[]

Babam artık iyice canımı sıkıyor.

Peder bey ile olduk olası yıldımız barışmadı zaten ama eskiden çocuktuk şimdi 30 a geldik koymaya başlıyor. Elazığ'da askerlik yapacağım, bulundukları ilde trakya bölgesinde, bugün yemin töreni muhabbeti oldu çok uzak gidilmez oraya zaten 21 gün falan dedi, eskiden olsa koymazdı ama geçen hafta halaoğlunun yemin törenine gitti (tamam 2 saatlik yol ama oğluyum sonuçta).Ne olursa olsun insan bu biryere olan birşey geliriz tabi demez mi yahu.

Geçen duyuruda açmıştım hatta, araba almak istedi beni aradı (normalde 30 senede 3 kere aramıştır) dedi böyle böyle araba alıcam ne diyosun (ayrı yaşadığım için onlardan) dedim sen bilirsin para senin arabada senin sen bilirsin dedi para bizim (ulan dedim düzeldi heralde), temmuzda eline toplu para geçicek ama şimdi kredi çekeyim temmuzda kapatırım dedi 3 ay ertelemli krediler varmış dedi, dedim sen bilirsin ama bi araştıralım, ben araştırana kadar almış arabayı, bugünde diyor ki temmuzda 2500 lira ödeme yapıcam dedim neden e dedi o 3 ay ertelemeli benim anladığım gibi değilmiş, dedim sana demedimmi ben oku araştır diye, ne danışıyorsun,ne okuyorsun, arkadaşlarının söyledikleri bizimkilerden daha önemli, paşa paşa öde iyi olmuş dedim. Kalktı gitti.


Ya çok şişirdim kafanızı ama, gerçekten düşünüyorum yani yarın öbürgün düğün dernek olursa ben bu adamı nasıl sokucam elalem içine babam diye. Herkesin ki mi böyle yoksa benimki mi anlamıyorum. Maddi olarak şu zamana kadar 1 kuruş almadım, almamda ama bu adam ile ne bi sohbetimiz var ne muhabbetimiz senelerdir. Ortada kavga gürültüde yok. Bana bişeyler desenize ya, çok sıkıldım

 
bence siz abartiyorsunuz, babanizin soylemlerinde bir anormallik yok


  • cay sigara  (06.06.19 00:00:32) 
Anladığım kadarıyla kredi için senden direkt para istemek için aramamış, o durumu paylaşmış sadece. Babalar böyle biraz, bazen ben iyi bilirim kafasında olabiliyorlar. Alttan almak zorundayız. Ben ortada insanlarla tanıştıramayacağın bir durum göremedim anlattığın kadarıyla. Bence biraz babana kızgınsın yılların ilgisizliği sonucunda, bu yüzden de ufak şeyleri bile kafanda büyütüyorsun. Klişe olabilir ama konuşmak en iyi çözüm.


  • mg3929  (06.06.19 00:03:58) 
1- Baban bana kalırsa genelde bize aşılanmaya çalışılan çocuklarına mesafeli baba portresine uyum sağlamış biraz; ama sorun şu ki bu durum sadece ondan kaynaklanmıyor olabilir, yani sen de çok normal değilsin. Babana karşı hoşgörülü olmadığın çok bariz, onu takıntı haline getirdiğinden normal bir davranış olsa bile her yaptığı batıyor sana belli ki. Bence bazı noktalarda saygısızlığa da varıyor davranışların. Sen ona bu kadar mesafeliyken ondan farklı bir davranış beklemek olanaksız.

2- Hayır, herkesin babası kesinlikle böyle değil.

3- Bir dahaki sefere lütfen birkaç noktalama işareti kullan, bağlaçları düzgünce ayır. Okurken gözüm kanadı, beynim bulandı.
  • whyamy  (06.06.19 00:04:57) 
Kardeş ruhun liseli kalmış, lise 1'den beri babamdan bir kuruş para almadım. mezuniyetime, yemin törenime bokuma püsürüme gelmedi. defalarca borç verdim geri alamayacağımı bildiğim halde. ben ağlamadım bu kadar.


  • goodz  (06.06.19 00:08:52) 
Abartiyorsunuz biraz.


  • kirmizipilotkalem  (06.06.19 00:11:51) 
@morbembombom

Teşekkür ederim geri dönüşlerin için. İşte onu bilemiyorum bende, ya bu yaşa kadar değişmedi herif salla gitsin diyorum bi, bi taraftanda ya bu nasıl insan diyorum. Aynı ev içersinde 1 muhabbetimiz bile yok 3 ayda bir gelmeme rağmen, İlk gün nasılsın, işler nasıl birde son gün dönerken hadi güle güle. Konuşulacak kadar bile değerli görmüyorum aslında, ya da nasıl konuşulur onu da bilmiyorum çünkü daha önce gerçekten hiç konuşmadık.
  • paramolacak  (06.06.19 00:31:06) 
3 günlük dünya boşver sen kalp kırmamaya çalış hele ki baba kalbi. Sabret boşver. Ölünce üzülürsün.


  • Kahir ekseriyet  (06.06.19 00:34:40) 
Ben bu iki olayda bir numara görmedim. Benim oğlum evimin dibinde bedelli yapsa bile ben gitmem mesela yemin törenine ki sen burada trakya-erzincan diyosun.

Araba mevzusunda da adam senin de şikayet ettiğin şeye yıkmaya çalışmış ve senden fikir istemiş ve anladığım kadarıyle sen de yılların birikmişliği ile parmağının ucuyla tutmuşsun konuyu.

Eğer bütün olaylar bu iki örnek gibiyse abartıyorsun bnce. Böyle baba modeli çok var.
  • teritori  (06.06.19 01:51:40) 
sen konuşmayı dene bir gün, sallama olsa da olur, iş değiştirecem sen ne diyorsun de, bir kaç bişi danış, evde musluk bozuldu ben bunu nasıl yaparım diye ara (yalanda olsa), oradaki hali tavrı nasıl olacak onu bir gör, ona göre hareket edersin.


  • selam  (06.06.19 10:50:29) 
Öiko kusura bakma ama yaşın otuz olmuş ama hala 15 gibi davranıyosun gb geldi bana. Anlattığın iki örnek üzerinden yorumlarsak, birincisi tarakyadan elazığa kıçı kırık bi yemin töreni için yaşlı başlı insanları yormak ne. O geleyim dese bile senin gelme diyeceğin yerde bir de kıskançlık yapıp, ona gitti bana gelmem dedi diyorsun. Buradan zaten sende sıkıntı var. Koca adam olmuşsun ananı babanı düşünmen gerek kendinden önce.
İkinci örneğinde de sen zaten umursamamamışsın. Baban da hissetmiştir bunu. Gdip kafasına göre almış arabayı işte. Seni hiç aramasa bu sefer de danışmadan etmeden araba almış diyecektin muhtemelen. Ayrıca Senle konuşması ve senin araştırıp geri dönmen arasındaki süreden bahsetmemişsin gibi. Adan sana sormuş sen bilirsin senin paran ne demek? Git ne yaparsan yap demişsin gibi geldi.
Kısaca arada kavga tartışma da yok dediğin için biraz senin yaşına göre davranmak gerekli biraz da alttan alıp ilgi göstermenle hallolucak seyler.
  • hayatbirfilm_basroldesensin  (06.06.19 13:10:03) 
aile bile olsa beklentileri ayarlamak lazım. sonra hayalkırıklığı, sitem, öfke, tartışma, laf sokma vs oluyor. olduğu gbi kabullenip mümkünse doğru mesafede durmak lazım. o yüzden meslek edinip kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz.


  • sttc  (07.06.19 02:28:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.