[]

IELTS Academic’e girenler

Hangi kaynaklardan nasıl ve ne kadar çalıştınız? Kaç puan aldınız? Bilgisayar mı kağıt mı?

Hayatımda girdiğim tek İngilizce sınavı YDS, ondan da 92 veya 94 almıştım. Şimdi minimum 7.5 alabilmem için ne önerirsiniz?


 
Cambridge ielts serisi var. Arkadaş onları yaladı yuttu 7 aldı. Yds’si 60 küsür bir şeydi.


  • adwokat  (07.06.19 01:17:57) 
sınava özel çalışmak gerekiyor. üstteki yorumlardaki kitap mesela.
sınav formatını bilmek gerek. sınava 50 kere girmiş gibi bi hazırlıkla sınava girersen zaman kazanırsın.

ücretli veya ücretsiz internette örnek sınavlar çözülebilir.

ben 3 kez girdim. ilkinde pek hazırlanamadım. ikincisine bir ay sonra girdim. bu bir ayda sadece writing çalıştım, giriş gelişme sonuç, aranan kalıplar vs bunları öğrendim. freestyle değil şablon gibi cevap vermeyi öğrendim. 1-1,5 puan artmıştı sanırım.

bilgisayar değil kağıt kalem, speakingde insanla yaptım sınavı. daha önce toefl a bilgisayarda girmiştim, o ortam çok germişti, herkesin aynı anda kulaklıklara konuşması falan. o yüzden ielts çok rahattı. odada hoca ile yalnızsın, ses yok, rahatsız eden yok.

ama kuralları, sınav formatını, aranan cevabı, speakingde writingde kullanmanı bekledikleri yapmacık bile olsa kalıpları ezberlersen işin kolay.
  • sttc  (07.06.19 01:30:06) 
internet ve youtube'dan 2-3 saat çalıştım. ingilizce'den ziyade sınavın tekniklere göre çalışmak daha mantıklı bence. 2 kere girdim 2'sinde de 7.5 aldım. bence en önemli şey reading ve listening'ten yüksek not almak çünkü speaking ve writing'ten tam alma ihtimalin yok, buralardan illaki puanın kırılacak. bol bol örnek sınav çöz. olay tekniği bilmekte geçiyor. bu arada kağıtta girdim. arkadaşın dediği gibi toefl'daki speaking olayı insanı çok kasıyor. kulaklık olmasına rağmen herkes bir anda konuşmaya çalışıyor, insanın aklı karışıyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (07.06.19 02:20:58 ~ 02:23:43) 
Bir mail adresi gönderirseniz yardımcı olayım.


  • m3mphis  (07.06.19 09:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.