[]

Anne emeklilik hk.

Annem 08/2008 doneminde ssk baslangici var. E devletyen baktigimda 58 yas 7200 prim ya da 61 yas 5400 prim gunu olmasi gerliyor seklinde bir bilgi var.

Simdi 58 yasinda 7200 prim gunu dolmuyor ama 58 yasinda emekli plmasi icin kalan prim gunlerini biz odeyip emeklilik saglayabiliyor muyuz?

Babam vefat etti gecen sene, bundan dolayi erken emeklilik gibi bir hakki var mi?

Bunlarin disinda sigorta baslangicindan once 10 sene kadar kapicilik yapmislar, o donemde sigorta girisi olmamis hic bir sekilde yukardaki anlattigim durumlarda 61 yastan once emeklilik hakki yoksa bu durumla ilgili karsi tarafi ( kapicilik yaptigi yeri )zarara sokmayacak sekilde ssk baslagici gibi bir hak talebinde bulunabilir miyiz?

 
Mevcut durumda bu şartlardan daha erken emekli olamaz. 20 yıl geriye dönük sigorta başlangıcı olmaz. Bu yalnızca Mahkeme kararı ile olabilir. Ama o da olursa sadece başlangıcı değiştirir bir günden fazla gün kazanmazsınız ve cezasız olmaz. İşyeri ciddi sıkıntı yaşayabilir. Ama mahkeme kararıyla İlk giriş tarihi 8.9.99 ve öncesi bir tarih olursa 3600 günden emekli olabilme ihtimali olabilir.

Bir istisna olarak anneniz yurtdışında yaşamış ise (çalışmış olması şart değil) veya meslek lisesi stajı varsa mesaj atın daha detaylı cevap yazarım.

Annenizin çok büyük ihtimalle babanızdan dolayı maaş aldığını farzediyorum o yüzden o kısmı es geçtim. Almıyorsa, nasıl alabilir diye de mesaj atın.
  • nihayet  (05.06.19 00:45:10) 
kalan prim günlerini ödemek gibi durum söz konusu değil.
mevcut durumda çalışamayacaksa, emeklilikten vazgeçip, toplu ödeme alabilirsiniz.

  • ayaklibalik  (05.06.19 02:16:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.