[]

hastalık hastalığı

merhaba,
hastalık hastası bir bünyeye sahibim. en ufak bir kol ağrısında kalp krizi, diz ağrılarında menisküs ve bunun gibi en ufak bir kaşıntıda bile bir hastalık buluyorum kendime internet sağolsun. 3 yıldır günde 1 paket sigara kullanıyorum. son günlerde çok az yiyorum ve çok az sıvı tüketiyorum. boğazımda hafif bir yanma mevcut sigara içerken ve yemek yerken. şimdiki favorim de gırtlak kanseri. gerek bu hususta, gerek de hastalık hastalığından kurtulmam için ne yapmamı önerirsiniz.
eyvallah.


 
sigarayla birlikte icki de icmiyorsan, girtlak kanseri olma ihtimalin dusuk. cunku girtlak kanseri aksamci hastaligidir. ama senin gidisin akciger kanseri, mesane kanseri gibi kanserlere dogru. tabii, daha once kalp krizi gecirip olmezsen. ama muhtemelen yasin genc. dolayisiyla, tekrar dogru yola girmen icin vaktin ve iraden var. sigarayi tedricen (yani yavas yavas) azalt. gunde 5 sigara icmeye basladigin zamanlardan birinde "ulan ben bunu icmesem de olur aslinda" noktasina geleceksin. o zaman sip diye birak. cok az yemen cok iyi bir sey de cok az sivi icmen cok kotu bir sey. bobrek yetmezligi olur ve omur boyu diyalize mahkum olursun. niye mi bu kadar ic acici konusuyorum? cunku dost aci soyler. ben senin dostunum. (haa, bi de, hasbelkader doktorum)


  • compadrito  (04.04.10 19:22:48) 
tek tük içki de içiyorum ama öyle her gece piiz durumu yok, yani ne bileyim taş çatlasa haftada 2-3 biradır en fazla. bir de ayda bir rakı durumları. velhasıl, teşekkür ederim ilginiz için.


  • ahmetb  (04.04.10 19:26:14) 
evet tam olarak hastalık hastalığı da denmeyebilir bu duruma, ne bileyim evham falan da denebilir. evet sigara konusunda da haklısınız. şu allen carr kitabını edineyim bırakmayı kafaya koyuyorum yavaş yavaş.


  • ahmetb  (04.04.10 20:05:13) 
boydan bir check up yaptır. doktorları can kulağı ile dinle ve gerçekçi ol.
bol sıvı demiyorum bol su iç. sadece sıvı da diil, su. ne demişler 2 su 1 ekmek.
allah göstermesin gerçekten bir hastalıkla karşılaştığında bir anda geçer bu hastalığın ama sen önce davran bence. :) müjdat gezen gibi olma.
  • kediebesi  (05.04.10 01:35:00) 
psikiyatriste gitmeni öneririm. yemek yeme isteğinin azalmış olması beraberinde bir depresyonu düşündürebilir. zaten anksiyete ve depresyon birbirinin kardeşidir, bu hususta destek alman gerekebilir.
gırtlak yanması için doktora gidebilirsin, birşey olmadığını görmek rahatlatacaktır. ya da gerçekten bir sıkıntı varsa, tedavi olursun.
sigarayı bırakmansa mutlaka iyi olacaktır.
  • queemi  (05.04.10 18:49:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.