[]

Türkiye'deki Afganlar

Selam,

Sürekli haberlerde görmeye başladık, geçenlerde de ekşi'de birileri başlık açtı bununla ilgili. yanılmıyorsam bmmyk rakamlarına göre türkiye'de 170 bin afgan var (kaynak: www.unhcr.org). ama göç idaresinin rakamlarına göre geçen sene 100 bin afgan, bu sene ise şu tarihe kadar 50 bin dolaylarında afgan yakalanmış (kaynak: www.goc.gov.tr).

şimdi merak ettiğim şu: bu yakalananlar sınır dışı ediliyor mu edilmiyor mu tam olarak bilmiyoruz. süleyman soylu yarısının edildiğine dair bir şeyler gevelemişti, ama internette, özellikle de ekşi sözlük'te, polislerin kimlik kontrolü sonrası bu insanları kafalarına göre şehirlere yönlendirdiği söyleniyor. ezcümle, bunca insan hareketliliği içerisinde 170 bin rakamı bana biraz hayalci geliyor. sizce gerçek rakam nedir?

 
Çok fazlalar. Ucuz iş gücü olduklarından dokunmuyorlar. Sınırdışı falan hikaye suç işlemedikten sonra yolda belde rahat rahat geziyorlar.


  • mekhanik karpov  (05.06.19 14:16:03) 
elbet gercek degil. dun bu yuzden cimer'e sikayet ettim.

muhtemelen rusvet, mafya, acik vs.. birseyler donuyor. cunku dun basvurudan once disislerinin sitesine girip,

afgan, pakistan, ozbekmis gibi vize prosedurumuze baktim. anca abd, shengnen vs.. varsa online vize ile girebiliyorsun. ama fatih, aksaray, taksim tarafinda degil shengen, abd vizesi, cebinde 20 lira bile olamayacak genc afgan, pakistanli kayniyor.

siz de cimer'e basvurun. ne kadar cok kisi olursa o kadar ciddiye alinir.
  • mayeskuel  (05.06.19 16:04:29) 
Geçen yıl 260 bin kaçak yakalandi. 50 bini geri gönderildi. Bir o kadar da yakalanmayan var desek yanlış olmaz. Yılda neredeyse 500 bin kaçak ülkeye geliyor. Çoğunluğu irakli, Pakistanlı, Afgan. 5 ila 10 yıl içinde 10 milyon göçmen sahibi olacak Türkiye. Bu hızda ve bu niteliksizlikte göçmen Türkiye'de büyük kaos yaratacak, yaratıyor.


  • kamile necaset  (05.06.19 16:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.