[]

Çıldırıyorum

Kamu çalışanları dohuz gün tatile akarken biz çalışıyoruz. Sebeb?
Bu saatte uyanık olmamız yetmiyor, bir de çalışıyoruz. Delirmek üzereyim.

Hakikaten 20-30 yıl sonra bu adaletsizlik yüzünden vay enayiler kabul etmişler bu durumu diye konuşulacak diye tahmin ediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

O değil de bu saatte uyandık bir de üstüne çalışacağız. Üstüne de kırk elli sene daha çalışacağız ölebilmek için. Beni bir gülme tutuyor.

 
bunun adaletsizlikle alakasi var. isteyen herkes kamu calisani olabilir. dogustan gelen bir ozellikmis gibi mantiksiz adalet edebiyati yapiyorsun.


  • hot potato  (06.06.19 08:11:50 ~ 16:48:55) 
Her mesleğin avantajı/dezavantajı vardır. Eğer kamuda çalışmanın belli olumlu yanları olmasa kimse kamuda çalışmaz ve devlet iş yapacak eleman bulamaz. Tabi ki çalışma koşullarını belli bi kalitede tutmak zorunda elinde belli seviyede "kalifiye" elemanı özel sektöre kaptırmamak için. Ha tabi günümüzde torpille girenler var devlete ama özel sektörde de var bunlar.

Sonuç olarak devlet çalışanının hakkı 9 gün tatil yapmak. Özel sektörün de başka avantajları var daha çok gelişme imkanı gibi.
  • nundu  (06.06.19 09:48:01) 
Bu sartlarda calismak sizi bu kadar mutsuz ediyorsa -ki ediyor gibi gorunuyor- oturun ve sorgulayin. Belki de ozel sektorden memnunsunuz ama kosullar sizi tatmin etmiyor. Belki de istediginizden dusuk bir maasa calisiyorsunuz. Ya da gercekten kamuda calismak istiyorsunuz. Dusunun ve ne istediginize karar verin. Sonra da cikis yollari arayin. Ilk denemelerde basarisiz olursunuz ama elbet ki sizi daha mutlu ve tatmin edecek baska bir is bulabilirsiniz.

Yukaridaki respect kullanici adli arkadasin duyarsiz cevabina da takilmayin lutfen. Insanlarin nasil bu kadar densiz olabildiklerine hala sasiriyorum.

Iyi bayramlar
  • balpolen  (06.06.19 10:11:19) 
artılar ve eksikler... devlet memurlarının çoğu için (hepsi değil, daireler açık, nöbetçileri var) 9 gün tatil oldu. genelde mesai yapmazlar, 8'de başlanır 5'te biter. izin kullanmakta sıkıntı yaşamazlar vs. vs. en mühimi de iş garantileri vardır.
ama hep ortalama maaş alırlar. örneğin; 30 yaşında memur bir mühendis aylık net 6000-7000₺ kazanırken aynı yaşta 7-8 yıllık tecrübeli özel sektör çalışanı net 10000₺ kadar maaş alır. ama çalışır. mesaiye kalır. strese girer. her zaman izin kullanamaz.

tercih meselesi.
  • metrobus yoluna kacan angus  (06.06.19 11:56:38) 
Aynen con waynen. Ayrica orucu fakirler tutar 9 gün tatili zenginler yapar. :-)


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (06.06.19 13:07:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.