[]

Otomobil bakım servis işleri

Arabanın bakımı geliyor da servise mi götürmek lazım sanayiye mi sizce, siz nasıl yapıyorsunuz?Bi de dikkat etmem gereken bi şey var mı? araba kullanmaya yeni başladım da çok aşina değilim bi de size sorayım dedim, tesekkürler :)




 
araba garanti suresi dahilindeyse ve anlamiyorsaniz servis, diger turlu forumlarda arastirip ustaya goturebilirsiniz.

(sanzuman yagi degisimi vs. gibi kritik bakimlarda yine servise goturebilirsiniz icinizin rahat etmesi icin)
  • brkylmz  (05.06.19 21:43:39) 
Hangi şehir? ona göre tavsiye verebiliriz. sanayide işin her zaman daha ucuza hallolur ama bazen halloldu zannedersin hallolmaz. servis için bir şey söyleyemem, götü de var göt oğlu götüde. sadece götse yüksek ücret öder çıkarsın.


  • dirildimde geldim  (05.06.19 21:49:44) 
servis kazik ama saglam/garantili, sanayi ucuz ama ne olacagi belli degil..
eger arac yeni ya da cok pahali hassas falan degilse mumkunse es dosttan bir tavsiye alarak sanayiye goturmek daha mantikli, aksi halde hele de isten anlamadiginizi cakarlarsa cok fena kitleyebiliyorlar, bir nevi istanbul taxicileriyle ayni mantik, cogu 3 kurusluk is yapip 5 kurus almanin derdinde, bir keresinde arabamin hic alakasi olmayan bir parcasini komple degistirmislerdi, bahsettigim arizaninda duzelmeyecegini belirterek.. katil olmaya en cok yaklastigim anlardandi..

  • alttaraf  (05.06.19 21:52:17) 
garanti bitmemişse yetkili servis, yok eğer bitmişse ve sanayide usta tanımıyor, gitmek istemiyorsan her araca hizmet verebilen bosh yetkili servis gibi özel servislere gidebilirsin. yetkili servisten daha ucuz olur ama sanayi ustasından da pahalıdır. içerisi laboratuvar gibidir işlerinde titiz oluyorlar genelde gördüğüm. örnek: üsküdar bosh servisi şahinler gibi..


  • barloa  (05.06.19 22:32:11) 
Peugeot icin konuşursam özel servisle neredeyse aynı paraya tekabül ediyor. Gidip servise veriyorum bakımını yaptırıyorum, bakımda değişecek parca varsa işçilik almıyorlar, ufak tefek şeyleri hallediyorlar yıkayıp mis gibi veriyorlar. Takılan parçalar orijinal ve garanti veriyorlar. Geçen nisanda 700liraya hallettiler, özele gitsem en az 500lira alırdı gerek yok.


  • karacigerim vur kadehlere  (05.06.19 22:34:21 ~ 22:36:57) 
@dirildim de geldim şehir ankara. Garanti kapsamında değil, 40 binde micra. En iyisi güvenilir bi yer bulmak sanayiden o zaman servise hiç bulaşmadan


  • pegi  (05.06.19 23:00:25) 
Araba modelinizin forumu ya da facebook grubu vardir illa. Orayi bulun. Kili kirk yaran tipler var orda, cok faydali bilgiler veriyorlar. Ustalarla ilgili de cokca paylasimlar yapiliyor.


  • brkylmz  (06.06.19 12:31:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.