[]

araba surmekten korkuyorum

bu korkumu nasil yenebilirim?

trafikte dayak yememin veya zarar vermenin olusturacagi etkiden korkuyorum. trafikte bok yere kavga cikar sinirimi alamayip ben vururum karsimdaki basini bir yere carpar, olur. onun colugunu cocugunu yetim birakirim. hapse girerim. vicdan azabi cekerim. ya da ben dayak yerim, burada ailemin ve sulalemin basi belaya girer. yani doversem ayri dayak yersem ayri bir dert.
araba surerken kaza yapmaktan korkuyorum. bir insana ve onun malina zarar vermekten endiseleniyorum.

...

aklima binbir turlu korkunc senaryo geliyor. bu yuzden araba suremiyorum. ancak bu zamanda araba surmemek de baskasina bagimli olmak gibi bir sey.
surmek istiyorum ama korkumu yenemiyorum bir turlu.

acaba bu korku herkeste var ve herkes bu korkularina ragmen mi suruyor?

sahsima bir sey olmasindan veya dayak yemekten korkmuyorum. bunun olusturacagi etkiden endise ediyorum. amacim kimseye zarar vermemektir.

 
Bu kadar detaylı düşünmeyin. Kurallara uygun sürün, hata yaparsanız özür dilemeyi bilin, karşı taraf ne kadar saldırgan olursa olsun, haklı da olsanız kusura bakma deyip konuyu kapatın. Trafikte belinde silah olan tonla insan geziyor, delikanlılığa hiç gerek yok.

Bende bu korkular yok bu arada. İhtiyaç olunca düşünmeden arabaya atlayın gidin. Söylemesi kolay tabii ama başka bir çözüm de aklıma gelmiyor.
  • orient blue  (06.06.19 11:14:44) 
dayak yeme olayı zor. arabadan inmeyip özür dileyen taraf olursanız %99 problem olmaz. onun dışındaki ihtimaller kaldırımda yürürken üzerinize tabela/cam düşüp ölmeniz kadar kazai durumdur. dikkate alarak yaşayamazsınız bunları. kibar ve dikkatli olduktan sonra korkacak bir şey yoktur.


  • tukenmez adam  (06.06.19 11:16:28) 
Kullanma, çok basit.
Trafik senin gibi korktuğu halde toplumun baskısıyla trafiğe çıkmak zorunda hissedenler yüzünden bu halde.
Trafiğe çıkmak, özellikle ankara istanbul gibi şehirlerde özgüven ister. Korkaksan çıkmayacaksın. Bu kadar basit.
  • adwokat  (06.06.19 11:31:49) 
Kisa bir sure sadece geceleri arac kullan o trafik stresini uzerinden at bence.


  • Diskirminant  (06.06.19 11:55:44) 
kilit nokta "bu kadar düşünmemek." veya düşünsen de bu hali "umursamamak." herkesin kendin gibi olduğunu unutmamalısın. onlar da insan. onların da hata payı var. kimse mükemmel değil. bu bilgi dahilinde her şey akıyor bir şekilde.

arkadaşın önerisi güzel. bir süre geceleri sür. mahallende tur at. yavaş yavaş genişlet sürüş yaptığın çemberin çapını. en önemli konu park bence. kısa sürede pratik şekilde park yapmaya alıştıktan sonra gerisi gelir, geliyor.

dayak nedir ayrıca? araçtan inmezsin olur biter.
  • matrix  (06.06.19 12:21:56) 
bu düşüncelerden bir an önce kurtulmalısın çünkü sağlıklı değil. sen sadece direksiyonun başına oturup gideceğin yere sür arabanı; kurallara uy, dikkatli ol, bu kadar, bitti! dışardaki herkes kavga edecek adam aramıyor ki.

hem hadi diyelim hata yaptın, karşıdakine ellerini kaldırıp "kusura bakma" hareketini yaptığın anda karşıdaki sinirden çıldırmış olan insanın birden durulup "eyvallah" diyerek yoluna devam edeceğini göreceksin zaten.

bunu en azından gaz-debriyaj-freni bilen, 20 km ile sol şeridi işgal etmek gibi hobileri olmayan birisi olduğunu düşünerek yazıyorum
  • ssiradanbirigibi  (06.06.19 12:32:37) 
lütfen trafiğe çıkma.


  • scudman1  (06.06.19 13:14:50) 
Kavga konusunda; kavgaya girmene gerek yok, kimin kabahatli olduğundan bağımsız olarak (özellikle de kaza sonrasında) kavga en son durum oluyor, kaza durumunda kişiler ya canlarını ya mallarını yada ikisini birden düşündüğünden bu işi en temiz şekilde halledelim peşinde oluyorlar, ciddi kazalarda ise (ölümlü yaranlanmalı veya ağır maddi hasarlı) insanlar şokta oluyor, ne olduğunu bir süre anlamıyor, hafif mala dönüyorlar ki o sırada kimse kavga etmeyi düşünmüyor.
kavgalar genelde hadisene kardeşim diye oturduğu yerden bidirdayanlar tarafından çıkartılıyor. niye yol vermedin, cart ettin curt ettin vs. diye, ufak hasarsız kazalarda (aynaya değme, vs gibi şeyler, hasar yok, zarar yok) zaten sorun çıkmıyor dediğim gibi.

adama bir vurdum öldü durumu o kadar kolay değil, birini öldürmek o kadar kolay olaydı silahdı, topdu tüfekti icad edilmezdi.

kimseye zarar vermeyi istemiyorsan biri sana bıdırdağında kusura bakma falan diyip özür dilediğinde (daha önceden atar yapmadığını var sayıyorum) konu kapanıyor.
  • selam  (06.06.19 13:53:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.