. dinlemelerin usulsüzlüğüne itiraz etmişlerdi.

mahkemede sturm graz - galatasaray maçının kasedini izletip kendi yaptığı telefon konuşmasını açıklayamayan bir başkan.

yaptı.

delillerin hukuki değer taşıyıp taşımaması (toplanma açısından) ayrı bir konudur. delillerin içeriği (tapelerdeki insanların da itiraz etmediği) ayrı bir konudur.
  • levpontryagin  (07.06.19 21:06:02) 
1-uefa kadar g**ü başı ayrı oynayan kurum yok. tam ortaya laf atıp ortadan kaybolan yavşak karakteri. 2011deki dinamo zagreb-olympique lyon maçı varken şike diye tutturan bir kurum bu.
2-tff de şike yapmayan klüp yok ki. fenerbahçe de bjk, gs, ve ts kadar şike yaptı. hatır şikelerinin teşvik primlerinin ise haddi hesabı yok. ancak fb nin 2007den sonra şike yapması için bir gerekçe de yoktu. 2011de fb türkiyede mali ve kadro açısından açık ara en güçlü takımdı. 3 temmuz davası ise gsli savcının (zekeriya öz) açıp devam ettirdiği bir soruşturma için uefanın gönderdiği ve gs yönetim kurulu üyeleri (lutfi arıboğan, ilhan helvacı ve ebru köksal) tarafından karşılanan görevlinin gazete manşetlerine dayanarak hazırladığı bir dosya ile uefa gündemine taşındı.
kısaca şike yapan bir takımın şike yapmadığı sezonlar için ceza aldığı bir süreç oldu.
  • tururo  (07.06.19 21:13:44) 
dünya düzcüler mi daha sorunlu yoksa şike yok diyenler mi kestiremiyorum.
adamların zaten şike yapmadık diye bir iddiaları yok.
dava süreci ile ilgili itirazları var.
  • Poree1932  (07.06.19 21:17:52) 
Yaptığını herkes biliyor, tartışmaya bile gerek yok. Kumpas kısmı, sadece fenerin şikesinin ortaya çıkarılmış olması. Her takım şike yapıyor demek değil bu ama.


  • ssiradanbirigibi  (07.06.19 22:12:53) 
evet yaptı. yapmadı diyen fenerli zaten. o zamanlarda neden böyle şeyleri halının altına sürüyoruz diyordu demirkol. süpürüldü işte.

klasik mağdur edebiyatı. aziz yıldırım şampiyon olamasaydı koltuğundan olacaktı.

şimdi başarısız fener başarısızlığını bizim 28 şampiyonlugumuz var diyerek örtbas etmeye çalışıyor işte.

para toplamak için gs maçında kara leke filan diyorlardı.
  • koela  (07.06.19 23:47:52) 
Olay şu: mesela İran'ı kimse sevmiyor değil mi? Ne müslümanlara yaranabiliyor ne batıya. Bu İran'a çatmak için bahane arıyorlar. Diyorlarki: bilimadamları, uzmanlar, profesörler inceleme yaptık, raporlar hazırladık geçen yıl şu kadar sera gazı salmışsın atmosfere, küresel ısınmanın sebebi sensin, seni yargılayacağız, delilimiz, raporumuz hepsi hazır. İran da diyor ki dalga mı geçiyorsunuz Çin, ABD, Rusya varken sera gazı benim neyime? Sonrasında CNN'de, Reuters, EL Cezire'de çarçaf çarşaf İran'ın sera gazı raporları yayınlanıyor, İran şeytanlaştırılıyor nükleer bomba da üretiyordu bilmemne diye abarttıkça abartılıyor ve senden bunu inanmanı istiyorlar. Mesele kısaca bu.


  • neverletyougodown  (07.06.19 23:59:56) 
Yapıp yapmaması mühim değil. Çünkü yapmayan takım yoktur. Hepsinin kayıtları vardır. Fenerbahçe ve aziz yıldırımın başını yakmak istediler ortaya çıkardılar. Bunlar fillerin tepişmesi ve doğal. Doğal olmayan iki yüzlü ve beyin yetmezlikli durum ise fenerliler dışındaki herkesin kendi takımı şike yapmadı gibi konuşması.


  • Trene çelme atan adam  (08.06.19 03:35:37) 
''Yapmadı'' demek saçma sapan bir şey. Fenerbahçe taraftarının söylediği şeylerin bir kısmı doğru. Özellikle ''Türkiye ligi temiz değil, bizi şike ile suçlayan Trabzonspor dünya üzerinde ismi Wikileaks'te geçen tek futbol kulübü'' vs. söylemlerinde kimse yalan söylüyorsun diyemez. Fakat nasıl şike yok diyebiliyorsunuz aga ben anlamıyorum gerçekten. Evet ortada saçma sapan, karikatürize iddialar vardı, Emenike'nin para sayma görünteleri vs. gibi. Fakat ''sürülen tarlarlar'' vb. bir ton ses kaydı da çıktı ve hiçbiri reddedilmedi. Evet ortada bir kumpas var. Aynı 17-25 Aralık kumpas olduğu gibi bu olayın da ortaya çıkartılma şekli kumpas. Fakat ses kayıtları hiçbir şekilde reddedilmedi. Bildiğin büyük takım düşürülmesin diye saçma sapan bir çaba gösterilip üzeri örtüldü ''şike sahaya yansımadı'' gibi salakça bir gerekçeyle.

Fenerbahçeliler de zaten ''ses kayıtları montaj'', ''tamamı iftira'' ya da ''bahsedilen tarla gerçekten tarla'' vb. şeyler söyleyerek reddedemiyorlar iddiaları. Bütün karşı çıkışlar ''kumpas'' söylemi üzerinden. Olay çok basit. Sizin bir düşmanınız var ve sevgilinizle sizi ayırarak sizden intikam almak istiyor. Bu yüzden bir suç ortağı buluyor, bir şekilde sizi kandırıp sevgilinizi aldatmanız için kur yapıyor, ilgi gösteriyor. Sonra siz de bu yemi yutup sevgilinizi o kişiyle aldatıyorsunuz. Düşmanınız da öpüşürken fotoğrafınızı çekip sevgilinize mail atıyor. Olay kumpas mı ? Evet. Sevgilinizi aldattınız mı ? Evet. Bu kadar basit.
  • evandro roncatto  (08.06.19 03:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.